Når ynkelige mommybloggers skal ud...

Kærlighed & kemo…

IMG_6733I morgen bliver en særlig god dag, og jeg glæder mig. Det bliver sådan en dag hvor jeg slukker telefonen, hvilket jeg ellers aldrig gør.

Men i morgen formiddag kommer Hollie Nolia hjem fra en lille uges ferie hos far, og jeg savner hende vanvittigt. Den næste uge har hun så ferie hos mig, men det er nu blevet sådan at hun skal noget helt andet. Noget hun meget, meget hellere vil. Hun skal nemlig hjem til mormor og morfar. Den faste læser vil vide at mormor og Nolia har et meget nært og særligt forhold, og svært ved at undvære hinanden i mere end to uger ad gangen. Mine forældre bor i Nordjylland, så det er ikke lige om hjørnet, men min mor tager toget frem og tilbage så ofte hun kan så de ses så meget som muligt. Min mor har altid været hjemmegående og passet børn, så jeg er også selv vokset op med hun altid var der for os, og det er hun også for vores allesammens lille mus ♥

Det har bare ikke været så let de seneste måneder, og der er mange dage hvor Hollie Nolia græder sig i søvn over savnet til mormor som hun dagligt minder mig om hun ikke har set længe. De Facetimer nærmest hver dag, men det er jo ikke det samme som at blive badet i fysisk kærlighed. Jeg er blevet grundigt sat ind i at mormor faktisk er den hun elsker aller mest, og så kommer mor og far i anden række, når hun falder i søvn med et billede af mormor i sengen. Men i morgen kommer mormor og morfar og overrasker med at hente hende hjem til Byrsted på ferie. Hun ved det ikke og jeg har ikke turde love hende noget, for sagen er den at mormor gennemgår kemo for brystkræft, og det er altså en omgang der sætter en anden dagsorden.

Jeg har bevidst ikke nævnt det herinde da jeg vil blive ked af en masse ubetænksomme kommentarer om det – selvom det er af bedste og kærligste mening. Mormor bliver rask igen, men under forløbet har det ikke været muligt at været så meget sammen med Hollie Nolia. Når de Facetimer er hun dog sat godt ind i hvorfor mormor ikke har noget hår længere. Det er fordi hun er ved at blive rask, og det er godt. Så ser hun hvordan mormor ser ud uden hår, så med tørklæde og med paryk, og så har hun nogle dage meninger om hvordan hun helst vil se mormor. “Mormor må jeg lige se du ikke har noget hår mere, og prøv så at tage håret på igen” ♥

Der er så kommet et hul i kemobehandlingen der gør at mormor er frisk og hverken jeg eller Hollie Nolia er syge (så vi ikke smitter) så hun kan komme hjem på ferie.

Mormor havde fødselsdag den anden dag, så selvom jeg sikkert vågner med modbydelige tømmermænd i morgen og feriebarnet lander 10:30, så tænker jeg vi holder en lille fødselsdag for mormor som kommer ved 11 tiden. Jeg kan allerede nu forestille mig hvordan de bette ben sparker af begejstring når hun opdager at det rent faktisk er det der skal ske. Meningen har hele tiden været, at når det blev sommer skulle hun med i mormor og morfars hytte i Sverige og besøge Pippi, men det måtte vi aflyse, så denne ferie betyder vitterligt alt. Alt bliver i det hele taget sat lidt i perspektiv ik’ ♥

God ferie min lille skat…

Næste indlæg

Når ynkelige mommybloggers skal ud...