Vores fælles juleaften 2019

Nytårsaften i Kolding 2019

 

Jeg havde egentlig regnet med vores nytårsaften skulle bestå af et eller andet vanvittigt, en vild fest eller vild rejse/destination. Jeg havde bare lige overset at folk med et mere eller mindre “alm” arbejde har lang ferie i år, hvilket også gælder skolen. Det er jo første jul/nytår hvor Hollie går i skole, hvis ikke man tæller 0. klasse sådan rigtigt med. Som selvstændig har det med ferieuger og feriefridage aldrig betydet noget for mig, så at alt var SÅ booket i år, kom bag på mig. Jeg kan ikke planlægge noget så langt ud i fremtiden, for jeg kan godt få et job næste uge der giver sikrer min årsindkomst, og så er det altså irriterende at have bestilt en rejse, så det gør jeg aldrig. Har adskillige gange måtte aflyse eller miste jobbet, og sådan hænger mit liv bare ikke sammen, når der ikke er nogen fast indtægt. Det betød at vi var alene nytårsaften, Troels og jeg, fordi vi ikke ville trænge os på hos nogen i sidste øjeblik. Men vi havde en hyggelig aften sammen, bare os to, og senere gik vi over til nogle venner her i gaden, og hoppede ind i det nye år.

 

 

Vi besluttede at spise og drikke det bedste vi kunne komme i tanke om, og det gav anledning til at prøve noget helt nyt for os: Rockefeller oysters.

Ingen af os er helt pjattede med rå østers, vi kan godt spise dem, men det er ikke fordi det er med voldsom nydelse, mere fordi det er dekadent. Men da vi var i New York var vi blevet anbefalet at gå ned i Oysterbar på Grand Central Station, prøvede vi en ny variant. Der var mange, mange muligheder for forskellige østers på deres menukort, og fordi vi havde været i Rockefeller besluttede vi at prøve dem der hed det – hold nu op hvor var det godt! Aldrig har jeg smagt så gode østers, så hvis ikke du er til dem rå, så kan du sagtens spise disse, hvis du gerne vil spise eller servere dem. Jeg deler lige den opskrift vi (jeg går ud fra I ved at “vi” betyder Troels) lavede dem efter.

I kan se videoen han har lavet det ud fra her, vi har dog tilsat hvidløg, brødkrummer og hvidvin.

 

 

Da jeg boede i Dragør begyndte jeg at samle på champagne, som andre samler på vine, altså de gode af slagsen. Det gik virkelig dårligt, for jeg endte med at drikke dem allesamme – næsten. Jeg havde bla. investeret i denne Cristal 2006, fordi jeg har en tradition om at drikke Christal nytårsaften, og det år endte jeg så med at lave noget andet, og besluttede at gemme denne flaske. Sådan noget sprøjt bliver jo mere og mere værd med tiden, og jeg husker ikke hvad jeg selv gav for nok 5 år siden nu, men måske jeg lige skulle ha’ tjekket det inden vi poppede den, og ikke efter! Jeg må starte forfra med at samle, fraaaaaa NU af.

 

 

Øksemørbrad med sweet potatoes, revet sort trøffel og trøffelbearnaise. Det fik jeg ikke lige med, haps!

 

 

Kransekagen her har jeg faktisk lavet for noget tid siden, og havde den i fryseren. Jeg toppede den med pink glasur og lidtguldstøv.

 

 

 

Image Map

Næste indlæg

Vores fælles juleaften 2019