Optagelser til tv-programmet "Hvad skal jeg dø af?"

Jeg er blevet hypnotiseret, for sukkertrang…

 

Jeg fortalte jo at jeg var i gang med en omlægning af livsstilen, og det indbefatter mange ting. En af dem er at indtage mindre sukker. Meget mindre sukker! Og alkohol er reduceret til weekender.

Jeg har aldrig været sukkerforskrækket, jeg er vokset op med massevis af store skefulde sukker på morgenmaden, i slikskålen eller sågar på omeletten. Jeg hader når børnene ikke må få en flødebolle i klassen til en fødselsdag, og jeg gider heller ikke være fanatisk. Jeg vil bare gerne være fornuftig omkring mit/vores indtag, og det synes jeg er svært. Jeg har ikke bare én sød tand, men et helt gebis af søde tænder, og craver det enormt. Der er mange ting jeg gerne vil ændre, men jeg er nødt til at gøre det i et nogenlunde tempo, så både jeg og familien kan følge med. Hvad Troels’ børn indtager er jeg ikke herre over, men hvad der ligger på Hollie Nolias og min tallerken, det er mit ansvar. Første step i kosten er mindre sukker.

Hollie Nolia er ikke lige så stor en sukkergris som jeg, heldigvis, og fordi jeg har så svært ved det har jeg valgt at lade mig selv hypnotisere, for at tage toppen af trangen.

Det kan godt være I griner nu, og jeg har heller aldrig selv haft stor fidus til hypnose, men sådan bliver man jo klogere. Jeg kender flere der har haft virkelig god effekt af at blive hypnotiseret, og så begyndte min interesse at spire. Jeg fandt hurtigt ud af at der er mange forskellige hypnotisører, og at det er noget mange kalder sig, og at man derfor skal kigge sig grundigt omkring efter en der har en vis erfaring. Og det synes jeg at jeg gjorde. Jeg fandt frem til Jeppe Schjøtz, som er registreret Alternativ behandler i hypnose, som er den danske beskyttede titel indenfor hypnose, som kun må bruges af dem der har mindst 660 timers uddannelse bag sig. Efter lidt mere research kunne jeg se han har behandlet flere andre jeg kender, og så gav jeg ham et kald og bookede en tid.

Det foregik på den måde, at han kom hjem til mig, hvor vi havde en samtale om det jeg gerne ville være fri for, altså sukker, og hvorfor. Det er hovedsageligt fordi det er usundt for min krop, og fordi jeg ikke gider blive syg eller tyk af de søde sager. Selve hypnosen foregik på den måde, at jeg sad med lukkede øjne i ca. en halv times tid, hvor han talte til mig i et behageligt leje. Man er printet tidspunkt “væk” imens, jeg var ved mine fulde fem, men han fik på en måde forklaret min underbevidsthed hvordan jeg gerne ville reagere overfor min sukkertrang. Det er hvert fald sådan jeg føler det er foregået. Der var intet ubehageligt, skræmmende, eller noget der gjorde ondt. Det var ganske afslappende at sidde og lytte, imens der var rolig meditationsmusik i baggrunden.

Det var min første gang, og der skal nok nogle flere sessioner til.

Det er nu ved at være et par uger siden jeg blev hypnotiseret, og i starten følte jeg ikke der var nogen ændring som sådan, følte jeg. Til daglig kredser jeg omkring køleskabet eller render og leder efter søde sager, finder noget og spiser det. Jeg leder skam stadig, og åbner køleskabet konstant, men jeg spiser ikke noget. Hvert fald ganske ganske sjældent. Jeg når at kigge på det, og så dropper jeg det. “Nåhh nej, det er jo ikke godt for mig” når jeg at tænke. Det er som om min krop og vilje har en aftale om ikke at gøre det, og umiddelbart virker det meget godt. Troels spurgte til hvordan det gik, for han havde ikke set mig spise noget, og da kom jeg i tanke om, at det havde han da ret i. Det er som om trangen bare lige så stille er blevet mindre og mindre… Og det er jo netop det der er meningen.

I går havde vi igen en session, dog over facetime, så håber det gør noget ekstra. Jeg er hvert fald startet godt ud synes jeg. Jeg skal bare lade være med at spise alt muligt andet i stedet, som f.eks. chips med trøffel.

 

Image Map

Næste indlæg

Optagelser til tv-programmet "Hvad skal jeg dø af?"