Vi har været på den vildeste tur i Randers Regnskov!

Derfor er alle mine indlæg “Annonce”

images

Annonce

Måske har nogen bemærket at alle mine indlæg bærer ordet “Annonce”. Man kunne tro at det var fordi jeg havde fået penge for at skrive indlægget, men det er langt fra altid tilfældet. Forbrugerombudsmanden har givet os bloggere nogle gode råd/retningslinier, som jeg synes er både urimelige og og ikke særlig tydelige. Måske netop derfor opfordrer forbrugerombudsmanden også til, at man hvis man er en smule i tvivl, markerer sit indlæg som reklame/annonce, selvom det måske ikke er tilfældet. Der skal nemlig meget meget lidt til, før det er påtvunget at markere det på den måde. En ganske simpel samtale om et produkt, uden betaling, kan faktisk enkelt være nok.

Jeg er klar over, at det nu bliver endnu mere vanskeligt for mine læsere at gennemskue hvad jeg er betalt for, og hvad jeg ikke er. Det synes jeg er enormt ærgerligt, men der bliver slået ret hårdt ned på bloggere, og jeg kan ikke andet end følge de regler der er. Det gør til gengæld at jeg fremover ikke skal bekymre mig om, og være nervøs for om det jeg gør er det rigtige – nu er jeg dækket godt ind, så jeg slipper for bøder og politianmeldelse, fordi jeg ikke har skrevet “Annonce” i et indlæg med en vare jeg måske selv har købt (og måske får 5% affilliate på), eller har fået en beskeden rabat på en vare for længe siden. Jeg får bla. rabat hos min frisør, hvilket jo nærmest udløser at jeg skal rende rundt med et reklameskilt om halsen.

Lisbeth der er jurist, blogger og som til dagligt sidder på mit kontor, har skrevet et mere fyldestgørende indlæg om netop problematikken. Det kan du læse HER.

Så det er simpelthen ikke fordi jeg får penge for at skrive alle de indlæg, det er ganske enkelt fordi forbrugerombudsmanden har svært ved at give helt klare svar. Hvis jeg beslutter at jeg kun ønsker at have én annonce på min blog om ugen, er den jo hurtigt brugt på et indlæg der i virkeligheden slet ikke er betalt. Det synes jeg er rigtig ærgerligt. Beklager.

 

Næste indlæg

Vi har været på den vildeste tur i Randers Regnskov!