Bedste dag, billeder og info om kollektionen. Yaaaaay!!

Vi har været på den vildeste tur i Randers Regnskov!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonce

Efter en skøn weekend i jylland sidste weekend, kørte vi på hjemvejen forbi Randers Regnskov. Jeg har aldrig været der før, men da jeg i dag flyver til Afrika, ville jeg gerne have lidt ekstra kvalitetstid sammen med Hollie Nolia, og samtidig vise hende hvad mor også skulle ned til – nemlig regnskov. Det skal ikke være sådan, at hun kun tror at Afrika er sulte små børn. Så vi tog imod invitationen om en rundtur, da det jo er oplagt, og de netop har et Afrika-område jeg kunne vise hende.

Vi havde uden at overdrive, den mest fantastiske dag. Det sted er i dén grad et besøg værd, så hvis I skal finde på noget i vinterferien, så overvej en tur hertil. Jeg lover at det ikke vil skuffe, det er et eventyr for både voksne og børn.

Der er virkelig mange billeder i dette indlæg, men det var svært at vælge. Vær bare glad for jeg ikke bruger alle 330 billeder jeg tog 😉 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selve Randers Regnskov er 3 store kupler på i alt 3600 kvadratmeter, hvor der meget troværdigt er skabt tropisk regnskov. Og det er faktisk som at træde ind den virkelige verden. Der er varmt og fugtigt, og oppe i træerne hopper aberne rundt, der flyver papegøjer og sidder dovendyr. Nede på jorden er der krokodiller (altså de løber ikke bare frit rundt) og andre spændende dyr, samt kæmpe akvarier. Man kan besøge både Asien, Afrika og Sydamerika der gemmer på mange spændende oplevelser.

Jeg tror egentlig vi alle var lige begejstrede, om det var Hollie Nolia, mormor eller mig selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1863

For Hollie Nolia på bare 3 år, var det allerede en oplevelse at træde ind i et helt andet klima. Lugten, lydene og varmen var som at træde ud af en flyvemaskine midt i junglen. BAM, så står man midt i det. Det er helt unikt at møde dyrene så tæt på, og så i deres eget miljø. Man kan se de trives og har plads, og ikke bare står til skue og er blevet skøre. Min mor var netop lidt nervøs for om hun ville få en følelse af tilfangetagne dyr, og det havde vi SLET ikke, det var kun rart at se hvordan de havde det, og vi kunne bevæge os imellem dem. Randers Regnskov er et levende økosystem, så det forandres hele tiden, ligesom i naturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi havde en guidet tur med John, som i dén grad forstod at fortælle om alt, og gøre det spændende. Man kan selv gå rundt i timevis og opleve spændende ting på egen hånd. Vi var nu ret glade for at have ham med, selvom det var lidt forvirrende at han hedder der samme som morfar 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1235

Den opmærksomme læser vil måske bemærke at jeg undervejs skiftede tøj. Jeg kom simpelthen til at sætte mig i en vandpyt, og blev drivvåd 🙂 Sådan går det når man kigger efter alt muligt andet. Aberne var nok det største hit for os, de var bare så søde og ville gerne spise melorme, som John gik rundt med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi følte os lidt Indiana Jones agtige, men det er altså også godt lavet det hele. Hollie Nolia løb rundt og havde en fest med alle de spændende huler og steder. Der er hver dag en række fodringstider som er ret sjove at overvære, man kan evt. hjemmefra se de forskellige tider på Randers Regnskovs hjemmeside.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er så mange søde dyr, og selvom min mor er en kæmpe piveskid, så gik hun altså ikke rundt og var bange – og det gjorde jeg naturligvis heller ikke. Vi blev måske en lille smule…. Lad os kalde det ekstra modige, da vi gik ind til de flyvende hunde eller flagremusene. Det ville mange drenge sikkert synes var sejt!

Man kan også besøge jungleprofessorens hytte, som ligge lige ved siden af det store brusende vandfald. Jungleprofessoren er forsvundet, men hans jeep og små notesbøger ligger rundt omkring. Måske man kan lede efter spor, for hvor blev han af…?

IMG_1859

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er noget spændende alle steder, og vi var da i dén grad også på opdagelse. Det var lidt svært at tage billeder inde i Afrikagrotten hvor man kan møde nattens dyr, så dem må I selv ind og se. Nogle af dem er endda selvlysende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_1864

JEG RØRTE VED SLAGEN!! Simpelthen. Der er både slanger og det der er “værre”, altså frøer, inde i det asiatiske slangetempel. Jeg ved ikke lige hvorfor jeg er blevet så modig, men måske netop for at Hollie ikke skal være bange for dem. Jeg er selv bange for frøer, og min mor bryder sig ikke om flyvende dyr, så vi var i forvejen forberedte på, at vi nok ville blive forskrækkede nogle gange. Vi aftalte at vi simpelthen måtte bide det i os, så hun ikke skal blive bange for noget pga. os to piveskidder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er de flotteste fisk og koraller i de store akvarier, og der er massevis af detaljer. Det er virkelig gennemført, og en super måde at lære og vise børnene en anden natur på. Jeg synes vi lærte en masse, udover det virkede som én stor skattejagt. Se lige Hollie Nolia der er helt oppe og kigge ind til de flotte fisk. Hun ville slet ikke hjem igen, og vi blev da også helt til de lukkede. De måtte faktisk finde os inde i regnskoven og fortælle at de nu havde lukket, haha 🙂 Ved ikke lige hvor modige vi ville være hen på aftenen, hvis vi var blevet “glemt” der.

IMG_1861

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er en der leger jungleprofessor 🙂

IMG_1858

I shoppen udenfor blev der pillet bussemænd på krokodillen, og krammet med tigeren. Vi smagte mad med græshopper i (altså det var ikke så de knasede, bare lidt græshoppepulver), og så fik også en dessert der var  udformet som dyre høm-høm’ere 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vejret var ikke lige til den store tur udenfor, men der er stor legeplads og vi så lige den store smukke Jaguar få mad. Det er så imponerende et dyr!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har seriøst SÅ mange billeder fra denne her tur, men jeg skal nok stoppe med at spamme jer. Det er virkelig et besøg værd og jeg er da helt ærgerlig over jeg ikke har været der noget før.

Næste indlæg

Bedste dag, billeder og info om kollektionen. Yaaaaay!!