En lille smule diva i junglen

Hendes historie er vild, men hendes vilje er vildere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonce

Se lige denne skønne unge kvindes smil. Hun griner fordi jeg lige har vist hende et billede af min brusekabine, der var helt smurt ind i tanning, fordi jeg ville være brun inden jeg skulle til Afrika. Hun syntes jeg var meget skør! Grunden til jeg fortalte hende det, var netop at jeg gerne ville hun skulle gå fra mødet med mig, med en form for et smil på læben. Hun havde nemlig lige fortalt mig hendes historie.

Jeg mødte denne unge kvinde på 20 år, ude på en katolsk pigeskole, som Plan Danmark kørte os ud på. Jeg havde småsludret lidt med nogle andre piger, og endte under et træ med hende her, hvor hun fortalte mig om hendes bare 20 årige liv.

I en alder af 14 år gav hendes forældre hende til en ældre hårdtarbejdende mand i byen, mod han løbende forsynede dem med mad fra sin mark. De skulle altså bytte “goder”. Da de fortalte hende at hun nu skulle giftes med manden, tryglede hun dem, om hun ikke nok måtte blive hjemme. Hun sagde til dem at hun virkelig ikke ville hen til manden, hun ville bare gerne gå i skole, og blive hos hendes forældre. Men hen til manden skulle hun! Da han kom til hende om aftenen og ville forgribe sig på hende, stak hun af og løb hjem til sine forældre og tiggede dem grædende, om ikke nok hun måtte komme hjem. “Please mommy, I want to come home to you, he wants to rape me, please mommy”. Hun ville (naturligvis) ikke have sex med den gamle mand, som de havde givet hende til. Faderen blev sur, og tæskede både hende og hendes mor, og makkede hun ikke ret ville de aldrig se hende igen. Hun blev sendt tilbage. Igen og igen stak hun af, men der var ingen hjælp at hente. I Afrika har piger nemlig sjældent retten over deres egen krop. Fordi hun strittede imod og ikke altid var tilgængelig for manden, skulle hun arbejde i marken og forsørge dem begge med mad. Hun blev nærmest hans slave, som straf for ikke at stå frivillig til rådighed. Det resulterede naturligvis i voldsomme voldtægter og overgreb, hvilket var tydelig at se på alle hendes ar på kroppen. Da hun efter noget tid, i en alder af 14 år blev gravid, ville manden ikke have hende alligevel. Hun havde ikke været samarbejdsvillig nok, så det gad han simpelthen ikke tage sig af. Så stod hun som ganske ung og gravid, og måtte klare sig selv. Hun plukkede mango i skoven, for på må og få at kunne overleve. Da hun skulle føde var der en ældre dame der hjalp hende, men bagefter var hun alene, uden hjælp til bare at vaske det blodige stykke stof hun havde født på. 14 år gammel!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har heldigvis aldrig selv været udsat for et seksuelt overgreb, men det er der rigtig mange der har. Især i Afrika. I Danmark ville man jo få hjælp til at komme sig ovenpå efter sådan en oplevelse – hvis man da nogensinde kommer over det. Mange i Danmark kan slet ikke fungere bagefter, arbejde, gå i skole eller væresociale. Det her er en pige på 14 år der er blevet byttet væk til en gammel mand, så han systematisk kunne mishandle og voldtage hende, med forældrenes viden. 14 år, og det er overhovedet ikke ualmindeligt hernede! Jeg kan slet ikke forestille mig hvor flosset sådan en sjæl må være. Jeg kan sætte mig ind i hvor stor en omvæltning det er at blive mor, og den er stort for selv en voksen kvinde. Hvordan jeg kan sidde overfor en nu 20 årig pige, der trods så barske oplevelser hver dag får rejst sig op, og gået hen til skolen fordi hun bare VIL noget mere med hendes liv. Hun VIL lære noget, og være noget. Hendes datter er nu 6 år gammel, og er altid alene hjemme mens hun er i skole. Lige for tiden er datteren syg, og det er svært at koncentrere sig i skolen, når hun ved hun ligger hjemme og græder. Men der er eksamen, og hun kan ikke blive hjemme i den lille hytte. Hun skal have hendes uddannelse, så hun kan være noget for sig selv og hendes datter, og gøre en forskel for andre piger. Sikke en viljestyrke. Men det er eneste mulighed for hende, for at få et bedre liv.

I Afrika er kvinder meget afhængige af mænd, fordi de ingen uddannelse har, og kan tage vare på dem selv. Det giver lidt sig selv, hvis de som teenagere bliver gravide, og det er der mange der gør. Det er SÅ vigtigt at disse piger får noget uddannelse så de kan løsrive sig fra alle de dårlige mænd, og klare dem selv.

Jeg synes hende her er den sejeste jeg nogensinde har mødt, og det fortalte jeg hende mange gange. Hun skal ikke være andet end stolt af sig selv, fordi hun er kommet til hvor hun er i dag. Hun har fandme overlevet og hun tager ansvar for sit eget liv, og det er SÅ vanvittigt sejt! Som jeg sidder ved siden af hende er det svært ikke at bryde grædende sammen, men min mission bliver i stedet at holde hendes humør højt og fodre hende med selvværd og selvtillid, så hun kan gå oprejst hjem fra skole, uanset hvad de andre piger måtte kalde hende. Hun har nemlig allerede fået verdens vigtigste job, som er at være mor for en lille datter, der skal vokse op med troen på sig selv. Ingen mand skal kure hende, for hun skal i skole og have en uddannelse. Det er meget svært at få råd til uddannelse, men behovet er enormt for de piger hernede. Uden uddannelse kan de kun klare sig igennem livet ved at blive gift med en mand, og mange af dem bliver desværre barnebrude.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg talte med flere piger, og deres historier ligner meget hinanden. Desværre bliver de hånet og peget fingre af, af de andre piger i skolen, og voksne i deres landsby, fordi de er mødre. Det er som om at man slet ikke har sympati for de her piger, men nærmere bebrejder dem. For fanden, det er jo IKKE deres skyld.

Det er ALDRIG din skyld!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har forskellige gaver med til børnene. Jeg tog igen sæbebobler med, og det er i dén grad et hit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

En lille smule diva i junglen