Nissen er kommet med Trollbeads

Sådan bliver juleaften 2015

IMG_7581Tror aldrig jeg har glædet mig SÅ meget til at komme hjem til jul, som i år. For mig er rigtig jul, når det holdes hjemme hos mine forældre – mest fordi det så er min mor der laver maden. Hannes og mormors sovs er også god, bevares, men det er bare ikke mors. Hun ved lige hvordan sværene skal være på stegen, de brunede kartofler er svøbt i tyk perfekt gylden sukker, agurkesalaten er hjemmelavet og der er liiige tilpas med sukker i herregårdsrødkålene. Intet må ændres, det skal være liiige som det plejer. Så er det rigtig jul.

Sidste år holdt jeg jul hos Andreas, fordi Hollie Nolia var hos hendes far, og det var tæt på. Vi spiste alle i de sammenflættede familier lune æbleskiver og en kop gløgg om eftermiddagen d. 24. Det var også en dejlig jul. Men i år skal hun med til Byrsted og danse om træet. Det har hun ikke, af hvad hun kan huske, prøvet endnu. Vi er en hel familie der glæder os, og hvert år sætter min onkel et kamera op der filmer os imens, og så mooner både min mor og jeg kameraet på et tidspunkt når vi går rundt. Vi synes det er lige sjovt hvert år 🙂

Jeg forestiller mig at jeg skal ligge på sofaen i nattøj og se julefilm, imens Hollie tigger om at åbne pakker hele dagen. Min far og lillebror henter den store plade til bordet ind, og min mor nusser om maden og dækker bord, alt imens jeg spiser marcipan/nougat snitter og æbleflæsk i sofaen. Kl. 15 går gudstjenesten i Kirketerp kirke i gang, og jeg kan allerede høre den velkendte præsts stemme og ved nogenlunde hven fra området der dukker op. Det er dejligt lige at se dem hvert år. Når vi har ønsket hinanden glædelig jul, og Hollie forhåbentlig ikke har spist pynten igen i år, drøner vi hjem og ser Disneys Juleshow, imens vi får æbleskiver og gløgg. Og så kommer mormor og morfar midt i det hele 🙂 Kl. 18 kommer resten af familien så, og vi putter gaverne under træet, inden vi spiser. Vi har de seneste år ventet med risalamanden til efter gaverne, som vi så får til en kop kaffe, inden gæsterne tager hjem omkring kl. 01. Men, men, men… I år får vi også besøg af julemanden! Min mor har bestilt en udefra, som kommer kl. 19. Uhhh det bliver spændende 🙂 Jeg glæder mig SÅ meget til jul i år.

I kan se de seneste juleaftener her

Har I mon nogle anderledes traditioner, eller sjove tips til jul med en 3 årig?

Næste indlæg

Nissen er kommet med Trollbeads