Nytårsaften i Kolding 2019

Nyt på bloggen om fredagen

 

Jeg har fået en idé. Hold kæft den er god! Jeg er jo ret glad for champagne og bobler, og er man trofast følger, så har man nok opdaget at vi får sushi og champagne om fredagen her i huset. Vi har en champagnestue for pokker, og fisk skal man jo have en gang om ugen, ik.

I sommers havde vi fornemt besøg fra USA, af Permille der førte Troels og jeg sammen. Hun bor derovre med familien, da hendes mand der også er jagerpilot, er stationeret derovre. Vi grinte lidt af at hun fandt champagnepropper rundt i vores have, og så spurgte om hun måtte få proppen med hjem, fra den flaske jeg åbnede imens de var her. Hun samler nemlig på champagnepropper, og skriver på dem hvor de er fra, altså hvor hun har drukket dem. Jeg synes det er sådan en fin idé, så det er jeg også begyndt på, og ærgrer mig sådan over jeg ikke har gjort det fra starten, så jeg havde samlet fra en masse fantastiske minder og ture vi har været på. Men så må vi jo skabe nogle nye, og drikke noget mere.

Som I kan se, så skriver jeg på proppen hvornår vi har drukket flasken. Altså jeg har flere end de her, men jeg mangler stadig noget fint at samle dem ordenligt i.

Min idé går på at jeg fra på fredag, og forhåbentlig hver fredag fremover, vil anmelde de flasker vi drikker. Det er nok mest champagne vi drikker, men altså bestemt ikke det eneste. Derfor vil jeg hellere kategorisere det til bobler, så jeg ikke begrænser mig selv til et bestemt område. Jeg vil også have mulighed for at teste f.eks. mousserende, alkoholfrie og f.eks økologiske flasker. Nogle gange kan det være bedre med en prosecco i en mimosa, end en champagne. Derfor døber jeg fremover fredagens faste indlæg “Fredagsbobler”. Jeg vil gerne fordybe mig lidt mere i min hobby, og dele det med jer. Det kan jo være du står og har brug for et tip til konfirmationen, brylluppet, desserten eller som velkomstbobler. Der er mange muligheder, og mange små facts og nyttig viden, som kan være rare at kende til. Vi starter nok i det mere simple og anmeldelser, jeg skal jo lige starte et sted, men det har min oprigtige interesse, udover blot at drikke dem.

Jeg har tidligere selv samlet på champagne, men kom simpelthen til at drikke dem og det er jo hvad der kan ske, så nu starter jeg forfra. Nogen samler på rødvine, andre på mønter og brevpapir. Jeg vil (igen) til at samle på champagne, og nu også propper med gode oplevelser.

Er det lige verdens bedste fredagstjans eller hvad? Champagneanmelder. Mon jeg kan trække det fra i skat, haha?!

 

Kom endelig med opfordringer, hvis du har nogen, eller andet du kan bidrage med. Tak.

 

Image Map

Næste indlæg

Nytårsaften i Kolding 2019