Vinterferie: Roadtrip til winter wonderland...

Hollie Nolia og skiskole

Dette er fjerde gang Hollie Nolia er på ski, og også fjerde gang hun er på skiskole. Hun er 6 år nu og startede som 4 årig. Det er jo lidt forskelligt hvordan børn er, men man starter ofte ved 3-4 års alderen hvis man er typerne der tager afsted. Det var vi ikke, men det er vi nu blevet. De første par gange havde hun enetimer med en skilære de fleste af dagene. Det handlede mest om at vænne sig til skiene og sneen, og stå op uden at vælte. Det havde været for tidligt at sende hende på et hold der, det havde vi ikke fået noget ud af. Det var dog rigtig godt der var en anden der tog timerne med hende, for mig vil hun jo ikke lytte på og så snart jeg nærmede mig peb hun. De timer var godt givet ud.

Første gang hun var på hold var sidste år i Lapland, kort efter vihavde været på skiferie hvor hunhavde enetimer, her kom hun kom på et hold et par timer med en masse andre børn med forskellige sprog, og en skilære der ikke talte dansk. Jeg havde svært ved at få hende tilnoget som helst på de ski og ville egentlig også gerne lige en tur på pisterne, og ikke kun fedte rundt på børnebakken. Så hun fik et puf og et kys, og vi ses senere, selvom der var lidt mule på… Men her hænger vi ikke i skørterne, så afsted hun kom. Jeg tror det er godt at de lærer at være selvstændige, og også nogle gange gøre noget de ikke bare står op hopper for at få lov til. Med måde naturligvis, og Hollie Nolias personlighed er netop til lidt action, det skal bare bygges op på den rigtige måde.

Da jeg vendte tilbage var hun så meget sejere til det hele og fuld af selvtillid. Pyt med hun ikke forstod noget, hun kunne se hvad de andre gjorde og fulgte med. Det gav hende rigtig meget, selvom det blot var et par timer.

Denne gang har begge piger ca. halvanden times skiskole på hold hver morgen. Det gør at vi kommer op og ud på pisten hvor de skal stå klar kl. 9:45. De lærer en hel del og vi får mulighed for at stå lidt sammen også, det er enormt givende for alle parter. Det er så vildt så meget hun har udviklet sig på de dage, hun har i alt 5 dage med skiskole som vi har tilkøbt, og på sidste dagen i går kom hun på et andet holdt fordi hun var blevet for god til det hun var på. Hun drøner altså fra mig, jeg kan/tør ikke følge med hende. Absolut alle pengene værd, selvom det jo altså koster lidt. Men det gør skiferie.

Nu er hun der hvor hun selv tager tallerkenliften op og drøner ned alene, og så direkte hen til liften igen uden stop. Hun er faldet af den nogle gange, men er sej nok til at rejse sig og prøve igen. Det er hun lissom også nødt til kan man sige.

Egentlig ville jeg ikke have været på skiferie i år, hvert fald ikke med børn. SÅ vild er jeg heller ikke med ski, og for at være helt ærlig, og så er det godt nok et projekt at have børn med. Der er bare noget hele tiden. Så er det for varmt, for koldt, så har man fået moslet alt tøjet på og sat de pokkers skistøvler fast, så skal de tisse, så er de sultne ude på pisten, så gider de ikke, så falder skien af… You fucking name it. Hvis ikke det var fordi Troels var rutineret i at bøvle med børnesituationer på ski, så havde jeg ikke gjort det igen. Men fordi de andre så gerne ville, så ville jeg også. Særligt fordi han tager det tunge læs med at slæbe og bøvle. Min tålmodighed er ikke så stor, når jeg står og kamp sveder og spændt fast til et par ski. Sagen er en helt anden, når jeg skal posere i mit smarte outfit, dét skal jeg nok få til at fungere uanset snestorm og forfrysninger, haha. Fra i år synes jeg det giver mening, fordi hun pludselig kan så meget selv, men hun har naturligvis haft brug for at lære det, for at nå hertil.

Jeg har en masse uldundertøj med til hende, et par varme støvler og en skidragt. Vi har også todelt sæt, men flyverdragt er vi begge mest glade for at bruge. I år fandt vi pink hjelm og skibriller på tilbud, som hun jo på ingen måde kunne leve uden (jøsses, hvor har hun det fra?!?), men vi har nu ellers ikke købt noget specielt for at klæde hende på til turen, udover det vintertøj vi i forvejen har hjemme. Det budget har jeg så til gengæld udhulet fuldstændig på egne outfits. Hun har dog arvet et rygskjold af Emilie, som hun bruger efter hun nu har forladt børnebakken.

Har I været på ski med jeres børn, eller overvejer I det?

Jeg kan forstå på det hele at Norge er ret børnevenligt, hvert fald til mindre børn. Julius ville mangle udfordringer her i Geilo, hvert fald på vores side af byen, så han er med sin mor & co. i Østrig i stedet. For tøserne er her perfekt. Både med hotellet og de pister der er her.

 

Image Map

Næste indlæg

Vinterferie: Roadtrip til winter wonderland...