Opskrift på stegt andebryst med granatæblesaft (eller det var meningen)

Se nu lige her, mors første and, og så endda vellykket – nærmest perfekt vil jeg sige.
Jooo det går skam fremad, selvom min madlavning efterhånden har kostet mig både nye røgalarmer og en skræmt datter. Da min mor var her og lige ville koge en pølse til Hollie Nolia, men træder på et tidspunkt 3 meter væk fra gryden, siger det brændte barn “nej, nej mormor, pas på, det brænder bare på!!”. Mormor forsikrer om at hun er voksen, og mormors mad brænder ikke på (!!). Arhhhh der vil jeg nu sige, at det kan faktisk godt ske for en voksen, men at det har hjulpet en del på alarmerne herhjemme, at vi har fået nye – sådan nogle der hviner ved varme i stedet for røg i køkkenet. Smart!
Du får opskriften på andebryst lige her:
INGREDIENSER
1 andebryst
Olivenolie
Salt og sort peber
Timian
1 granatæble
1 æble
50 g spæde salater
Persille
Tilbehør
Kartofler
TILBEREDNING
OBS: Jeg kom til at hælde al granatæblesaften ud, så lad lige være med det 😉
Tilberedningstid: ca. 35 minutter (hvis alt går vel)
1. Gnid andebrystet med lidt olie, og drys med salt og peber. Steg det først med skindsiden nedad i 12 min., og herefter med kødsiden i 12 min. Gnid timiankviste over de sidste minutter.
2. Kog imens kartoflerne i letsaltet vand under låg.
3. For at løsne kernerne i granatæblet, bankes det med en grydeske. Skær så granatæblet over på tværs og vrid det over en si med en skål under og opsaml saften.
4. Vrid vrangen ud på de halve granatæbler, så de sidste kerner kan sorteres fra med en teske.
5. Skær æblet i små tern og bland disse med granatæblekerner og -saften. Skyl timian, riv topskuddene af og bland dem i salaten. Skyl de spæde salater og bland dem i salaten.
6. Skyl og hak persillen Skær andebrystet i fine skiver og servér med kogte kartofler, granatæblesalat og drys med persille.
Opskriften er venligst udlånt af www.iform.dk
NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON
