Det er ren søndagshygge det her...

Børn i byen: En lille bøn…

IMG_3391

Billedet er et tilfældig valgt billede

Der er noget der undrer mig og som jeg har tænkt meget over. Det er på ingen måder møntet på noget specielt sted og det er naturligvis ikke alle steder jeg mener, men det følgende er alligevel noget jeg oplever ofte, også på spisesteder der er velbesøgt af familier. Her kommer det…

Det handler om at spise ude med et barn. Uanset om Hollie Nolia har været 3 eller 5 år og jeg bestiller noget til hende at drikke, så kommer de ofte med et kæmpe højt glas på fod med en halv liter i, som nærmest er på størrelse med hende. Hun ville skulle stå på stolen og drikke med det medfølgende sugerør, før det ville kunne lykkes at nå derop. Jeg undrer mig hver eneste gang at de først kan se problemet, når jeg venligt påpeger at det ender i en katastrofe. Udover kolde drikke på denne måde, så serveres brandvarm kakao nemlig også sådan og dét kunne virkelig ende skidt. Alt andet end afslappende at sidde ved siden af, selvom jeg naturligvis er meget opmærksom på mit barn.

Efter jeg er blevet mor har det undret mig de fleste gange vi har været ude, at personalet slet ikke kigger på barnet og tænker “det kan da være jeg skal gøre det bare en anelse børnevenligt”. Det sker da, men det er sjældent det sker uden jeg selv har gjort opmærksom på deres servering et total umulig for et barn at håndtere, og det er egentlig underordnet om det er en fancy dyr restaurant eller en lille café. Nu er jeg selv uddannet i servicebranchen, i butik, og her lærte jeg da lige at kigge på kunden jeg betjente. Man giver f.eks. ikke rulleskøjter til en uden ben, vel. Jeg sætter som gæst og kunde stor pris på man lige tager højde for om mit barn kan håndtere serveringen, uden der skal gøre noget særligt ud af det, men bare med et venligt lille hensyn.

Jeg tænker at alle de steder vi kommer, der er mit barn ikke det eneste barn. Kunne man forestille sig at en restaurant havde lidt børnebestik og børnevenlige glas, der måske ikke var rigtige glas på stilk, men et der kunne tåle at blive brugt af et barn og et hvor forældrene ikke skal frygte det splintres ud over hele gulvet hvis uheldet skulle være ude? Det er de nemlig rigtig gode til i udlandet. Hvor meget ville det kræve at gøre det lidt mere behageligt for deres gæster ved lige at have den slags i skuffen? Siger jo ikke det skal være noget grimt i plastik eller man skal lave det om til en børnerestaurant, men børnene er jo også spisende og betalende gæster, sammen med forældrene og det kunne sagtens anvendes på en pæn og diskret måde uden det ligner IKEA er rykket ind.

Det ville jeg som forælder sætte stor pris på.

Noget andet, når nu jeg er ved det, der også undrer mig (jeg har virkelig tid til at tænke nu, fornemmer I det? 😉 ) er, at der ikke er en skammel på ETHVERT toilet. Om det er på en restaurant, i en forlystelsespark eller i et indkøbscenter, hvorfor gør man det så ikke muligt for børnene at vaske hænder? Der er rimelig mange børn i både Tivoli og Fields, de går på toilettet som alle de voksne, men det er ret besværligt at stå der med et lille barn som skal løftes op til sæben, så skal sætte barnet ned igen, tænde vandet, løfte barnet ind over vasken og alt det bøvl der følger med. Kunne man ikke lave en børnevask når man byggede toiletterne i sådan et center – hvordan kan man næsten lade være? Når det så ikke er sket, så kunne man da lige stille en skammel i stedet. Der findes både grimme og pæne skamler, og selv på en pæn restaurant vil man vel gerne at gæsterne har rene hænder efter et toiletbesøg?

Er jeg den eneste mor der har det sådan?

 

Jeg er nødt til lige at gentage mig selv, det er naturligvis ikke alle steder vi har besøgt jeg her mener og det er ej heller ment om et specielt sted overhovedet. Det er en generel undren som forælder, når man kommer rundt i byen så ofte som vi gør.

Næste indlæg

Det er ren søndagshygge det her...