P3 blog: Frederik fra 'Den sorte boks'

Guldtuben 2017: Imponerende!

IMG_4945Wow, bare WOW!!

I aftes var jeg til Guldtuben, awardshowet for Youtubere, i Royal Arena og sikke et show. Jeg tror simpelthen ikke der er andre af den slags shows i Danmark der er større, eller kan måle sig med dette popularitetsmæssigt. Hvis I er over 30 år og ikke har børn ved I muligvis ikke hvad jeg mener, men har I børn og teenagere håber jeg virkelig I gør, ellers må I simpelthen komme ind i kampen!

At der i det hele taget findes et så stort show som Guldtuben siger det hele. Youtuberne er de nye superstjerner og hvis det vi oplever lige nu kun er begyndelsen, så kommer det til at stikke helt af. Jeg tror mange voksne er undrende overfor hvad der foregår på Youtube og det kontent der kommer ud af det, og det er jeg da også selv… Men det er jeg overfor ret meget børne/ungdomsunderholdning, så det er ikke selve indholdet der er noget galt med, det er nærmere det faktum at jeg ikke er den rette modtager af det.

Da jeg stod på den røde løber i går og blev interviewet, blev jeg ærlig talt helt forlegen over mig selv og bange for at sige noget forkert eller forkerte navne, i frygt for at lyde uvidende, nedladende eller arrogant. Jeg har så stor respekt for det de unge Youtubere (eller influenter) skaber, deres kreativitet og tekniske formåen, hvor jeg selv er stået af for længst. Jeg kan slet ikke være med på deres niveau og kan kun bukke mig i støvet, for de baghjul jeg har fået på den konto.

Jeg ville ha’ elsket, ELSKET, at være teenager og have adgang til Youtube, det var lige det jeg manglede i min opvækst og ungdom da jeg rendte og kedede mig i Byrsted. For helvede, vi havde Lykkehjulet og Eleva2ren i fjernsynet – det er ikke at sammenligne! Det havde været lige mig, og jeg kan kun glæde mig over min datter vokser op med så mange spændende muligheder og indtryk. Ja, ja der er helt sikkert også meget skidt ved det, men stik lige piben ind engang og slap af med at forarges og tænke dårlige signaler og idealer. Der er den anden vej overvældende meget godt også. Tag f.eks. Marie Vagn-Hansen (også kendt som Marie du ved) og Kristine Sloth som laver nogle virkelig gode videoer til unge piger som havde været guld værd i min ungdom. Rasmus Brohave har jeg rejst med i både Afrika og Peru, og han er virkelig et stjerneskud udover det sædvanlige som vi alle med garanti kommer til at se meget mere til. Udover at ligne en ung James Dean, er han talentfuld, empatisk og reflekterende i en grad hvor jeg krummer tæer over hvad jeg selv tilbød verden i en alder af 19 år.

Bonusinfo: Marie vandt i kategorien ‘Årets serie’, STORT TILLYKKE med det, og er faktisk ansat hos Blogly. Vi er meget stolte ♥

Jeg var så heldig at være flankeret af disse to skønne piger, Astrid og Ingrid på 11 og 13 år igår, og deres mor Pernille Rahbek, som inden showet kom hjem til mig med mad. Det var fantastisk at opleve hvor stort det var for dem, og sjovt at se alle de forældre der stod måbende og nærmest ikke forstod al den virak (mig selv inkluderet). De unge fans går jo AMOK over de her stjerner og jeg undgik helt at gå ud på den store røde løber, fordi jeg tænke de alligevel ikke aner hvem jeg er, så det blev “kun” til et møde med pressen som jeg efterhånden anser som kollegaer og kender de fleste af til sådan et arrangement.

Engang imellem blev jeg mødt af glade lettede øjne og kommentarer fra mødre “Se, dér er en jeg kender, det er Mascha Vang…. Gider I lige tage et billede af os?!”, og så stod der ellers bare piiiiinlige børn og rullede øjnene af deres mødre, imens de voksne kvinder her var nærmest lettede. Mødrene over at se en de endelig vidste hvem var, og mig over der endelig var nogen der genkendte mig, haha. Ja for helvede lad os tage nogle selfies altså!! Det gjorde det ikke bedre at mange af de børn/unge der så kom og ville ha’ et billede med mig sagde “det er til min mor, hun er helt vild med dig”… Og så kiggede Pernille og jeg bare på hinanden og skreg af grin – det er altså der vi er nu.

Mit look blev skabt af Mia Pelch som hjalp med at vælge kjole og ordnede min makeup og hår…

Outfit: Kjole, Ravn / jakke, Karen Millen / taske, Zara / øreringe (sponsoreret), A-hjort.dk / bælte, Gucci

Næste indlæg

P3 blog: Frederik fra 'Den sorte boks'