Når dagen tager en drejning!

Tror I virkelig det…??

IMG_69851, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!

Forklar mig lige hvordan man kan misforstå sætningerne:

 

“Alle skal naturligvis ha’ mulighed for hjælp, det er klart…”

“Personalet var søde, det var slet ikke deres skyld, men jeg tror på at hele proceduren kunne klares bedre.”

 

Tusind tak for de mange søde beskeder, det er pænt af jer. I andre, der tydeligvis ikke forstår de to øverste sætninger, og som beskriver mit indlæg som snobbet og usympatisk, I hører måske mere til inde på Nationen end her. Sygeplejersker der skriver at jeg skal “være glad for ventetiden, for så var jeg ikke den der var kommet værst til skade”… Tror I virkelig det handler om det?? At jeg ikke vil vente på at der ligger andre der er ved at dø, for at jeg kan komme til? I er uddannede voksne mennesker, hvordan kan I tro at det handler om det? Det kan godt være det er skrevet ovenpå en lang dag, og jeg er proppet med piller på givne tidspunkt – men alligevel. Er det sådan I opfatter mig?

Hvis ikke man har en holdning til det samfund man lever i, så er man godt nok en vattet støbning, efter min mening. Min blog er en personlig blog, hvor jeg reflekterer over de ting jeg dagligt møder. Dette er ikke en modeblog, der mest af alt handler om sko, denimskjorter og smarte tattoos, det er der andre der gør maget bedre end jeg. Jeg kan kun være mig, og jeg interesserer mig for de mennesker jeg møder på min vej og det samfund jeg lever i. I den forbindelse stifter jeg kendskab til ting, regler og love jeg synes er gode eller dårlige, og dem skriver jeg om. Dette er ikke en candyfloss-blog, hvor jeg ikke har en personlig holdning – det har jeg! Man må gerne være uenig, men tonen skal være pæn, da jeg desværre ikke kan blokere folk herinde. Jeg kan evt. lukke mit kommentarfelt, hvilket kan blive nødvendigt hvis forumet her tiltrækker flere Nationen-mennesker. Det gider jeg simpelthen ikke.

Jeg synes vi alle betaler ret meget i SKAT, og jeg betaler glædeligt min skat som alle andre (altså ikke topskat, så vil jeg hellere donere de penge til Afrika). Det gør at vi har et fantastisk Danmark i dag. Men selvom her er fantastisk, så kan det blive bedre, og selvom det er forfærdeligt i andre lande, skal man ikke bare stille sig tilfreds. Der er altid nogen der har det værre end en selv, men det kan man simpelthen ikke ligge alt op mod, man må tage det udgangspunkt man står i. Ja, vi har et godt system sammenlignet med mange steder i Afrika. Det ved jeg, for jeg har været der flere gange, hvorfor jeg også ser bort fra tåbelige kommentarer om jeg kun tænker på mig selv. Husk lige at spørg dig selv, hvad du selv har gjort for andre, inden du kommer med nedgørende tåbeligheder.

Jeg har mange erfaringer med sundhedsvæsnet, på godt og ondt. Det har intet med personalet at gøre, som jeg altid har fået god behandling af uanset hvor jeg er blevet behandlet. Jeg har stor respekt for sygeplejersker, læger og politi, da de for mig er nogle af de største stjerner i vores land. Det er dem dem der passer på os, og hjælper os når vi har brug for det. De bør kun arbejde under de bedste forehold der findes, og det synes jeg ikke de gør. Det kan man naturligvis være uenig om, men når jeg hører hvor travlt de har, så bliver jeg bekymret over at de som burde være mest friske på jobbet, både fysisk og psykisk, er nogle af dem der er mest belastede pga. stress, tidspress og underbemanding. Det er ikke deres skyld, hvordan skulle det kunne være det? Det må være politikerne, der ikke synes det bør være anderledes, og det er der sikkert også delte meninger om. Nogle vil gerne vente på en skadestue i 6 timer, andre ikke. Jeg er af den sidste mening, da jeg synes det burde effektiviseres. Det synes Rasmus i øvrigt også, men nu er det ikke hans område, så I behøver heller ikke give ham skylden.

Om der mangler penge, vej jeg ikke. Det kan simpelthen ikke være rigtigt at der er lange ventetider og folk ikke får den rette behandling. Og nu taler jeg udover skadestuen, for det handler jo ikke bare om at jeg er sur over jeg har ventet, for personalet gjorde alt hvad de kunne for det skulle gå hurtigt. Men hvis du er opereret for en hjernetumor, kan det da ikke være meningen at du skal ud af sundhedsvæsnet for at få den rette efterbehandling og genoptræning, at ældre skal vente et år på en tid til et høreapparat, at børn skal vente måneder på at få en tid til behandling. Det kan da ikke være rigtigt. Nej, nej, det er da ikke ting hvor man ligger og rer ved at dø, men det bør sandelig heller ikke være kravet. Det bør ikke hedde sig, at man skal være “glad for det ikke var værre” eller “sådan er det bare”. Så når jeg kører vanvittig slalom i min bil mellem cyklisterne på gaden, så skal jeg bare rulle ned, stikke dem fingeren og råbe: “Årrrhhh slap dog af og vær GLAD for jeg ikke ramte dig, istedet for at være sur over jeg næsten gjorde”. Det vil jeg da prøve.

Der er meget i det danske sundhedsvæsen som bare ikke spiller, men naturligvis også masser der gør. Om det kunne gøres anderledes, det er jeg da næsten sikker på. Hvordan? Aner det virkelig ikke, men jeg må gerne komme med mine idéer og tanker omkring det. At foreslå noget bliver privatiseret betyder jo ikke man har røven fuld af penge, hvilket jeg jo altså heller ikke har. Det er mig en gåde at folk kan tro jeg foreslår 100% egenbetaling på hospitaler. Seriøst, hvordan kan man komme frem til den konklusion, når jeg skriver: “Alle skal naturligvis ha’ mulighed for hjælp, det er klart…”

Men måske der findes en anden mulighed, og nej, vi skal da ikke lave Danmark om til USA, men vi kan da ikke bare stikke hovedet i jorden. Jeg bliver harm når jeg står med en ældre person der har fået en ventetid på et år, for at få nyt høreapparat. Et ÅR! Men hvis hun selv betaler, så kan hun hos samme læge for 7.000 kr. få en tid og et høreapparat i morgen. Hvad er det for noget svineri?! Der er da tydeligvis noget der ikke fungerer, men når man betaler en høj SKAT som vi gør, bør man simpelthen ikke være nødsaget til at gå den private vej.

På mange områder fungerer sundhedsvæsnet heldigvis rigtig godt, og det er dejligt. Kræftpatienter er der heldigvis mange ressourcer til, og det skal der også være. Men ligesom der ikke skal være forskel på høj og lav i vores samfund, så synes jeg heller ikke der skal være behandlingsforskel på hvad du fejler, uden det på nogen måde bør være et kompromis der ligger de virkelig syge til last. Jeg synes alle bør få samme servicenuanset hvad de fejler. Det handler ikke om jeg ikke har forstået at grunden til jeg venter, er fordi der er nogen der har det værre. I get it! Jeg behøver ikke flere sygeplejersker der fortæller mig årsagen, jeg er trods alt 37 år og har øjne i hovedet (selvom jeg kun kunne kigge op i loftet). Min holdning er bare, at det ikke bør være sådan, og jeg håber for både patienter og ansatte i sundhedsvæsnet at der kommer flere penge til.

PS: Fordi jeg har ondt i nakken, betyder det ikke at mine arme ikke fungerer. Så når jeg ligger og keder mig i timevis, og eneste måde jeg kan orientere mig på, er via kameraet på min telefon, så skal man satme være en doven blogger hvis ikke man tager en selfie. Det eneste der kan afholde mig fra det, er to brækkede arme.

PPS: Jer der tror jeg tager på hospitalet for at få opmærksomhed, eller selv sender historier til pressen, kan I ikke finde en anden blog at læse? Jeg føler ikke rigtig vi er på bølgelængde, og vil gerne “slå op” med jer.

PPPS: Den omtalte “Nationen” er et forum på Ekstra Bladet, hvor sølle tåbelige mennesker kommer med sølle tåbelige kommentarer. 

Næste indlæg

Når dagen tager en drejning!