11. december // Julekalender

3. søndag i advent… Kan du undvære et varmt tæppe?

15419717_10154695645830102_2434766949624582010_o

I samarbejde med UNICEF

Jeg håber ikke man kan undgå at fornemme hvor meget jeg elsker julen, den er alt andet end ligegyldig for mig. Det er hjerternes og børnenes fest, især. Min datter er en utrolig heldig én af slagsen. Når hun ligger sig til at sove om aftenen, er det i en hyggelig hule med en varm dyne, og en god godnathistorie. Når hun vågner om natten er hun tryg, får en tår mælk og kommer ind i smørhullet i mors seng. Om morgenen slår hun øjnene op tæt op ad mig, og vi går sammen hen til hendes julesok og finder en fin pakke fra julemanden. Så står den på stille og rolig morgenhygge med stearinlys og morgenmad, inden hun bliver puttet i den varme flyverdragt og fragtet i børnehave med masser af spændende aktiviteter for dagen. En helt almindelig dag for os, og for mange andre her i Danmark. Som mine faste læsere forhåbentlig ved, så kan jeg godt give min datter en tryg og god barndom, og samtidig føle med dem der ikke er lige så heldige. Tænk engang hvis der skete noget frygteligt i Danmark, som der f.eks. gjorde under Anden Verdenskrig. Det er svært for mig personligt at forestille mig, men man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer, og jeg har med egne øjne set hvodan folk i Afrika, under min rejse med bla. UNICEF, lever under forhold som vil ryste ethvert menneske med en anelse empati. Det er derfor næsten heller ikke til at begribe at der lige nu er en flygtningekrise, den værste siden netop Anden Verdenskrig. Tænk engang, og så i 2016. Millioner af mennesker, uskyldige og uforstående børn, bor i flygtningelejre og telte, eller sønderbombede huse. De er bange og de er sultne. De får ingen morgenpakker, og umiddelbart virker det slet ikke som om julemanden overhovedet kommer i det område. Der er ellers koldt nok til han burde, for lige nu er vinteren på vej, og det bliver koldt at skulle falde i søvn om natten. De børn har brug for varme, tryghed og vitaminer – lige nu! Jeg synes vi skal sende julemanden forbi med en stor sæk, fyldt med varme tæpper til dem, så de i det mindste kan holde varmen. Er det ikke sådan vi bør tænke på hinanden i julen? Det synes jeg.

Se muligheder for hjælp op donation her. Tak.

Jeg håber at vi sammen kan sende 500 tæpper afsted til børnene. Det foregår på den måde, at man sender en SMS til 1900, hvori man skriver TÆPPE. Det koster 45 kr. Man får så et svar tilbage med et link, som man kan klikke på, og på den måde sende en varm hilsen med en blød pakke til en, men hvor den bløde varme pakke er et tæppe som UNICEF sender videre. Er jeg dårlig til at forklare? Så se denne korte video, så giver det hele meget mere mening 🙂

Jeg ved godt at det er meget at bede om, her på 3. Søndag i advent. Vi sidder og hygger med juleslikken, ser julekalender, og vi skal senere på julemarked og i biografen. Jeg taler nok mest til min egen samvittighed, for jeg kan ikke lyve mig fra, at jeg får det lidt bedre med vores goder, når jeg selv har givet noget også. Så ved jeg at jeg har gjort noget for andre, og at jeg forhåbentlig har fået jer til det samme. Jeg er egentlig ligeglad med hvad man kalder det, købt syndsforladelse, eller at det ser godt ud som offentlig person. Kald det hvad I vil, jeg vil til enhver tid stå til måls for den slags, og tage imod ethvert hug med stolthed, for ingen ord kan tilsmudse min oprigtige lyst til, at dette ikke er værd at gøre – at hjælpe de børn der har brug for det, gennem UNICEF. Det står mit julehjerte nært.

 

*I samme omgang vil jeg lige nævne, at da vi sammen gjorde en stor forskel for de helt små børn i Afrika, der samlede vi 154.000 kr. ind på få dage. Det beløb er nu oppe på 1/2 mio. kr.!!! Det er så vildt, og jeg er så stolt på vores vegne. Tusind tak for at støtte og hjælpe, og fordi I har hjertet på rette sted. Det har verden brug for. Tak. 

Næste indlæg

11. december // Julekalender