Hollie Nolia skal være storesøster + SKØN video!!

Man må jo lige gi’ en hånd med ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonce

Jeg har været på besøg i slummen, som minder meget om det jeg så i Liberia. Det er jo helt vildt at folk lever her, men når det er sagt, så er det enormt livsbekræftende at de er ved “så godt mod”. Til trods for de vitterligt intet har, så skaber de noget med det de har. Jeg søger lidt succeshistorierne, istedet for kun at fokusere på alt det man jo med eget øje kan se er helt og aldeles umenneskeligt. Det der løber her, er meget beskidt vand og afføring, og det går børnene i og samler plastik som de sælger. Det gir naturligvis en del sygdomme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For de folk der bor her, kan det være svært at samle penge sammen til at starte noget forretning. En form for business der kan forsørge dem, betale for skole og måske endda vokse. Derfor har de lavet nogle rigtig smarte låne/spare kasser, hvor de har lavet et system, de hver især putter penge i og skiftes til at låne fra. På den måde får de startkapital til en lille slags forretning eller skolegang. Det er super smart og gør faktisk en ret stor forskel. Jeg tror også det handler rigtig meget om at få ansvar for noget, føle sig bevendt og det at udrette noget. Om det så er at være én af dem der skal passe på nøglen eller opbevare hæfterne – så har de en funktion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En forretning kan være mange ting, men det er egentlig ganske små ting der her udgør en succes. Den balje på hovedet er altså hele butikken, hun bærer rundt på, og damen nedenunder sælger drikkevarer og har en fryser til at holde det koldt i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvinderne her er ret driftige, og det er som regel også når de får ansvar for økonomien at både familie og forretning kører bedst. Plan Danmark underviser grupper i at forvalte de låne/sparesystemer som jeg nævnte, og det er bla. sådan noget man også støtter i de forskellige små samfund, og det giver virkelig god mening. Det handler om at lære dem at skabe noget selv, i stedet for bare at få penge fra “os”, så bliver det jo ikke meget bedre på sigt. De skal kunne hjælpe dem selv, og det er super fedt at se stoltheden i deres ansigter når de fortælle om deres Big Business, som egentlig bare er en kasse sodavand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så kom mor her da lige i køkkenet, godt opskriften ikke var så avanceret 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hårdtarbejdende kone i slummet – iført Dior.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se lige en smuk ung kvinde. Hun kunne da sagtens gå på de fine catwalks, hvis ikke det var fordi hun lige boede i denne slum. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvilke helt anderledes liv de kunne have haft, hvis de var født et andet sted. Kim Kardashians numse er bestemt heller ikke den eneste af slagsen, der ser sådan ud 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noget mere særpræget er denne albinodreng. I nogle steder af Afrika er de meget udsatte og jaget, fordi befolkningen nogle steder tror de er besatte af djævle, og slår dem derfor ihjel og bruger dem som medicin. Det siger jo også meget om hvor meget de har behov for uddannelse. De ved simpelthen ikke bedre, fordi de er styret af overtro. Engang troede vi jo også på Odin og Thor, men man må sige at vi er kommet noget længere i udviklingen. Faktisk er Sierra Leone et meget, meget rigere land end Danmark, hvis ikke det var fordi andre lande udnyttede alle deres ressourcer som f.eks. diamanter. Når jeg kommer hjem skal jeg lige se filmen Blood diamonds igen, som netop er herfra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

Hollie Nolia skal være storesøster + SKØN video!!