Birgit: Hvordan er det nu med at spise for 2 som gravid

Proteinopskrift: Proteinkage med chokolade og banan

protein-kage-foto-samantha-fotheringhamprotein-kage-foto-samantha-fotheringham

Og efter en trommel-rund Birgit, skal I da lige have en lækkerbidsken 😉 Jeg får lavet de vildeste proteinopskrifter af LinusPro, som jeg forhandler på Maschavangshop.dk. Det er dansk proteinpulver, som er det bedste du kan få. Jeg har kendt til produktet inden det kom på markedet, fordi jeg kender manden bag. I skal naturligvis ikke snydes for lækre opskrifter, der gør at man godt liiiige kan tage et ekstra stykke.

Kagen her indeholder ikke mel og er derfor 100 % glutenfri. Proteinkagen er udover protein, rig på gode kulhydrater, sundt fedt, kalium, E-vitamin og D-vitamin. Kagen har en herlig smag af chokolade, kokos, banan og et strejf af kanel. Konsistensen er fast, og krummen er svampet. Spis kagen som et sundt mellemmåltid, eller server kagen som en dessert for dine sundhedsbevidste gæster. Server sammen med friske bær, skyr, sukrinmelis eller fedtfattig vaniljeis.

Opskrift på proteinkage med chokolade og banan 

Tid: 1 timer og 15 minutter (arbejdstid ca. 15 minutter)

Personer: 6

Ingredienser:

250 g dadler
100 g kokosmel
2 bananer
1 tsk. kanel
6 æg
200 g mandler
50 g vegetabilsk fedtstof til bagning
3 spsk. kakaopulver
5 spsk. LinusPro WHEY100 kakaoproteinpulver
1 dl skummetmælk

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Find din blender eller foodprocessor frem.
3. Start med at blende mandler og kokosmel .
4. Tilsæt æg, dadler og banan. Når det hele er en sammenhængende masse, tilsættes resten af
ingredienserne til dejen. Lad din blender køre, indtil alle ingredienserne er samlet til en jævn masse.
5. Beklæd en springform (22 cm i diameter) eller et fad (21×21 cm) med bagepapir,og kom dejen
over i fadet.
6. Bag kagen i ca. 1 time midt i ovnen ved 175 grader.
7. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af på en rist.

Næringsindhold pr. 100g

Kalorier: 301
Protein: 11,2
Kulhydrat: 22,4
Fedt: 17,8

Næste indlæg

Birgit: Hvordan er det nu med at spise for 2 som gravid