Det er lidt pinligt, men altså...

Sådan bliver vores fælles jul i år

 

I år bliver vores første jul sammen i huset her, hvor vi allesammen er samlet – måske. Troels og jeg, vores 3 børn, Troels’ mor er her med sikkerhed. Alt efter vejret, da min far og bror kører salt og snekørsel kommer de også hvis ikke der er glat og sneer, sammen med min mor og morfar. Så enten bliver vi 6 eller 10 pers.

De fleste juleaftener i mit liv er tilbragt med min egen familie, kun ganske få uden og sammen med kærester. Nu er vi så to familier der skal smelte sammen sådan en aften, og få vores traditioner til at forenes. Jeg tænker det kommer til at foregå så fint, så længe der både er and og flæskesteg, og jeg kun kommer i køkkenet for at hente drikkevarer. Arhhhh jeg vil nu lige minde om at jeg i et madprogram faktisk lavede en perfekt steg, med perfekte svær – intet mindre. At alt det andet så gik galt er jo en mindre detalje, alle ved, at stegen er vigtigst sådan en aften. Rødkålene er jeg også god til, og her er det kun Herregårds rødkål der duer. Der er ikke noget værre end når nogen lige vil peppe en julemiddag op, og laver hjemmelavede/øko/veganske/co2-frie/grovhakkede/instavenlige rødkål, af en eller anden slags. Det går IKKE! Der skal ikke være noget nyt fikumdik omkring maden den aften, det skal bare være som det plejer, eller så godt som. Det er Troels der hovedsageligt står for den, og jeg er sikker på det bliver lige som det skal være.

Men nu er vi jo anderledes sat sammen i år, og jeg ved ikke helt hvad deres traditioner plejer at være. Personligt vil jeg gerne i kirke til julegudstjeneste i Nicolai kirke i Kolding, inden der er Disney show og så hjem og hygge med det inden maden. Her plejer vi lige at få noget gløg og et par æbleskiver, inden selve julemiddagen. Når vi har spist plejer vi i vores familie at vente med risalamanden til kaffen senere på aftenen, da vi er så mætte at vi ikke nyder den, men plejer at få en lille sult efter gaverne. Det ved jeg ikke om de andre lyster i år, men det er en mulighed. Vi går naturligvis også rundt om træet og synger nogle sange, hvor vi slutter af med at løbe rundt i huset og synge ‘Nu det jul igen’. Men i år kommer pakkerne ikke under juletræet, da vi har fået lov at låne den mest fantastiske juletræsfod af Troels’ mor, som er en gammel hjemmelavet en, og helt unik. Vi er lige ved at få træet ordenligt pyntet, så skal jeg nok vise vores julestue frem.

 

 

D. 25. skal vi hygge, slumre, se julefilm, spise rester, masser af slik og nok lige ud at gå en tur. Jeg elsker dagene mellem jul og nytår, og plejer at se en masse film og dovne på sofaen. Der er bare noget ro over at alle holder fri og er utilgængelige de dage, det glæder jeg mig til. Nytåret holder vi så uden børn, da de er hos deres andre forældre.

 

Har I nogle anderledes traditioner, måske noget der kunne adopteres ind i en sammenbragt familie?

 

Vi havde også december måned i huset sidste år, da det var der vi flyttede ind, men julen holdt vi hver for sig, og begge uden børn.

 

 

Image Map

Næste indlæg

Det er lidt pinligt, men altså...