Notre Dame og 10 års tilbageblik fra nu...

Endelig fandt vi den rigtige. Ny sofa!

Endelig fandt vi den helt rette sofa til stuen, der ellers har været den helt store hovedpine. Hold op hvor har vi kigget på mange, og brugt timer på at lede, prøve og køre rundt. Vi fandt bare ikke det rigtige. Vi fandt hurtigt ud af, at det vigtige var dybden på sofaen, men vi svingede lidt mellem en rigtig dyb, og en mellemdyb. Mange sofaer er måske 100 cm i dybden og så 60 cm sidedybde. Vi kunne ikke beslutte os, om vi skulle tage en vi havde set på 109 cm eller 127 cm, men vi kunne på ingen måde bruge en sofa der var kortere i dybden. En dag da vi målte op og flyttede lidt rundt, kom jeg til at sælge mine sofaer – det gik lidt hurtigt, og så var vi uden sofa. Super smart, når der er op til 10-17 ugers leveringstid på sådan en, fandt jeg ud af. Sådan noget kan jeg jo ikke vente på, det skal være NU, og helst i går!

Til Annemettes fødselsdag kom jeg til at sidde ved siden af en, som jeg forklarede vores sofasituation til, og hun fortalte hvor glade de var for deres sofa fra Raun, som de selv havde bygget i moduler, og viste mig den. Jeg havde forestillet mig det skulle være en lysegrå veloursofa, eller måske i en lettere douchet rosa, som Troels har plaget om. Han er pjattet med lyserød og pink, meget mere end mig. Men så viste hun mig deres som var i råhvid fløjel. Det skulle vores jo slet ikke være.

Tror I så ikke at jeg går ind og tjekker modellen Retreat (som hun anbefalte) på nettet, og så har den en dybde på 120 cm, der ligger lige mellem vores ønske – OG man kan justere ryg hynderne, så man har to sidedybder. Inden vi overhovedet havde prøvesiddet den, var vi ret fast besluttede på modellen, men ret meget afhang af leveringstiden. I stedet for at ringe til butikkerne, ringede jeg direkte til fabrikanten for at høre hvor hurtigt sådan en kunne være færdig, for hold op jeg har kæmpet med leveringstider! Det var nu slet ikke noget problem, for de syer simpelthen sofaerne i Danmark, 20 min fra hvor vi bor. GENIALT! Hvad er chancen?!? Og hvem gør egentlig det nu om dage? Alt er jo fra østen, eller andre steder hvor det er billigt at producere. Nå, men han tilbød vi kunne komme ud og prøvesidde sofaen i deres showroom, så vi ikke skulle køre helt til Ålborg, så det gjorde vi.

Der var ingen tvivl om, at den var helt perfekt i størrelsen, og fandme om den så ikke stod i råhvid fløjl – som vi aaaaabsolut ikke skulle have. For at være sikre på størrelsen fik vi lov at låne det midterste modul med hjem, som kunne være i bilen. I mens Troels og manden bar den ud i bilen, sneg jeg mig ud på fabrikken. Jeg må bare sige, at hold op hvor synes jeg bare det er cool. Der stod nogle hyggelige damer og nogle mænd, og lavede det hele i hånden. Dansk produceret, og ikke noget med at fragte det hele hjem østfra. Det er godt for både miljøet og arbejdspladserne i Danmark, og så fik vi os ellers en rigtig god snak om det hele. Der er faktisk ikke det jeg ikke ved om fyld, kvalitet, syninger, lim og you name it, hvis jeg selv skal sige det. Det var lige før jeg smed ham en ansøgning, for det hele var sådan en fin historie, som jeg slet ikke kan forstå de ikke fortæller eller får ud. Jeg tvang dem nærmest til at åbne en IG profil, fordi jeg forklarede hvor vanvittigt mange timer jeg havde brugt på at søge på hashtags og billeder (jeg er lidt en scherlock Holmes, når der skal stalker på IG), for at finde billeder af sofaen i private hjem. Det var stort set umuligt. Det er altså lidt sjovt, når man laver det jeg gør, og lever lidt i en SOME osteklokke, og så komme ud til nogen der slet ikke tænker i de baner. De fik et lille kursus UB, haha.

Nå, men vi fik modulet med hjem, og guess what. Nu har vi en råhvid sofa i fløjl. Vi fik lov at købe den der stod færdig, og så bestilte vi en puf til, som var færdig blot nogle dage senere. Vi ELSKER den! Jeg var lidt i tvivl om sofaen skulle være råhvid eller hvid, og må nok sige at jeg stadig er lidt der hvor jeg tænker dem måske skulle have været helt hvid i stedet? Troels er mest på den råhvide. Men uanset, så er vi så glade for valget og den passer genialt i størrelsen. Den måler 120 x 336 cm.

Vi kunne også få den med ryglæn uden mellemrum, men vi syntes det gjorde den mere luftig på denne måde, når den er så lang og der er paneler bagved. Mener den fåes i 750 forskellige farver, men det kunne jeg slet ikke overskue at gå i gang med. Det er utroligt hvad det har gjort for rummet at få en så lys sofa ind, i forhold til de koksgrå vi havde før. Kæmpe forskel!

 

 

 

Image Map

Næste indlæg

Notre Dame og 10 års tilbageblik fra nu...