Do me A Simple Favor... Kom med!

Thank you for serving – flagdag d. 5. september

Jeg bliver nødt til at vise jer disse billeder fra den anden dag, hvor der var flagdag, som der er hvert år, men i år var der 10 års jubilæum. Jeg bliver så glad og stolt – se dem lige! Flagdagen hylder og anerkender dem der har været udsendt for Danmark, og alle de år Troels har været det, har han været med i paraden. I år var det heldigvis ikke krig han havde været ude i som tidligere, men i Baltikum hvor Danmark med F-16 kampfly har sikret luftrummer for Estland, Letland og Litauen, i et afvisningsberedskab som de forskellige lande i NATO skiftes til at påtage sig… Og netop i den periode vi begyndte at skrive sammen. Her er det Løkke der hilser på ham.

Jeg har altid været stor fortaler for forsvaret, og har da også indrømmet at jeg netop af frygt for terror flyttede ud af byen, i en periode hvor jeg hverken følte det var trygt at benytte metroen eller være på mit kontor inde på strøget. I kan mene hvad I vil, men det var mine følelser. Jeg har også siddet på færgen til Bornholm, mod Folkemødet, og tudet af frygt for hvad der kunne ske. Jeg er meget pro vores forsvar! Pudsigt nok er jeg inden Troels blevet belært og oplyst utrolig meget omkring kampfly, og tilhørende meget detaljerede budgetter på det nye F-35, og hvordan det slet ikke hænger sammen. Jagerpiloter har jo altså kun 24 timer i døgnet som alle andre, det er helt håbløst hvad der forventes af dem, medmindre der er en form for kloning på vej? Rasmus var formand for folketingets forsvarsudvalg i den periode, og hvor vil jeg egentlig håbe han en dag bliver forsvarsminister, det vil være så godt for alle.

Når vi skal sove alene om aftenen, Hollie Nolia og jeg, kan hun nogle gange godt være bange. Så låser vi gitterlågen og hun får lov at trykke på alarmknappen, så hun føler sig tryg. Når Troels og børnene er her, er det lidt lettere at forklare hvorfor hun slet ikke skal være bange, og den tog vi lige igen, da vi stod og så på paraden, alle soldaterne, og sendte ham vi kendte små fingerkys. På børnesprog, så passer en jagerpilot som Troels nemlig på os allesammen hver dag, det er lidt som politibetjente, bare oppe i luften, hvor dem nede på jorden ikke rigtig tænker over det. Men hver dag flyver de rundt og tjekker at der ikke kommer slemme røvere ind bag vores gitterlåge, og gør der det, så suser de lige hen og siger “ka du komme væk du!”, for der er altså Russere der lige skal hen og lure lidt indimellem. Nogle gange, så kan de voksne også være rigtig meget uvenner ude i alle de andre lande, og for at hjælpe dem, så tager Troels, hans venner, og en masse andre seje soldater, ned for at hjælpe dem der har besøg af bøllerne, for man kan ikke altid klare sig selv, og vi skal jo hjælpe hinanden. Og når nu han er dernede, så siger han også til dem at de altså ikke skal komme til Danmark og lave ballade, for SÅ står vi altså klar ved gitterlågen og trykker på den store alarmknap til de seje soldater.

“Troels er en der passer på folk, så derfor skal du slet ikke være bange når han er her”, og så soves der bare meget bedre ♥

Og ved I hvad, når jeg kommer rundt til andre lande, så bliver jeg bare så glad for at høre hvor stort forsvaret er for dem, og hvor højt de prioriterer det. En alm. taxatur med en chauffør i Norge der fortæller om deres kamptropper og nyindkøbte jagere, eller stolte amerikanere der virkelig om nogen hylder dem der sætter deres liv på spil for os andre. “Thank you for your service” siger de altid, og de mener det! Da vi var på Bahamas og faldt i snak med en flok ældre amerikanere en eftermiddag i poolen, kom vi efter noget tid til at tale om hvad vi lavede i Danmark. Det endte med at hele flokken var hende ved Troels og med respekt udtrykte deres taknemmelighed med et håndtryk og et “Thank you for your service” (det siger jeg nu også tit til ham). For det er jo for os alle i den frie verden, soldaterne kæmper. Det kan der naturligvis være mange politiske holdninger og meninger til, og jeg er da også til peace, love and harmony, men når nu der er mange derude i verden der ikke har det på samme måde, er der ingen grund til at vi sidder om lejrbålet og håbe på alle andre klarer det for os. Vi er en del af NATO, og de krav må vi bare leve op til, synes jeg.

Tilbage til flagdagen. Forestil dig lige hvordan det er at sige farvel til livet. At ligge om aftenen inden du skal ud på mission, har skrevet din sidste vilje, sagt farvel til dine børn på en video hvis aldrig du kommer hjem igen. Det er altså det de gør, soldaterne der vier deres liv for en bedre verden – for OS. TAK!

Der er flagstang i vores nye hus, og der bliver hvert fald flaget på flagdagen næste år.

 

 

Image Map

27 kommentarer

 • Susanne

  Sejt😀😀😀😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Min far har været politimand i over 40 år og er nu pensioneret. Jeg har altid været stolt af ham, men også været bange for at han skulle få en sten i hovedet eller på anden vis komme til skade, når han har stået til demonstrationer eller når byen på anden vis har været i oprør. Jeg bliver meget rørt af dit indlæg her, fordi jeg kan genkende de følelser der er på spil. Både stolthed og frygt..
  Derudover så tæller det måske ikke noget når det kommer fra en du ikke kender, men du skal vide at jeg er så glad på dine vegne. Din lykke er meget velfortjent. Jeg kan huske indlæg helt tilbage fra Ørestaden, hvor du kæmpede bravt med kolik, knust hjerte osv.
  Alle fortjener den lykke du oplever med Troels og med din skønne datter. Det har du fordi du er et godt menneske.
  Knus fra mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • rebecca

   så enig! kunne ikke formulere det bedre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Tusind tak Louise, hvor er det sødt af dig at skrive <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Sikken en fin måde du forklarede hende det på.👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Dejligt indlæg…
  Når nu man har vænnet sig til din humor og læser du også takker ham tit for hans “service” så får man jo den der lumre tanke og et kæmpe smil på læben❤️ (Jeg gjorde i hvert fald😜).
  Dejlige billeder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Vi er jævnligt på Bornholm, og vi har aldrig oplevet at være der, uden der fløj jagere rundt. Der er ingen tvivl om, det er nødvendigt for at holde russerne i skak. Det er godt nok trist. Men nødvendigt. Og vi har også set russiske jagere derovre, så tak til Troels og alle hans kollegaer inden og uden for grænserne 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Smukt skrevet Mascha. Og tak for påmindelsen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt Illum Frandsen

  Jeg kender alle følelser.. Hver og en ..
  Min mand har været i forsvaret 18 år og været udsendt flere gange. Han er lige kommet hjem fra Kuwait.. Vi har også små børn, så kan så levende sætte mig ind i alt.. De er vores helte 💓

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bette Bjerregaard

  Ihh, hvor glæder mig til flagdag næste år, hvor min kæreste er hjemme fra hans fjerde tur – denne gang Afganistan, og vi kan tage afsted sammen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Hansen

  Dejligt indlæg – som hustru til en veteran , betyder det meget at andre også værdsætter det arbejde der bliver udført. Når man står opløst i lufthavnen og ikke ved om det er for sidste gang, en følelse der umuligt kan beskrives for nogen der ikke har prøvet det..
  det betyder bare så meget at de bliver værdsæt og hyldet som fortjent , så alle vi andre civile kan ligge trygt under dynen ❤️ Tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Min datter på 15 vil også ind til militæret og have sin fremtid der og der vare ikke længe inden hun tager sin 3 praktik derinde enten ved træningsregimentet eller flyvevåbnet hun elsker det og jeg synes hun er den sejeste pige

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Ved ikke hvor meget vores indsats betyder i det store billede og er mere bange for Trump end Putin – men sejt at nogen passer på os.
  Og nu til noget helt andet: Jeg har købt Hair renewal Serum fra Swiss Clinic. Bruger du det i hele håret, eller kun på udsatte steder ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Når du fortæller hvad Troels egentlig laver i det jagerfly, så forstår jeg pludselig det omfang af sikkerhed der er i vores land…-den sikkerhed, som vi slet ikke ser i hverdagen. Det er en rar følelse❤️Du kan jo gi’ ham et lille niv i måsen og sige tak fordi han suser rundt deroppe og passer på os❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therrsee

  Min mand skal udsendes for 6 gang til juli næste år til Irak…. OG DET ER LORT.. selvom man har prøvet det en del gange bliver det aldrig en rutine.. hader det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therrsee

  Min mand skal udsendes for 6 gang til juli næste år til Irak…. OG DET ER LORT.. selvom man har prøvet det en del gange bliver det aldrig en rutine.. hader det, men jeg er møg stolt af ham.. Van gør sgu en forskel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therrsee

  Min mand skal udsendes for 6 gang til juli næste år til Irak…. OG DET ER LORT.. selvom man har prøvet det en del gange bliver det aldrig en rutine.. hader det, men jeg er møg stolt af ham.. han gør sgu en forskel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hvor dejligt at læse.
  Så fint du omtaler Rasmus og det han har fortalt for han har så ret og det samme har du 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hans

  Som tidligere tjenestegørende for I/LG (PL), varmer det mit hjerte at se din lidenskab for din flyver og hans troskab til fædrelandet. Skønne billeder af dit barn og “din” officer. Venlig hilsen fra en sort baret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Et rigtig fin indlæg. Jeg kender flere af vores tidligere udsendte, blandt dem min mand. De vælger flagdagen fra, fordi de ikke ønsker den opmærksomhed. De synes ikke det kommer andre ved hvad de har af medaljer. De ønsker heller ikke at komme i medierne, hvad de ville gøre hvis de deltog i dette. De ønsker at mindes deres kammerater i fred og ro.Da de for et par år siden lavede en medalje til alle der havde været udsendt. Valgt de at få den med posten.Så vores udsendte har forskellige måder at tackle flagdagen på. Jeg har respekt for begge valg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Nu var det ikke rigtig noget valg han havde, de skulle møde op 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Mine smileyskommer vist ikke med, det ser så surt ud uden, men er ikke meningen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lullu

  Godt indlæg👍🏻
  …. er jeg den eneste der tænker på Tante Møeghe fra Matador, når jeg ser HN på skuldrene af Troels😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annonmt

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Do me A Simple Favor... Kom med!