Olieshots: Her finder du al info...

Tøsetur, slot, grisebasser og dronningehus

image

Annonce

“Skal vi bo i et dronningehus mor?”

Ja, sådan nogenlunde, kan man vel godt sige. Vi har nemlig været forbi Gram slot i Sønderjylland, hvor vi skulle overnatte i en dejlig bolig ved siden af. Da vi lige er flyttet, skulle Hollie Nolia lige ha’ forklaret at vi altså skulle hjem til vores eget hus igen – dette var ikke endnu et nyt hus (SOM OM jeg ikke har nok at se til med det bette træhus!).

image

image

image

Svend der har Gram slot, sammen med konen Sanne, gav os den store tur på slottet og alt der hører dertil. Og det er meget! Jeg elsker iværksætterhistorier, så jeg fik den helt fra bunden, og labbede den i mig. I 9 år har de drevet Gram Slot, og gjort det til hvad det er i dag. Da de købte det, havde det stået tomt i 25 år, og nogle af delene endda i 100 år. Det er altså noget af et projekt. De har virkelig set mulighederne i det, og har gjort det så godt at de har hvad der svarer til 70 fuldtidsansatte. Udover selve slottet, har de en masse produkter de selv producerer. F.eks. mælk og mel. I de tilhørende bygninger i området er der lavet hotellejligheder, restauranter og en stor lade med stande hvor folk sælger alt fra smykker til Aloe Vera. Det er helt vildt som de vækster år efter år, og det er jo bare fantastisk for hele nærområdet. Det var en imponerende fortælling jeg fik, stor respekt for mod, initiativ og ildsjæle.

image

image

image

De har også en lille mini zoo, med en masse forskellige dyr, som alle kan komme og besøge ganske gratis. Det benytter en masse børnefamilier, bedsteforældre og børnehaver sig meget af. Og står der en lille hestepige, uden pony, kan hun bare gå derhen. De har også en stor dejlig naturlegeplads og shelters folk kan benytte.

image

image

image

Der er flere af disse flotte bygninger omkring slottet. Der er både gårdbutik, restaurant og faciliteter til koncerter og julerier. I én af dem fik jeg et traditionelt sønderjysk kagebord, som bestod af intet mindre end 21 forskellige kager (!!). Det er da helt pinligt jeg ikke har fået taget billeder af det, men for pokker, slip lige mig og Hollie løs sådan et sted, så er der altså ikke hænder til et kamera også. Her i sommerperioden er der hver torsdag en masse spændende aktiviteter.

image

Under den store rundvisning af slottet, som bla. bliver benyttet til møder og konferencer, fik vi også nogle gode spøgelseshistorier. Noget af det fik jeg på engelsk, så Hollie Nolia ikke blev bange. Jeg elsker sådan noget jo. Historie og slotte, og så var det jo liiiiige at jeg kunne brillere med lidt ny historisk viden. Jeg har jo nemlig hørt efter, når Rasmus har fortalt mig om den sønderjyske historie. Så da jeg blev præsenteret for en stemmeurne med datoer på, vidste jeg da lige nøjagtig hvad det var, og det fik jeg da fortalt med den største selvfølge. Jo jo… Kom ikke her 🙂

image

image

image

image

image

Efter en lang og dejlig dag, tog jeg et varmt karbad da musen sov. Det var virkelig en god dag, og jeg lærte enormt meget af Svend, som er en meget rar mand og far til egen børneflok.

image

image

Jeg er inviteret til Sønderjylland af Visit Sønderjylland, derfor jeg markerer alle mine indlæg som annonce.

Næste indlæg

Olieshots: Her finder du al info...