Mine vinterfavoritter fra skabet

Kom med på et skønt børnehjem

IMG_0727

Annonce

Jeg finder stadig billeder fra min tur 🙂 Den sidste dag i Liberia, tog jeg med ud for at se et børnehjem. Stedet er for forældreløse, men også for områdets børn, der har brug for at være et sted i dagtimerne, og blive taget hånd om. Under ebola, hvor virkelig mange døde, tog stedets “mor” sig af rigtig, rigtig mange børn. Faktisk var hun allerede under borgerkrigen en stor hjælp, hvor der blev taget mange børn til sig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stedet er meget farverigt, og et af de skønneste steder jeg har besøgt. Her er fattigt, ja, men farverne gør virkelig godt for sindet, i stedet for det grå og triste i slumområderne. Man kan mærke kærligheden og omsorgen her, og det er så dejligt. De har virkelig gjort en stor forskel, og vil nyde godt af bidrag fra Danmarks Indsamling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Glade unger! Alle steder vil de så gerne tages billeder af, så det gør vi naturligvis, og så får de lov at se dem bagefter – det er en fest!! 🙂

IMG_0721

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fatter ikke de kan holde ud at rende i den stærke sol og bagende hede. De løb rundt og legede, imens jeg var ved at gå til, og måtte sætte mig fordi jeg skulle have vand. Små dejlige bisser 🙂 Nogle kan senere på dagen tage hjem til deres forældre, hvor andre for øjeblikket bor på stedet, indtil man finder relationer de kan bo hos. Jeg ville elske at se sådan et hjem få et bidrag via Danmarks Indsamling, der har den store indsamlingsdag d. 6. februar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Der bor lige nu 10 piger i dette rum. Det er piger der er forældreløse, og som muligvis for nyligt har mistet deres forældre til ebola. Under borgerkrigen var de 50 her (!!). Man gør det, at man forsøger at finde noget familie der kan tage sig af børnene, da de jo har bedst af at komme hjem igen – selvom det måske er til en slægtning. Men da der jo ikke lige er vejnavne, telefoner eller i det hele taget elektricitet alle steder, er det jo ikke lige at finde folk. Det kan tage noget tid, og det er store områder der skal ledes i. Jeg havde svært ved at stå i rummet, da jeg fik en følelse af hvordan de små piger må ha’ det. Tænk hvis det var min Hollie Nolia der skulle ligge her oveni 9 andre fremmede piger, uden mor, far, mormor eller nogen anden, og græde sig uforstående i søvn. Når man har et lille barn, så ved man hvor stor en betydning tryghed har, og hvor meget de søger deres forældre. Tanken om min lille pige skulle ligge her, fordi vi alle var døde af en forbandet sygdom… Det går lige i maven. Men hvor er det stort og dejligt, at der er nogen der vier deres liv for at gøre en forskel for de børn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De tager sig godt af børnene her. Om det er dem der bor her som forældreløse, eller dem der kommer i løbet af dagen, så får de tryghed, undervisning og mad hver dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er spændende når der kommer besøg, for så mange kommer der jo heller ikke lige forbi. Børn er så dejligt nemme, og så umiddelbare. Et grin, sang eller sjov bevægelse, så er de vundet og der kan hygges.

IMG_0722

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Næste indlæg

Mine vinterfavoritter fra skabet