Dette outfit endte jeg i... "Something red"

Det handler om at give…

82157726-E392-401C-B843-DBCE82D08736De sidste snart 24 dage har Hollie Nolia hver dag åbnet en låge, med en lille Disney godnathistorie som nedtælling til vores tur til Disneyland i morgen. Her skyder vi julen i gang på den mest magiske måde jeg kan forestille mig. Når vi kommer hjem bliver det d. 1. december og hver morgen vil starte med en lille overraskelse fra Julemanden. Det bliver en dejlig måned med hygge, tryghed og masser af overraskelser, brunkager, varm kakao og børnemagi. Hvor heldig må man være? ♥

Jeg prøver virkelig at lære min datter hvor heldig hun er, for det er hun, hun er utrolig privelligeret med både forældre, bedsteforældre og oldeforældre, der har overskud på både det personlige og økonomiske plan. Bare det at hun har os allesammen er mere end hvad mange andre har, det er en tryghed der ikke kan købes for penge, og den vigtigste i verden.

Jeg glæder mig helt vanvittigt til julen, for mig er det årets mest magiske måned, men det er åbenbart langt fra alle der har det på samme måde. Hver tredje dansker glæder sig ikke til julen. Den er for stresset, overfladisk og fyldt med overflødigt gøgl. Jeg tænker det kommer meget an på hvordan man har oplevet julen i sin opvækst, eller hvordan ens hverdag ser ud. Jeg har selv stået i butik mange år op til jul – Jesus Christ et ræseri! Men uanset hvordan vi selv oplever julen, så gør mange af os med børn noget særligt ud af julen, for børnenes skyld. Det håber jeg virkelig de fleste gør!

Når det så er sagt, så viser undersøgelser at det de fleste børn ønsker sig aller mest til jul, er mere til med deres forældre. Kvalitetstid. Hvis de altså har forældre. Når min datter er så heldig som hun er, kan det være meget svært ikke at blive forkælet, og det er hun jo i dén grad. Men jeg prøver virkelig at lære hende at der er nogen ude i verden der ikke er lige så heldige. Jeg ved godt vi ikke kan rede hele verden, men man skal jo starte et sted og for mig er det først og fremmest hjemme i min egen stue det starter, ved at påvirke min datters grundlæggende holdning og empati til andre. Der er mange i Danmark der ikke har det lige så godt som os, det er jeg slet ikke i tvivl om, men jeg søger de lidt større kontraster når jeg skal fortælle om de helt store forskelle i verden. Imens vi brokker os over der ikke er råd til både and og flæskesteg til jul eller den nyeste iPad, så er der nogen hvis problemer er en anelse større og måske også lettere at lukke øjnene overfor, fordi det ikke er nabobarnet der har mistet begge forældre og sidder ude i haven og fryser alene.

For nogle børn betyder Disney alverden, for andre er det Unicef.

For 7. år i træk hærger krigen i Syrien og det er næsten ikke til at bære, at tåbelige voksne mennesker kan forårsage så frygtelige handlinger der går så meget ud over uskyldige børn, der ikke selv er herre over hvis deres forældre er, hvis de overhovedet har nogen. En situation og tilværelse de færreste i vores generation kan sætte os ind i – men vi kan prøve. Og det bør vi!

Her i vintertiden bliver det, for at sige det rent ud, pisse koldt i Syrien. I morges gav jeg Hollie Nolia en ny varm flyverdragt på og et par varme vinterstøvler, som jeg let kunne bestille på nettet. Lucky us. Når hun går til gymnastik om onsdagen brokker vi forældre os over vi sidder og småfryser i omklædningen og skruer op for varmen. Vores børn skal fandme ikke fryse!

Det gør børnene i Syrien, og de fryser faktisk rigtig meget, for der er koldt.

Jeg ved godt at der er mange udgifter i december og vi har vore egne at tænke på, men jeg indrømmer gerne at jeg selv køber lidt god samvittighed, eller føler jeg gør noget godt når jeg prøver at lære min datter om verdenssituationen ved at købe nogle tæpper eller vintertøj til børnene i Syrien. Sådan støtter jeg mange forskellige projekter, og altid Unicef, da det giver mig en form for julefred i hjertet og gavner heldigvis også et andet sted.

Inden vores overdådige juletur til Paris i morgen, vil jeg fortælle Hollie Nolia at jeg har købt en verdensgave og at den gave går til de børn der ikke er så heldige lige at kunne bestille en pink flyverdragt med hjerter på nettet – men at vi (hende og jeg) kan købe den til dem. Hun er 5 år, så jeg prøver så billedligt jeg kan, at forklare med mine egne ord for hun skal forstå. Hun får ikke selv gaven jeg har købt, men til gengæld får hun kvalitetstid sammen med mor de næste dage, og dét håber jeg sandelig hun bliver glad for, selvom Elsa og Rapunzel nok også trækker lidt i hende. Det er vores virkelighed, andres er noget barskere.

Jeg tænker bare, man kunne jo springe en enkelt gave over og købe en verdensgave, måske i stedet for mandelgaven eller en anden gave til en der ikke har et særligt ønske. Hvis julen handler om at give, er jeg sikker på disse gaver gør stor glæde.

1,5 mio børn har brug for vinterhjælp, og du give dem en gave!

Det koster vinterhjælp til Syriens børn:

88 kr. = Termotæpper til 2 børn (køb her)

158 kr. = Julehjælppakke (køb her)

279 kr. = komplet sæt vintertøj til et barn (køb her)

Flere muligheder fra Unicef her

Jeg støtter som altid selv Unicef med privat donation, om du har frirum til det ved du bedst selv, det er en privat sag. For mig (og det er jo let nok at sige når jeg ikke fryser) så handler det om så meget mere end donation. Det handler om at stå sammen og stå op for de børn de voksne skal tage sig af. Det gælder alle steder i verden, uanset hvem man er og hvor man er.

 

 

Næste indlæg

Dette outfit endte jeg i... "Something red"