Mors dag d. 14. Maj: Rabatkode til blomster!

Om arbejde, opvækst og livsindstilling

IMG_8117Ret ofte når jeg afleverer Hollie Nolia i børnehaven om morgenen, spørger hun hvad jeg skal arbejde med i løbet af dagen. Det er jo et lidt skævt arbejde jeg har, som kan bestå af ret mange forskellige ting, udover at drive en virksomhed. Hun elsker at komme med på arbejde, og siger selv “jeg kan godt komme med mor, se jeg kan være helt stille”, og så sidder hun med helt stram mund, som der ikke kommer et ord ud af ♥

Jeg kan godt forstå det kan være svært, at forstå hvad mor laver. Den ene dag er jeg i Peru, den anden sidder jeg med computeren, så holder jeg telefonmøde med en ansat over telefonen i bilen imens HN er med, måske er jeg i fjernsynet og i går indtalte jeg stemme til en tegnefilm. Det ér sgu da også skørt, fantastisk priviligeret og sjovt. Hendes far har jo også et specielt job, med tv eller undervisning i race, som hun er med ude til. Nogle gange tænker jeg, hvordan det mon påvirker hende, at hun ikke oplever nogen have et helt alm. 7-16 job… For det gør hun jo ikke. Hun har tidligere oplevet at være med rundt i landet på tour, og når Rasmus skal på job, så er det enten i tv eller på et slot (Christiansborg eller i hans sightseeingvirksomhed med rundvisning på slotte).

Alligevel forstår hun, at man må arbejde for at få de ting man ønsker sig. I går da jeg hentede hende i børnehaven, spurgte hun hvornår hun skulle på arbejde igen, så hun kunne komme ud og købe nyt legetøj. Jeg sagde at hun faktisk skulle med mor på arbejde i weekenden, og at hvis hun var med på billederne, godt måtte købe noget nyt. “Jeg vil bare gerne på mit EGET arbejde mor, ikke dit”. Jeg skal nok ikke være så bekymret over hendes fremtid, haha ♥

Faktisk gik noget op for mig den anden dag. Jeg har lavet et par interviews med Børsen de sidste par dage, og da jeg gennemlæste det første, der handler om mit syn på penge, forbrug og hvad jeg har lært om penge, fandt jeg ud af hvad min egentlige mavefornemmelse med økonomi er. Jeg synes det er meget sjovere at tjene penge, end det er at bruge dem. Jeg kan bedre lide at bruge penge, jeg ved jeg har tjent ved at kunne noget. Det ville være frygteligt utilfredsstillende for mig at vinde i Lotto, og bruge dem efterfølgende. De ville slet ikke have samme værdi for mig, de ville bare være et tal på kontoen. Når jeg køber noget, så er jeg stolt af at jeg har gjort mig umage for at gøre mig fortjent til den gode, og dét er i virkeligheden den største tilfredsstillelse.

Jeg har det nok sådan, fordi jeg kommer fra et arbejderhjem hvor der er blevet knoklet igennem fra min fars side, og holdt styr på familien med kærlig opvækst, med en hjemmegående mor. I min familie har man ikke taget længerevarende uddannelser, eller gået i gymnasiet. Det har aldrig nogensinde været på tale, for hvad i alverden skulle man med det?

Mine forældre har været sammen siden de var 15 og 16 år, og er det stadig. Er det ikke fantastisk! Jeg har været utrolig heldig med min barndom og opvækst, og derfor har jeg også nogle (synes jeg selv) ret sunde forhold til mange ting, som andre kan være spoleret af grundet en mere problemfyldt opvækst. Det er jo det der gør os så forskellige, og det skal man huske på, vi har ikke allesammen samme udgangspunkt der giver samme balast i livet. Det tænker jeg hvert fald, når jeg oplever andre tage beslutninger jeg slet ikke forstår.

 

Det var mig. Hvad med jer?

  • Hvad har været jeres sjoveste arbejde?
  • Hvad er jeres forhold til økonomi?
  • Hvad har jeres barndom/opvækst haft af betydning for jeres voksne livs beslutninger?

 

Ps: God bededag, eller hvad man siger. Jeg ligger syg i sengen, og her bliver jeg så jeg kan blive frisk til en dejlig weekend med Hollie Nolia, der er sammen med farmand indtil i eftermiddag.

IMG_8151

Næste indlæg

Mors dag d. 14. Maj: Rabatkode til blomster!