Mor bliver meget stolt!

Slum og sæbebobler i Liberia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg er ankommet til Liberia i forbindelse med den årlige Danmarks Indsamling, sammen med nogle journalister fra bl.a. DR og andre medier, og vi skal rundt og se en masse her i Liberia som ligger i vestafrika – et af de absolut fattigste lande i verden.

Området vi er i, er hårdt hårdt præget af en tid med borgerkrig og en frygtelig omgang ebola. Alt det kan jeg ikke undlade at fortælle jer mere om, men jeg vil lige starte ud med at vise hvem der fik Hollie Nolias sæbebobler, for dem tog jeg med på besøg i et slumkvarter, der var værre end jeg nogensinde havde troet. Når jeg siger de intet har, så HAR de intet! Jeg så kød fra egern, rotter og jungledyr jeg slet ikke vil vide hvad er. Det er de fattigste mennesker jeg nogensinde har mødt, og alligevel så enormt rige på humør. Jeg mødte disse skønne børn, som jeg tilbragte en times tid med, hyggede, legede og talte sammen så godt vi nu kunne, og gav dem sæbeboblerne fra Hollie Nolia. Hun havde ret, de blev så glade og havde en FEST med dem!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se lige hvor søde og glade de er 🙂 Jeg håber de kom mætte i seng, eller hvad de nu sover på. Bare tanken om de skal sove i den lugt, varme og i det slum. Verden er så uretfærdig, for disse mennesker har gode hjerter, men knapt nogen fremtid. Hvert fald ikke, hvis ikke de kommer i skole, og det er meget svært at få råd til, hvis man knapt har råd til mad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det her er familiens stue. På gulvet er der sand, og toilet er der ikke noget der hedder. Drengen i de røde bukser har store huller i tøjet, og bukserne er så små at de er revnet hele vejen op i numsen, så man kan titte lige ind. Jeg blev helt forlegen ved tanken om, at min nyindkøbte bæltetaske til ca. 500 kr. kan betale et helt år i skole for et barn. Jeg havde endda bevidst købt den, fordi jeg følte det var vulgært at medbringe min Gucci-bæltetaske. Det ville jeg simpelthen ikke være bekendt. Alt hvad der ligner noget af værdi, har jeg ikke medbragt. Eneste smykke er mit armbånd fra Hollie Nolia, som hun selv har lavet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her sad jeg under vasketøjet og iagttog kvinderne stå i bagende sol, inde mellem de små gyder og gange i slumkvarteret. Her er beskidt, meget beskidt! Der er så mange skæbner, som bare fortjener bedre. Det er derfor det er så elskværdigt at donere til Danmarks Indsamling, for de KAN bare ikke rette op på det her alene. Det kommer til at tage mange år, men man skal jo starte et sted, for at fremtiden kan blive bedre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her betyder det ikke så meget om sæben er økologisk eller har det “rigtige” logo, bare man bliver ren 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tager ikke billeder af folk uden at spørge om lov, og jeg spørger også først børnenes forældre.

Næste indlæg

Mor bliver meget stolt!