Inspiration: Tab dig

IMG_1907IMG_1907ferieblogger-bjaelke

Line Hansen, 27 år

Uddannet personlig træner og kostvejleder, læs mere HER

Hej! Jeg er Line fra #365turnaround, som er en komplet livsstilsændring-projekt jeg har i gang med min fantastiske klient, Anja. Jeg har fået lov af Mascha at lave dette indlæg, som inspiration til alle dem derude, der gerne vil tabe nogle kilo. Anja har startet en ny dagligdag med fokus på træning og sund kost. D.1/10 2014 startede vi et 1-årigt personligt træningsforløb, fordi Anja havde rundet de 110 kg med en meget usund livsstil, og gerne ville tabe sig og blive et sundere og bedre forbillede for sine børn.

Målet er, at Anja skal tabe min. 25 kg på 1 år med hjælp fra en kostplan jeg har udarbejdet for hende, 2 x træning om ugen med mig og 1-2 gange, hvor hun selv træner. Både kost og træning er essentielt for et vedvarende vægttab. Det er vigtigt, at Anja ligger i et kalorieunderskud og får den rette sammensætning af protein, fedt og kulhydrater, så hendes krop får det den skal bruge. For at bevare hendes muskelmasse og primært tabe fedt, supplerer vi op med styrketræning med høj intensitet, intervaltræning og spinning. En større muskelmasse giver en højere forbrænding og højere stofskifte, så desto mere hun taber fedt og bevarer/opbygger muskler, desto bedre vil hendes resultat blive.

Anjas kostplan bygger på 6 daglige måltider: 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider, og mellem 2,5-3 liter vand om dagen. Efter træning skal Anja have protein og kulhydrat for at give kroppen, og musklerne, byggesten til at blive genopbygget efter det hårde arbejde..

Et eksempel på Anjas dag kan se sådan ud:

Morgenmad: Skyr med bær og hakkede mandler.
Mellemmåltid: Knækbrød med magert pålæg og frugt.
Frokost: Salat med kylling.
Mellemmåltid: Gulerødder og en halv avocado.
Efter træning: 30 gr. proteinpulver blandet med vand (Vi bruger LinusPro WHEY ISO, pga. smagen og det høje indhold af aktivt protein) og 1 banan eller riskiks.
Aften: Lakselasagne med aubergine-pladder og salat til.
Mellemmåltid: Lidt skyr med bær.

Som alternativer til mellemmåltider, f.eks. hvis hun er på farten og ikke har fået forberedt noget rigtig mad, spiser Anja en proteinbar eller DIET bar. Det vil give hende langt bedre næring og mæthed end f.eks. cola, slik, kager, kiks eller andet usundt som hun før stillede den lille sult med. Mine 3 bedste råd til Anja og hendes nye kost vaner:

  1. Se på mængden! Tag kun 1 portion, hvor halvdelen skal være grønt og den anden halvdel skal være kød/fisk/fjerkræ. Der skal tilsættes lidt sundt fedt, dvs. en halv avocado, lidt nødder, parmesan eller lidt olivenolie. Til det grønne må der gerne være f.eks. lidt quinoa, fuldkorns bulgur eller brune ris.
  2. Foodprep! Forberedelse er alfa og omega. Lav store portioner af kyllingefilet, kyllingedeller, oksedeller, kødsovs, og forskellige salater, som kan opbevares i bø Kog nogle æg og lav f.eks. proteinpandekager med banan, lidt proteinpulver og æg, som kan spises efter træning eller til morgenmad med skyr.
  3. Masser af vand! Sluk tørsten i vand og drop colaen. Tilsæt f.eks. vandet lime eller citrusskiver, som har været en tur i fryseren.

Jeg har lavet nogle få justeringer i hendes kostplan, og stille og roligt skruet op for niveauet til træningen. Alle der skal igennem et vægttab, om det er 5 kg eller 25 kg som hos Anja, vil møde muren og føle, at det hele bare er gået i stå og at det kan være lige meget. MEN, ved alle de bump som man møder på sin vej mod målet, er det super vigtigt at komme op på hesten igen og videre – for de bump er kun med til at gøre en stærkere og hjælpe en videre mod målet! Det er et af mine allervigtigste fokusområder i mit arbejde som personlig træner: at give mine klienter og Anja et “spark bagi” og sige til dem, at de kan hvad de vil! De næste 6 måneder bliver hårde, men med de rette værktøjer, en sund og fornuftig kostplan og hård og effektiv træning, så kan det lade sig gøre for Anja. Jeg vil i hvert fald gøre mit for at presse hende ud af hendes comfortzone, så hun kan rykke sig og føle at hun faktisk kan meget mere end hun går og tror, og dermed kan nå sit mål!

IMG_2541