Verdens sødeste læser!

Birgit: Pres pres pres

Nyt Kamera 5 052Nyt Kamera 5 052ferieblogger-bjaelke

Jeg møder ofte kvinder på klinikkerne som fortæller, at de ikke kunne finde ud af at presse, da barnet skulle fødes.

Som jordemoder svarer jeg: “Det er muligt at du kunne være bedre til at presse, men det er jordemoderens forbandede pligt at instruere og opmuntre dig til, at det foregår så optimalt som muligt“.

Indrømmet ja, så er alle kvinder ikke lige gode til at presse, men der kan være flere årsager. Ofte er det angst for smerten eller for at skulle briste. Andre gange er det teknikken og der skal derfor en lejeændring til, for at give mere tyngde og bedre fornemmelse af at skulle presse. F.eks. stående, på hug eller ganske enkelt ud at sidde på toilettet, hvor man helt naturligt ofte har nemmere ved at give slip for den fornemmelse det er at skulle presse – for det føles som om man har verdens mest hårde mave.

Læs mere om presseperioden på spørgjordemoderen.dk

Næste indlæg

Verdens sødeste læser!