Hvad skal hun hedde?

Nu med bonusmødregruppe!

 

De mange dage hjemme sammen med hele den sammenbragte familie, under denne specielle Coronatid, har fået mig til at tænke over noget. Jeg har brug for en mødregruppe. En champagnedrikkende bonusmødregruppe.

Jeg husker da jeg blev mor, at det var nyt, overvældende, svært, fantastisk og rummede så mange ting og følelser, der var vigtige at tale med andre om, der var i lignende situation eller havde været det. Veninder og mødregruppe, var noget af det jeg selv benyttede mig af, og nu hvor jeg deler liv og hverdag med to mere af slagsen, som jo er nye (arhhh nye og nye) for mig, har jeg da også brug for en gruppe at dele den oplevelse med.

Indtil jeg blev 30 år havde jeg slet ikke troet jeg skulle have børn. Nogen vokser op og føler det er deres kald, at blive nogens mor og få en hel flok unger. Det gjorde jeg ikke, jeg havde end aldrig været barnepige eller skiftet en ble, før jeg holdt min egen datter i armene. Jeg var også ret hurtigt overbevist om, at jeg ikke skulle have mere end ét barn, det passede så fint ind i mit liv og gav personlig frihed og økonomi til de ting jeg har lyst til at fylde vores liv med. Jeg syntes det var nemmest at have ét barn under armen når hun og jeg rejste rundt, det altid har haft stor værdi for mig da min udlængsel efter eventyr er enorm. Jeg har altid medregnet at der skulle være mulighed for den slags. Jeg ønskede bla. ikke at sætte mig selv i et sted hvor jeg ikke ene person kunne give mit barn den livsstil jeg fødte hende ind i, eller være afhængig af en fars bidrag økonomisk eller tidsmæssigt, for så ville jeg på et tidspunkt være afhængig af nogen, og det bryder jeg mig ikke om. Det ville måske være svært for mig med 2 eller 3 børn, vurderede jeg, så den mulighed fylder ikke rigtig hos mig. Mit liv, mine valg, mine prioriteter, det passede mig egentligt så fint at der ikke var så mange at tage hensyn til, eller have med på råd.

 

 

Lige indtil jeg blev fældet af kærligheden og flyttede til Kolding i Jylland. Der fulgte et ret almindeligt familieliv med, i forhold til hvad jeg var vant til. Kæreste med faste arbejdstider og to bonusbørn der går i skole, har kalenderen fyldt med fritidsaktiviteter og ferieplaner et år ud i fremtiden. Meget, meget forskelligt fra Hollies og min tilværelse, hvor der ikke var mange begrænsninger eller kompromiser. Det var næsten som at føde igen at flytte fra hovedstaden, det gjorde ondt som ind i helvede, men der fulgte også så meget kærlighed og glæde med, at det var det værd, som man siger. Det er dejligt, vi har det godt og synes faktisk vi balancerer det hele meget godt. Måske ikke til UG, men det er sgu heller ikke så ringe endda. Jeg tror den det har været sværest for, er mig. Det er også hos mig den største forandring ligger, og så er damer nok bare mere kringlede end mænd – there I said it. Der har vitterligt intet været fra nogen af børnene omkring det at flytte sammen allesammen, de har været out of this world imødekommende og omstillingsparate. Jeg derimod synes det kan være enormt svært at navigere i at min datter og min kærestes børn har hver deres anden familie, med forskellige regler, synspunkter og prioriteringer. Det er ikke store ting, det er ganske små ting, men det er også ofte de små ting der betyder noget, for havde der været store ting var det jo ikke blevet til noget.

 

 

Jeg har brug for nogen at dele alle de ting med, nogen at rådføre mig hos, hælde vand ud ad ørene eller blive klogere af andres erfaringer og tilgang til denne familieform. Ét er jo at være fuldtidsmor til sit eget barn, noget andet er at være deltids bonusmor til andres børn, som kommer ind fra venstre. Så nu har jeg dannet en bonusmødregruppe, for jeg kender tre andre damer ala mig, der alle er bonusmødre på godt og ondt og har været det i mange år, eller som det er helt nyt for. Jeg er sikker på vi kan bruge hinanden og hinandens erfaringer, for mit vedkomne til at blive en bedre bonusmor med større forståelse og rummelighed.

Vi er fire damer og vi mødes i min kbh lejlighed til snak og champagne (det er jo for pokker ikke en afholdsgruppe, vel!) for første gang i næste uge. Hold op hvor jeg glæder mig, det bliver så hyggeligt!

Har I også haft bonusmødregrupper, eller hvordan har I taklet det?

 

 

Image Map

38 kommentarer

 • Rikke

  Ej hvor fedt. Mega god ide. Bonusmor til 3 blev jeg i en alder af 22 år. Bonusmødregruppe kunne jeg dælme godt have brugt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cassandra

  Nej hvor fed en ide!
  Jeg blev selv bonusmor til 3 som 19årig og så havde jeg en datter på 1år.i forvejen. Jeg kunne helt bestemt godt ha brugt sådan en gruppe! Som du selv beskriver er det noget af en omvæltning at børnene har en anden familie med andre regler og synspunkter man også skal have hensyn til og respekt for. At det så også er 3 forskellige mødre til ungerne gør puslespillet (og frustrationerne😅) en del større 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Nu er jeg ikke bonusmor i det daglige. Jeg har et spartansk forhold til min bonusdatter. Så på den front overvejer jeg bare ved at være neutral

  Men jeg mangler sørme det at snakke med nogen, der ved hvordan det er at være mor til en voksent barn 😳 nu har jeg ventet i godt 18 år på at den ældste bliver 18. Nu vil sgu ikke have at han fylder 18 🤪 Jeg kunne godt bruge en mødregruppe for os med voksne børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt

   Det kunne jeg også godt og jeg har en på snart 17år

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Dette er en fantastisk ide. Dette kunne jeg ha brugt for 20 år siden. Hvor har jeg grædt meget😞Håber at dette guver insiration til alle de som måtte behøve dette👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viberg

  Bonus mor på 8 år til en fantastisk pige. Jeg troede det var hende jeg skulle bekymre mig om. Jeg blev klogere.

  Rent faktisk er jegbigså hoppet i

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Viberg

  Bonus mor på 8 år til en fantastisk pige. Jeg troede det var hende jeg skulle bekymre mig om. Jeg blev klogere.

  Rent faktisk er jeg også hoppet i en bonusmødregruppe og heldigvis er min veninde også bonusmor.

  Jeg oplever at der er meget tabu med sammen med rollen som ekstramor.

  Stærkt med gruppen <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Sikke en god ide, hvorfor er der ikke der er kommet med den ide for længe siden, så havde jeg da hoppet med i bonusmødergruppen. Jeg blev selv bonusmor til 2 for 9 år siden og det har ikke været helt let. Og det er stadigvæk ikke lige let med bonus datteren. 😔 også selvom jeg har været sammen med hendes far i 9 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg samlede mødregruppen fra min datter blev født (hun er 22 år nu)
  Det har været det bedst j har gjort.
  Vi var 4 der ville være med og 3 af os var blevet skilt.
  Hold op vi hygger oz og får talt, også om de problemer der er m bonus og store børn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kris

  Jeg kunne bruge det voldsomt meget efter brud med eksem og han hurtig fandt en ny som nu agerer bonusmor, AL for hurtigt til min 3-årige…….HJÆLP! Og jeg var selv bonusnor for hans datter i 9pr hvilket også mangler nu i livet…… Puuuuuhhhhhh sån en gruppe lyder fantastisk li nu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åhh sådan en bonusmødregruppe vil jeg godt nok også gerne være med i. For det ER svært! Og man må ikke ret gerne tale højt om det – for alle har meninger om det – især når de ikke selv har prøvet det! Kan godt forstå du glæder dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Melody

   Åhh er så enig. Kunne også godt bruge en bonus mødre gruppe. Har 2 bonusbørn på 12 og snart 15 år og har selv en voksen søn på snart 23 og nøj det er sgu svært nogle gange 🙈

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussi

  Super fedt intiativ👌🏼 Må jeg være med😉😄 Har stor erfaring i at være bonusmor og det er bare ikke altid nemt😬🤷🏼‍♀️ Der er vildt meget tabu omkring dette emne og ens følelser kommer hele tiden på en rutschetur, men det kan også være en gave❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hvor er det en fantastisk ide! – Hvorfor fandt jeg dog ikke på det.
  Jeg blev selv bonusmor i en alder af 27 år til 2 dejlige unger. Der følge så mange følelser med, når man lukker bonusbørn ind i sit liv, og jeg manglede i den grad nogle at dele tanker og følelser med….
  Jeg er i dag 40 år, og har stadig bonusbørnene som bonus ????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Har fået dannet min egen lille mødregruppe:-)
  Den første mødregruppe jeg var i eksisterede et par år, men efterfølgende havde alle travlt og måske var kemien og lysten der ikke til fortsat at ses.
  Da jeg fødte min nummer 2, fravalgte jeg mødregruppen, da jeg simpelthen ikke kunne se nogle fælles interesser i, andet end vi havde babyer nogenlunde på samme alder.
  Men da min ældste søn startede i børnehaveklasse for 3 år siden, var vi 4 tøser som efter en forældrefest fandt ud af, at vi hyggede os mega meget.
  Så nu er det blevet min selvvalgte mødregruppe som vi kalder den. Vi mødes og ses flere gange om året hvor vi enten tager en tur i byen, ud og spiser, går til koncerter, teater eller går en lang tur. Dejligt uformelt og bare skide hyggeligt! Og så har vi alle jo børn på samme alder både vores ældste og yngste er alle på samme alder:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hold nu op🤣🤣🤣jeg fik vidst ikke læst opslaget rigtigt igennem, så misforstod sgu hele det med En mødregruppe med bonusmødre og ikke en Bonusmødregruppe🤣🤣ej det giver nok ikke mening, men lige da jeg læste det første gang gav det mening for mig🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Kæft det gad jeg godt. Har selv tre og ét bonus.Må jeg stå på venteliste til jer damer i staden😂#gårmedenmasseselv🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det var da seriøst verdens bedste ide med en champagne mødregruppe, det må jeg sige 🤪 Men jeg mener det faktisk, jeg synes det er en mega god ide og jeg er sikker på at der sidder mange og tænker det samme. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige at jeg er 91% sikker på at der kommer en masse bonus-mødregrupper rundt omkring i landet. For du har da fuldstændig ret i at det er lige så vigtigt at have nogen at spare med og rådgive sig med i den situation ♥️♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britta

  Blev selv bonusmor for 3-4 år siden til to søde drenge. Det er svært. Især når man er vant til at være alene og selv klare tingene. Det første år var hårdt. Ny mand, nyt job, ny by og ny familie. Aldrig alene. Men jeg har verdens dejligste mand. Han er så forstående, lytter og har gjort alverdens ting for at jeg fik det “bedre”. Der findes flere grupper på Facebook – bonusmor og papmor. Der findes vist også en til mand har jeg hørt. Det er interessant at høre hvordan andre håndtere tingene. Guderne skal vide at vores familie har det godt i modsætning til andre ❤️ Der er så mange udfordringer, tanker og måder at gøre tingene på. Det er Heller ikke altid nemt for børnene. To hjem og nogle gange 4 voksne med forskellige regler osv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Mega god idé! Jeg er selv skilsmissemor til 2, bonusmor til 2 og i øvrigt selv skilsmissebarn. Netværk med ligesindede er helt uundværligt. ❤️ (Jeg er også gift med en soldat, så er kontaktperson for en Soldaterkoner gruppe.)
  Hvis nogen vil være med i en bonusmødregruppe i Esbjerg området, så giv endelig lyd. 😊 (Christine Hove Pedersen på Facebook)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kik evt på hjemmesiden for sammenbragt familier
  Der findes netværksgrupper rundt om i landet for bonusmødre http://www.sammenbragte-familier.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Hej Mascha
  Jeg synes det lyder vildt dejligt at have nogen at dele erfaringer med – så go’ for it. Jeg er sikker på I før mange gode timer sammen og helt sikkert med masser af emner at tage fat i.

  Jeg bliver lidt nysgerrig. Du lavede et indlæg den 31. Marts 2018 omkring brugen af titlen bonus mor. Jeg kan ikke huske om jeg kommenterede dengang – men jeg er så enig i det indlæg og mine holdninger har slet ikke ændret sig siden. Hvad skete der siden det blev ok for dig med brugen af ordet bonusmor mv.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  God idé 🙂
  Jeg blev gift med en mand, som var en del ældre end jeg og jeg var kone nr. 3.
  To eks med hver deres barn at samkøre med.
  Det var ikke altid nemt og en bonusmødregruppe var lige hvad jeg kunne have haft brug for.
  God fornøjelse og håber I alle får glæde og gavn af hinanden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Baggergaard

  Jeg er fuldtids bonusmor til 2 børn på 8 snart 9, og 10 snart 11. Har været bonus siden 2016, og på fuld tid siden 2018.
  Deres mor er rejst fra dem, de har ingen kontakt med hende, og vi ved ikke hvor hun er.
  Det har været rigtig hårdt, og er stadig rigtig hårdt for børnene, og som bonus er det svært at være “god” nok i den situation. De behandler mig som deres forældre, og jeg elsker dem som mine egne, men de vil altid mangle noget.
  Jeg ville ønske jeg havde en bonusmødregruppe, lyder fantastisk. Jeg er selv 30, og har ingen børn selv. Så det hele er blevet lært på den hårde måde her, men ville ikke bytte det for noget i verdenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jacobsen

  Men du talte da om en baby meget dengang i 2016, det var jo i “Realityportalen” https://realityportalen.dk/rcarticle/mascha-vang-afsloerer-vi-taler-baby/
  Der hvor han sagde, at “du er alene om emnet”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Ja, flere af mine kærester ønskede børn, det gjorde jeg ikke. Du kan jo ikke regne med hvad der står, fortæller ikke den slags private ting, der står jo vi har talt om det… Det er man jo nødt til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Era

  Jeg kunne ikke ha klare mig uden min VIP gruppe da jeg først blev bonusmor. Men jeg tror også at det er sværer at blive bonusmor når 1) børnene er over 2 og har egene meninger og forudsætninger 2) hvis biomor ikke er med på Odden om en bonusmor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mascha
  Jeg syntes det lyder som en rigtig god idé. Jeg har selv en datter på 6, (7år i år) og bonus for en datter på 5 år.
  Vi bor på Sjælland og min kærestes datter bor i Jylland med sin mor det meste af tiden.
  Sådan en mødregruppe lyder som en fantastisk idé. Det er svært at navigere rundt i at skulle være forældre for et barn der allerede har gode forældre. Jeg har ikke selv nogen jeg kan dele tanker/erfaring med da mine egne veninder og familie ikke er i en lignende situation.
  Jeg håber du vil dele lidt mere ud af jeres “møder” 😊

  Hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elena

  For pokker da, hvor lyder det som en skøn og god idé. Jeg gad godt være med i jeres bonusmødregruppe og så med champagne – snak om bonus 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Det er jo genialt. Det må jeg være med i – er der nogle i København som kunne tænke sig at lave en en? Bor i Vanløse og har selv en datter på 5 og to bonus på 11 og 14 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg blev bonusmor for 8 år siden. Wow, jeg har måtte lægge øre til meget. Jeg elsker barnet som var det mit eget, men det må jeg ikke….. For “nogen” bliver jo ked af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Joan

  http://maschavang.dk/2018/03/mit-hjerte-siger-gaar-min-graense-er-jeg-sippet/

  Du skrev dette indlæg i 2018
  Kunne være fedt hvis du ville lave en update om dine tanker idag i forhold til titler.
  Vi kan alle ændre holdning og meninger uden at det skal være forkert at have en anden tidligere vi bliver jo alle mere erfarne og vores liv ændre sig derefter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg er også i en lignende morgruppe. Dog med modsat fortegn. Vi kalder den “vores børn har fået en bonusmor”. Vi har sgu behov for at lukke luft ud af ventilerne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Interessant og et godt initiativ – også champagnen!
  Det jeg har været optaget af som bonusmor er, hvor er mine grænser, skal jeg trække mig i de små konflikter og lade far tage dem osv. Jeg har brugt tid på at reflektere over, at børnene ikke har valgt mig – det har deres far og det gør jo Ikke automatisk, at børnene synes, at det er fedt med en ny “voksen” i deres liv – det har jeg haft stor respekt for og derfor været lidt tilbageholdende i begyndelsen af forholdet med i at “lege” en stor lykkelig familie – det føler jeg heldigvis vi er nu! 😊😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika

  Hvordan forholder du dig som bonusmor?
  Tager du med til ting på skolen, såsom fældremøder mv.?
  Mine 3 dejlige unger har selv en helt igennem fantastisk bonusmor, vi har det godt sammen. Men jeg synes der er nogen ting som jeg som mor gerne vil opleve alene uden at ha bonusmor med🙈 Er det mig som er urimelig 😔🤷🏻‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder som en fantastisk ide👌 Jeg og min datter har boet alene i 10 år og med min kæreste som jeg mødte for 6 år siden, fulgte to drenge – For mig ville sådan en bonus-mødre-gruppe være helt vildt givtigt🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia Rasmussen

  Det lyder som nok verdens bedste ide! Jeg sidder med de samme tanker og mangler så meget at dele disse med! Jeg har selv to drenge på 8 & 11 som jeg har 7/7. Så har min kæreste en datter på 16 som han har 11/3. Og vi har mu været sammen i 3,5 år og bor hver for sig. Og det er mu det bliver svært, da jeg har taget meget stor andel i deres liv men de gør set ikke den anden vej rundt. Jeg føler mig magtesløs og ked af det. Kunne virkelig godt bruge en mødregruppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smukt smil! Desværre er det ikke os, som har lavet det… 🙂 https://sanadent.dk/tandretning-paa-frederiksberg-og-i-holbaek/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad skal hun hedde?