Thank you for serving - flagdag d. 5. september

Pendlertyper coming up… Men hvornår kan man rejse alene?

Det begynder så småt, det med at pendle. Vi ses jo faktisk hver weekend, så én af os tager frem og tilbage mellem de to hjem. Jeg har indtil nu kørt bil, men må sige de der ture fredag er frygteligt drænende, der er altid lang kø eller ulykker og det tager bare næsten dobbelt tid. Så nu prøver jeg lidt efter, hvad der fungerer for mig/os, og hvad der vil fungere fremover. Det er lidt en kombination af fly, tog og bus vi prøver.

Tænk sig, der går jo bus lige til min dør, og den har jeg ellers aldrig taget. Tør slet ikke tænke på hvad jeg har brugt i taxa de sidste 2,5 år, puuuha!! Det er ellers så let, den går lige til Fields, toget og Metroen, eller ind til rådhuspladsen. De penge jeg bare bruger i parkering, jesus christ!

Nå, men imens jeg selv tester af, så kommer jeg til at tænke på hvad andre gør, når børnene skal byttes rundt mellem forældrene. Hollie Nolia bliver 6 år lige om lidt, og hun har uden problemer fløjet, men det har været ledsaget. Fordi hun ikke skal fra den ene ende af landet til den anden, så kan hun ikke få en ledsaget billet til toget, da strækningen er for kort, og nu er hun jo ikke gammel nok til at rejse alene – men hvornår er de det? Der er jo forskel på børn, og hende her er altså en sej bette Pippi-mus der kan en masse selv og ikke er bange af sig. Ikke at jeg påtænker at smide hende alene på et tog nu, men hvad er jeres erfaringer, hvornår rejser jeres alene?

Jeg er nok til den mindre sarte side, hvad den slags angår. Jeg kan godt lide hun får noget selvstændighed, og ikke er typen der står og ikke kan finde ud af noget ude i verden. Hun er og bliver en tough little cookie ♥

Planen er lige nu at køre og så nok mødes halvvejs, men måske er der muligheder jeg slet ikke kender til, på ruten Kolding-Ringested eller Køge. Hvad siger I?

Image Map

70 kommentarer

 • Mille

  Børnetoget kan jeg varmt anbefale. Min datter har pendlet Sjælland – Jylland siden hun var 7 år. Børnetoget har egen vogn, og der er personale i vognen fra start til slut. Man aflevere sit barn til børneguiden med seddel med hvor de skal af og hvem der afhenter. Og det er guiden der sikre at barnet bliver afhentet. Min datter har kun haft gode oplevelser med børnetoget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Som jeg skriver, så er det ikke muligt på den strækning DESVÆRRE, mega øv, havde været perfekt 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

   Jo der køre børnetog Ringsted-Kolding. Men der er selvfølgelig kun en afgang, det gør det ikke nemt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • gitte

  Børnetoget kører fra Esbjerg til København, tænker bare at Kolding er på vejen, men det har du uden tvivl undersøgt mere end jeg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Mascha,
  Jeg rejste alene fra jeg var ni – dengang med fly de første år, og senere med tog (men der var jeg så stor, at jeg ikke behøvede guide).
  Årh hvornår er man stor nok, jeg ved det ikke. Men jeg ved, at jeg, sorry jeg siger det, fik en masse praktisk bøvl, fordi mine forældre ikke ville bo det samme sted. Jeg tror at noget af det havde været lettere, hvis de hver især havde kunnet køre mig. Og mere hyggeligt og mindre stressende.
  Så mit råd må være, at I mødes på midten og hver især følger Hollie den del af turen, som der er brug for. Fordi det måske er rarest for hende.
  Og hvis hun så selv giver udtryk for at ville køre alene i tog, jamen så er det da med at prøve – måske tage toget med hende noget af vejen?
  Alle børn og situationer er heldigvis forskellige, jeg håber I finder den løsning, som er helt rigtig for jer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg begyndte selv at tage toget, da jeg var omkring 9 år gammel. Min far var flyttet fra vestjylland til KBH og efter at han havde hentet og bragt mig 3-4 gange, begyndte jeg selv at tage turen.
  Jeg fik en mobiltelefon, så jeg kunne ringe, hvis jeg blev bekymret på turen. Derudover sørgede både min mor og far for, at togkonduktøren fik at vide, at jeg rejste alene. Det hjalp ligeledes meget, at jeg kunne klokken, så jeg kunne følge med i, hvor lang tid der var til, at jeg var fremme. Mine forældre stod altid klar på stationerne og viste hvilken vogn jeg sad i. Derudover sørgede de også for, at jeg ikke på noget tidspunkt skulle skifte tog eller lignende.

  Mit råd er at I skal tage turen med hende de første gange indtil hun føler sig tryg. Derudover skal hun have en telefon med (men det har hun jo allerede) og ellers ikke skulle skifte tog. Jeres søde pige virker til at være selvstændig og modig, så jeg er sikker på, at hun hurtigt bliver tryg ved turen, særligt hvis det bare bliver en jeg-hopper-på-ser-en-film-og-hopper-af-tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Hvad med hvis du køber billet til Aarhus f.eks ? 🤷‍♀️
  Ellers er der jo bus ser kører f.eks 888 ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Mascha vi bor i Middelfart og Roskilde og fredag hentet far og søndag henter jeg i Roskilde. De er 8 og 10 år og skal til at køre med det der ledsager tog om lidt.. gider heller ikke trafikken fredag og toget er så nemt når eet kører til tiden. Kh Iben

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Holth

  Måske vil DSB’s Børneguide være noget for HN🤔🌸🌸🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hej Mascha
  Min datter kører med børneguide toget som kører Vejle-høje Tåstrup. Det er børn i alderen 4-15 år som rejser i egen kupé sammen en voksen børneguide som hjælper børnene med t komme af og på toget og som sørger for de bliver afleveret til en voksen. Det er så genialt og min datter har kørt disse ture siden hun var 8 år.
  Prøv at gå ind på DSB’s hjemmeside og søg på børneguide.
  Held og lykke
  Og tillykke med det nye hus, i bliver så glade for Kolding og omegn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Nå fra vejle til tåstrup… Interessant, for jeg har simpelthen ikke kunne finde noget der passede, det vil jeg da lige dobbelttjekke. Tak!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Mascha
   Nu har jeg aldrig skullet bruge den rute, men det er da heller ikke til at finde ud af. Fandt den her side https://www.dsb.dk/find-produkter-og-services/dsb-borneguidebillet/sadan-korer-dsb-borneguide/, men lige meget hvilken afgange jeg søger på om fredagen, så finder jeg ingen gyngehestesymboler for børneguidetogsæt…Måske man skulle ringe direkte til DSB (og håbe på kort ventetid:-)) og spørge dem? Hilsen Katrine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha jeg er faktisk lidt i en helt anden boldgade, og lad nu være at skyde mig når jeg siger det om lidt 😉
  Min datter er 14, og hun bliver hentet og bragt begge veje. Det gør hun af den simple årsag, at det ikke er hendes valg at hendes forældre ikke kunne bo sammen og heller ikke bor i nærheden af hinanden. Vi har for længe siden valgt, at det var da det mindste vi kunne gøre, nu hun skal trækkes med at være delebarn.
  Hun er på ingen måde curligbarn, og kan sagtens selv finde rundt i verden med det offentlige, men lige præcis det, hver anden weekend, der er det vores pligt som forældre at gøre det nemmest mulig for hende.
  Det er på ingen måde min hensigt at dømme nogen, vi gør alle det der er bedst i vores familie, men blot komme med et andet perspektiv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg vil tjekke om der ikke går en fjernbus mellem de to steder, fx. Flixbus eller Sortbillet. Buschaufføren er som regel altid sød til at holde øje med de små og det er trygt og overskueligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin linderod Larsen

  Hej Mascha 🌸
  Jeg er enig i at børn skal lærer at blive selvstændige ovs. 👍 Del af deres udvikling & lærings proces 🍀❤️. Men når det er sagt, ville jeg være dybt bekymret for at sende mit barn i den alder og frem til 10/12 års alderen uden ledsagelse alene 😔Ingen tvivl om ungerne nok ville kunne klare det..Meeen, med alle de grimme voldsomme ting som dagligt finder sted i toget og sågar busserne 😨😠😢Så ville jeg så absolut ikke udsætte mit barn 👶 der er så mange dumme “idioter” som vi som forældre skal Skåne vores børn for 👶❤️mvh Karin 🌹

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Mascha!
  Hvor er det bare så spændende at I skal flytte. Derudover sagt, så ved jeg ikke, hvad man gør med børn nu til dags, men da jeg selv var et skilsmissebarn på 9 år, startede jeg med at pendle mellem mine forældre. Indtil da, fra jeg var 6-9 skiftedes de til at køre, eller kørte halvdelen af vejen og mødtes på midten.
  Langsomt begyndte de at vise mig togforbindelser, bus osv. Og i starten, var det så heldigt, at vi tit og ofte kendte nogen som skulle med samme strækning, så jeg kunne følges med dem – det kunne også være en mulighed 😋 held og lykke med det hele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Frandsen

  Min søn rejste med bus fra Esbjerg til Ålborg fra han var 8 år, udstyret med mobiltelefon, læsestof og en lækker madpakke. Det gik så fint i mange år. Held og lykke med flytning og tillykke med kærligheden😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Masha..

  Det er ikke nødvendigvis påkrævet hos DSB at du kører den fulde strækning. Du kan sagtens få en ledsager i børnetoget fredag/søndag, hvor strækningen f.eks. kunne hedde Fredericia-Høje Taastrup.
  Prøv at ring til DSB og hør om mulighederne.
  Det ville være den måde jeg ville føle mig tryggest på!
  Held og lykke med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej mascha. Hos dsb er der børneguide med toget fredag og søndag. Det kører fra København til Kolding og retur. Ring til dsb. Det fungere perfekt og der er togførere med hos børnene, der kommer ikke andre ind i kupeen. 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Mascha,

  Hvad med en GoMore tur? Det er der sikkert også mange delte meninger om, men det kan du selv vurdere hvem hun skal køre med, og der er ikke mange mennesker udover at skulle forholde sig til. Uanset hvad håber jeg for jer at i får det løst 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt sommer

  DSB børneguide har jeg brugt i mange år og det fungerer rigtig godt
  de er rigtig sød
  Min startet da hun var 5 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa

   Den løsning kan jeg også anbefale.
   Jeg kørte selv med børneguide 2-3 gange fra Kolding til KBH H/retur da jeg var 5-6 år gammel, og efter det (6år og frem) kørte jeg selv efter mine forældre havde placeret min lillesøster og jeg i kupéen med pladsbillet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Dengang jeg var mindre, tog jeg børnetoget til Jylland, men fra da jeg blev 8 år gammel tog jeg det almindelig tog, dvs sad i familiecoupeen. Men din datter er bare mega sej! ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chelina

  Hej Mascha!
  Jeg mindedes at jeg begyndte at rejse selv da jeg var omkring 6 år gammel. Min mor snakkede med kontrolløren og fik sat mig ordentligt ind i tingene, og så kørte det bare!
  Jeg kørte strækningen Frederikshavn-Fredericia.
  Folk var generelt utroligt hjælpsomme og søde 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Måske man kunne være heldig at hun kunne få en (ældre) togveninde. Hun kunne tjene lidt lommepenge på at tage sig af HN, og de kendte begge 2 hinanden på turen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Fra jeg var 7 år startede jeg med at flyve alene mellem Bornholm og København, så bliver man fulgt af en stewardesse – det var der ingen problemer med.
  Og da jeg var 11 år tog jeg tog mellem København H og Århus, hvor jeg bare sad i familie vognen. Men jeg ved de også har en børneafdeling, hvor mindre børn kan tage alene og der bliver holdt øje 🙂
  Så længe at der altid var en der satte mig på fly og tog (familie) og en der hentede igen, så var der ingen problemer for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Mascha
  Du har så meget fortjent det du står i lige nu, al den lykke, tryghed og stabilitet, den kernefamilie.
  Min mand flyttede fra Fyn til Nordjylland hans datter var 5 år den første tid kørte vi hende frem og tilbage fredag og søndag, så blev hun ret hurtig sat på toget DSB børneguide hvor der kun er pendler børn og voksne der tager sig af dem og andre ligesindede børn.
  Så det er jeg ret så sikker på at hollie Nokia også kan nu.
  Det vil også kunne bruges når hun skal besøge mormor alene så kan hun hentes i Aalborg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Mascha,
  Normalt kommenterer jeg aldrig på noget, men er nødt til at være med her😉
  Vi lever også i en moderne sammenbragt familie.
  Her bor far i Nyborg og jeg bor i Ringsted.
  Mine drenge pendler hveranden uge mellem Ringsted og Nyborg, da de går i skole der.
  De er 7 og 9 og er så småt begyndt at køre tog alene. Har prøvet det nogle gange sammen og storebror har gjort det mange gange alene. Startede da han var 8.
  Der er selvfølgelig forskel på børn og min den yngste er ikke så meget fremme i skoene som storebror😊
  Min erfaring er at de er 10 cm højere når de kommer ud af toget og med en tlf er de slet ikke så langt væk😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Mette

  Hej Mascha
  jeg var selv 7 da jeg pendlede frem og tilbage mellem mine forældre (Vejle-København)
  Men som du skriver kommer det virkelig an på hvordan hvert enkel barn er 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Mascha

  Mit råd ville være at i skal tage tog turen sammen nogle gange, så lærer hun vejen og stationen at kende 👌 Og i kan selvfølgelig snakke om det, og når hun føler sig tryg, så afsted 🎉✌️ Og en god idé ville være at give far nr. På vogn og plads 👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg har selv været pendler-barn og der kørte jeg med DSB’s børneguide. Børneguiden kører (i hvert fald dengang) hver fredag og søndag fra Aalborg-København (og omvendt). Mine forældre afleverede en seddel med deres oplysninger og afsætnings-station og så var der 2 voksne, der tog sig af det hele. Personligt synes jeg at det var mega hyggeligt, da man fik en masse venner, da de fleste kører med hver anden weekend – hvilket gjorde at jeg altid kørte med de samme børn :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solfrid

  Hun ville sagtens kunne køre med toget i børnekupéen, som fungerer præcis på samme måde som på fly,. Og hvor der er voksne til at styre dem 🙂 En rigtig god løsning, hvor der er flere børn og hvor de kan finde andre at snakke med, hvilket jeg tror ville falde HN ganske naturligt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Ej hvor smart:) Det må da også være de samme børn, som ofte vil møde hinanden i weekenderne så? Det ville jeg godt turde at la’ min datter gøre✌️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda

  har selv et pendlerbarn. han er 10 år og han tager selv færgen nu. men det var han 10 da han gjorde første gang. det blev jeg presset ud i af vores familie konsulent. 😉

  men altså børn må jo ikke cykle alene før de er fyldt 6 år. det for man faktisk en bøde for hvis de bliver stoppet 😉 så umiddelbart ville jeg selv mene at under 6 år er man ikke stor nok.

  har selv en datter der bliver 6 her i oktober. hun er ret selvstændig men ser jeg på hende ville jeg ikke sende hende hverken alene med bus tog eller andet. medmindre hendes storebror på snart 11 var med og han var veludstyret med mobil tlf. (inkl. sim som han ikke har nu)

  men mit råd ville nok være at hvis du absolute gerne ville af med din tid som pendler (det er virkelig meget tid man kan spare selv) så ville jeg nok være sikker på hun kunne selv. evt. med pendler tog eller fly. hvis der er noget der hedder def?

  ellers ville jeg ansætte en ledsager 😂 hvis jeg absolute ikke gad. selv elskede jeg tiden med min søn da jeg kun havde 2 børn og intet job.

  nu har jeg job der tager meget af min tid i perioder og 3 børn og 1 mand. så nu er jeg glad for han er blevet så stor. og han bare skal køres til færgen. så henter hans far ham på den anden side. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tog toget alene da jeg var 5 år, grundet min mor boede på Fyn og min far i København. Der var dog en såkaldt børneguide, og det fungerede helt fint. Hvilket også har gjort jeg har været tryg ved at tage andre offentlige transportmidler. Synes fandeme du er sej, og ligeså er Hollie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Mine to nevøer på nu 6 og 10 år har i flere år pendlet med børnetoget hver anden weekend til deres far på Sjælland. De kører fra Odense til Næstved/ Køge. Deres mor køber børnebillet når de på bestemte datoer bliver frigivet, og der skal man være hurtig. De bliver nemlig hurtigt udsolgt da der kun er et få til salg. De bliver så sat på i Odense hvor der er en uddannet personale der kører med og passer på alle børnene. Personalet ved så på hvilken station børnene skal af, og hjælper med dette.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Synes du skal ta og se denne lille film fra DSBs egen hjemmeside, synes den giver et ret godt billede af hvordan og hvorledes det fungerer når man rejser med Børneguide 😀 og så er det vildt sødt at se og høre børnenes egne erfaringer!
  https://youtu.be/aOaOQJgbxJw

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Du kan på DSB købe børneguidet billet og se tider hvornår de bliver frigivet😊 man skal være ml 4-14 år for at benytte disse billetter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Børne guide man kan køre med, med DSB.
  Det er sikkert og godt. Kørte selc med det for mange pr siden. Man møder mange nye børn, og så er der voksne til og passe på en. Det er en Hel togvogn reserveret til det. Så ingen andre end de børn der skal med børneguide kan komme med, og så de voksne der arbejder der. Forældrene skal udfylde en blanket når de aflevere barnet, og så skal den anden voksen skrive under når de henter. Så er HN i sikkerhed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Mener ikke at der er afsat en hel vogn til det længere

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Gildhoff

   Der er stadig en hel vogn afsat til DSB børneguide toget, men det vil være nemmest af at aflever Hollie Nolia i Fredericia eller Middelfart eftersom der er direkte tog til Ringsted.
   Og som Nanna skrev så står personalet og afviser folk som ikke har børneguide billet, så børne er sammen med togpersonalet.
   Mange børn lærer hinanden af kende og får opbygget er forhold til deres med rejsende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg har lige været på togtur med en større flok børn og der er stor forskel på børn. Men taget i betragtning hvad man kan risikere at støde på i toget af sære mennesker, så ville jeg ikke sætte mit barn alene på toget før 10 års alderen. Valget om at mor og far bor langt fra hinanden er et voksen valg, derfor må voksne også løse det og tage det bøvl det er at køre med frem og tilbage. Havde det været muligt med børnetoget, så havde det været fint. Men så lille et barn skal ikke alene afsted med så mange fremmede voksne.
  Uanset for sejt et barn du har, så er der altså også nogle ting omkring hjernens opbygning der gør at man ikke altid handler som planlagt når man er barn.
  Verden er ikke et super rart sted mere, du skal passe på hende så godt og så længe du kan. Og så må du komme over at transporten er træls for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

   SÅ enig med dig. Jeg synes virkelig ikke man skal presse en voksenrolle ned over et barn for tidligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Har ikke selv børn, men min nevø tog lyntoget fra Vejle til Høje Taastrup fra da han var ca 7 år.
  Et sted at skifte bil for HN kunne være på tankstationen lige før eller efter Storebælt, så er der ca lige langt på begge sider

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Altså, nu har jeg selv været et dele barn, hvor mine forældre har boet tæt på hinanden indtil jeg var 14 og der flyttede min far til Sjælland, og jeg derefter tog jeg toget, og min lillesøster som er 9 år nu, bliver sat på børnetoget. Hvilket jo er en vogn kun til børn hvor der er en voksen, der holder øje med dem 🙂 det fungere rigtig godt, derudover ser jeg også tit børn alene i flixbuserne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Renée

  Min søn var på HNs alder da han startede med at rejse alene. Han har bare haft sin mobil med og beskeden om at ringe når han kom frem. Jeg hentede også app’en KidControl. Så kan jeg se hvor han er henne, hvor meget strøm han har på sin mobil mm. Så send du bare HN afsted, hun virker til at være en selvstændig pige med ben i næsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg blev fra 6 års alderen sat alen på et tog fra Slagelse til københavn, ved ferier. Da jeg skulle besøge min mormor. Hun hentede mig så ved toget og den præcise vogn som hun havde fået at vide af min mor da jeg steg på. Min mor sørgede dog for at togpersonalet vidste jeg var alene pg de kiggede til mig. Så Hollie kan sagtens klarr det selv i den alder hun har nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej mascha
  Mine unger har taget toget fra Ringsted til Århus i en del år, også fra de var små, DSB har en børneguide hvor ungerne er under opsyn hele turen. Og der bliver holdt øje med hvornår de skal af toget. Det er en mulighed. Pøj pøj med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Som få andre har nævnt, tænker jeg også at du ku være heldig med en af de der ret direkte busruter.. 888, rødbillet og lign.
  Tænker jeg føles mere trykt end toget med mindre man self ka få børne guide..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana larsen

  Hej mascha

  Muligvis det her er skrevet før … men min søn var 6 år da han begyndte at køre med børnetoget . Altså en ledsaget kupé fyldt med unger og personale ! Det har fungerer fint for os de 4 år det behov var og turen var fra Ringsted til Århus ! Han nød virkelig turen – og tror også han faktisk syntes det var lidt sejt !

  Håber i finder en god løsning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, at hun selv skal sige når hun er klar. Måske kan det påvirkes og tales om, men vores skal selv være klar. Jeg synes ikke det var så fedt at blive sendt afsted med bus, da jeg var ret lille, for første gang og alene. Selvfølgelig blev jeg hurtigt sej til at komme alle vegne hen, men det var ikke rart den første gang. Jeg var vel 6-7-8 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg tror at spørgsmålet om at være stor nok og klar nok, det ved du alt om som mor – du kender din datter. Men undersøg bl.a. det som hedder “Børneguidebillet” v DSB. Her skal barnet være minimum 4 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maggie

  Min datters far flyttede til Norge da hun var 5 så hun pendlede i ferie frem og tilbage med SAS og det gik så fint nu er hun 18

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes at du / I skulle prøve molsli njen. Du aflevere i Århus og får henter i Odden. Der vil altid være nogen der vil elske at passe på jeres guld. Kærligst Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Hej Mascha,
  Jeg havde på et tidspunkt en kæreste i Kbh, så jeg pendlede mellem Kolding-København. Jeg tog største del af tiden med Flixbusser, hvor jeg også oplevelede, at børn alene kom ombord. Buschaufførerne var gode til at underholde og snakke med de små, evt. Det kunne være en mulighed. Førhen stoppede de i Ringsted, muligvis de stadigvæk gør det (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg begyndte at tage toget helt alene (intet børne-tog eller andet pasings-hejs) mellem København-Horsens for at besøge bedsteforældre da jeg var omkring 6 år gammel. Dem der skulle hente mig stod altid klar på stationen, så der var intet problem overhovedet, og jeg syntes det var det sejeste i hele verden og hyggede mig så meget på de par timer frem og tilbage – og det var altså lang tid før man havde mobiltelefoner. ☺️ Jeg tror det afhænger meget af det enkelte barn, og min lillebror var da også meget ældre førend han begyndte at køre i tog alene – han havde simpelthen ikke lyst, og det er jo også fint. ☺️ Hvis hun selv har lyst, så tænker jeg ikke der er noget i vejen for at give det et forsøg. ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg var fem, da min mor og jeg flyttede fra vestjylland til nordsjælland. Som 6-årig fløj jeg første gang alene cph-kastrup og retur. Faktisk var det første gang jeg fløj overhovedet. Jeg husker overhovedet ikke at have været utryg undervejs. Det er tæt på 30 år siden, og meget har ændret sig siden. Men personalet var enormt søde og opmærksomme hele vejen, og turen tog jo kun en lille halv time. Da jeg ikke længere kunne flyve på børnebillet, begyndte jeg at tage toget (ikke børnetog, bare alm. tog). Nu så jeg ikke min far helt så tit, så det var ikke så mange gange det drejede sig om, kun i de ferier, hvor min mor ikke også var med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Strande

  Hej i to 😊
  Kan klart anbefale og tjekke toget ud. Der findes en børneguide ordning. Den er vældig populær. I korte træk så er der to Togfører( sådan er jeg ) som passer på de kære børn og der er ingen adgang for andre i deres kupé. Undersøg og find ud af om det er noget i kan bruge.
  Børnene hygger sig gevaldigt sammen og nye venskaber opstår. Kørte det selv en del år indtil min kærlighed dukkede op. Så må man jo priotere 😊
  Held og lykke med det hele. Og din nye kærlighed.
  Kh
  Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Hej Macha😊jeg kan også helt varmt anbefale børneguiden.Vores pige er nu 15 men var kun 5 år da hun første gang rejste med bærneguide fra Ringsted til vejle.Puhs ik rart at sende sådan lille en afsted men hold op en trughed der er med dem.De ringer hvis nået er galt og de så søde til at tage imod dem og de udlever dem ik før de er sikker på at nogen tager imod på anddn side.Kan huske at op til jul fik de julegave.De hygger og har en fast plads og er kun dem som har adgang.Skal kun bestille i gid tid og mener vi gav omkring 400 kr for en retur.Så kan varmt anbefale.Hvor er hun godt nok en pragtfuld datter.Er dejligt men du gør også alting så godt.Så ik i tvivl om hun nok skal klare det.Tillykke endnu engang med huskøb og kærligheden.Alt held og lykke til jer alle.kh Anette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Sophia

  Hejsa, da jeg var 6 år gammel startede jeg med at flyve selv. Min mor flyttede til nærum på Sjælland og min far boede i Kruså, altså hele nede ved den tyske grænse. Dette ville tage alt for lang tid i bil for den pågældende der skulle køre frem og tilbage. Jeg har som barn altid hadet at skulle køre med tog og bus, men fly var intet problem for mig, og så tog det ca kun 38 minutter fra du lettede til du landede igen. vi blev passet rigtig god på af personalet, fra vi havde checket ind til vi så vores forældre igen.
  Jeg kunne som 6 årigt og er sikker på det ikke ville være noget problem for din datter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   DSB har en lukket vogn kun til “pendlerbørn” der hedder børneguide. Jeg kørte selv med den fra jeg var 7 og det fungerede rigtig godt og var super hyggeligt da der altid var nogle og lege med og personale til at fortælle når man skulle af.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg kørte med børneguiden fra jeg var 6 seks år. Min mor afleverede mig i vognen og min far hentede mig. Fungerede perfekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg var et ret selvstændigt barn og rejste alene med toget fra jeg var 5 år. Min mor sætte mig på toget i Nyborg, og havde pakket to Slik poser. En jeg måtte spise af hele tiden, og en hvor der var det præcise antal stop (stationer) der var på ruten, ydermere havde hun lavet en lille bog, med tider på hvornår toget stoppede og hvor, så hver gang toget stoppede skulle jeg spise et stykke slik 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Flixbus eller de andre lign. busruter er et billigt og godt alternativ. De kører regelmæssigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Det kan være der er en bus der køre fra Kolding direkte til Ringsted/Køge. Så kan bussemanden da holde øje med din skønne Pippi ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Mascha
  Du har så mange fine overvejelser mht din datters pendlerliv….og jeres liv Iøvrigt😊.
  Som mor til verden sejeste, kærligste og “alt muligste ” “pendlerunge”❤️ har jeg haft tusindevis af tanker, overvejelser og bekymringer gennem pendler årene –
  Nu – 6 år senere er hun (stadig) et fuldstændig fuldendt og fantastisk ungt pendlerkid på 14.

  Vi har både kørt ..hentet og bragt, brugt DSB Børneguide og de sidste år alm tog i familievogn.

  Vi har lyttet og mærket efter og allermest af alt været fleksible…og nu til mit forslag ….
  Måske kunne du finde en “fast” GoMore kørepartner/makker på ruten??
  Ikke sikkert det findes – men gi’ det et “prøv”..

  Kh pendlermor og kid

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Helt seriøst Mascha
  Du er en egoistisk kvinde at have sat din datter i den her situation, hvor hun nu de næste mange år har udsigt til at skulle bruge et utal af rejsetimer frem og tilbage mellem mor og far.

  Jeg forstår i sandhed godt at Nicolas Kiesa er tosset over din egoisme. Men du er ligeglad ikke også Mascha, for du er nemlig bare sååå forelsket.

  Lovgivningen burde have stoppet dig fra at foretage denne hjernedøde handling. Desværre findes der endnu ikke en lov der beskytter børn mod en egoistisk forælder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Lad være med at flytte… FOR DIN DATTERS SKYLD. Tænk på alle de timer hun skal bruge på transport i stedet for kvalitet med sin far! Virkelig, virkelig egoistisk handling fra din side. Lad hende bo hos far, også kan DU pendle frem og tilbage for at have samvær med hende. Skån din datter, vis storsind og lad hende blive hos farmand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla

   Du ved da ikke om farmand vil have hende full time. Han har en ny familie. Hvor er folk kloge….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Kære Mascha. Folk er fjolser. Alle mennesker med forstand på pædagogik ved at lykkelige forældre er de bedste. Du gør det bedste for dit barn. Kh en tidligere pædagogstuderende

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thank you for serving - flagdag d. 5. september