Fifty shades of blue... Let's go!

Farvel børnehave… Nu er det SFO!

aa0de42e-9943-44b4-a279-c728e6bd7bca

Se lige denne store pige, hun kan næsten ikke være i sig selv af stolthed og spænding. I mandags havde hun sidste dag i børnehaven, og i går første dag i SFO – dét er stort!

Vi har talt ned længe, til første dag i SFO’en, og endelig er en ny tid begyndt. Hollie Nolia er fremme i skoen hvad angår nye ting, og måske fordi hun ikke er så stor, har hun endnu mere behov for at være selvstændig og “stor”. Jeg er ikke så åben for velmenende ord om hendes højde, og hvor ligegyldigt det er, for der kan ikke siges noget der kan lette knuden i maven, når jeg ser hendes øjne hver gang en (som regel voksen, belive it or not!) kommenterer på hendes størrelse. Det er ikke ligegyldigt for hende. Når det er børn der kommenterer på det, siger hun selv “det kan du faktisk ikke være bekendt at sige”, men når det er voksne, så kigger hun ned i jorden, og jeg får lyst til at hive et lyssværd op ad lommen – én lille kommentar kan gøre så utrolig ondt. Jeg går jo heller ikke hen til folk og siger “hooold da op du er tyk. Nå nej, det er da ligemeget, vi er jo alle gode som vi er, men wow… Du er godt nok tyk, hva”. Det gør man jo ikke! Så tænk lige en ekstra gang over hvad I siger til børn, eller deres forældre, i børnenes nærvær. Hvis der er nogen eller noget der stikker ud, så ved man det sikkert umiddelbart godt i forvejen ♥ Det var nu ikke det, det skulle handle om, men det kom det alligevel lidt til.

 

acb82483-fff4-45b6-8a3a-ec769d17d763

Jeg var aftenen inden blevet advaret om at hun nok slet ikke kunne sove, fordi hun glædte sig SÅ meget, og hvis jeg hørte hende skrige om natten, så var det bare af spænding. Ganske rigtigt, hun endte med at komme ind i min seng, og allerede kl. 4 var hun klar til at stå op og komme afsted – vi ventede dog til kl. 9 hvor det var aftalt at alle forældre kom og spiste morgenmad, på førstedagen. Så kunne børnene tage med hjem igen lige inden middag, eller de kunne blive. Hollie Nolia var i forvejen noget træt af jeg overhovedet skulle med, så jeg blev pænt smidt hjem da det var muligt, og fik besked på jeg fremover kun skulle aflevere og hente hende, det andet der gad hun ikke… Man kan jo ikke sådan ha’ mor med på slæb. Åbenbart. 5 år!

Da jeg hentede hende igen var hun et lille festfyrværkeri, op hoppede ud til bilen med armene over hovedet og sagde igen og igen, “det gik bare SÅ godt mor, SÅ godt, tænk jeg går i SFO nu, det er næsten slet ikke til at forstå!” ♥

cb036e33-2c17-48e7-9f89-93dbe4075a32

Da hun kom hjem havde vi besøg af Annemette Voss, og vi hyggede med masser af bagning på den særlige dag.

6959dfab-6fc0-49b7-b23a-b7545d3ceb59

Så er der både pølsehorn til madpakken, og kage til fejring. Nå ja og cookies der kan sniges i madpakken også. Jeg ELSKER vores SFO, jeg kan bare mærke at jargonen og personalet er lige os. Jeg er jo ikke til sådan noget spelt-noget og en masse regler, jeg er lidt mere loose og kan godt lide folk er meget ligetil. Det er de her, der er ikke noget pis eller nymodens regler, her må jeg som forælder faktisk gerne være den ansvarlige for mit barns madpakke – TAK!

a0f295b8-6afb-48f2-b2ec-078842a8ec4b

2e50da59-4b78-4a27-837e-27dea0837982

Aftenen før var der afslutning i børnehaven. Det var lidt en ambivalent følelse, for vi har virkelig været glade for børnehaven, virkelig! Men tiden er jo også til at komme videre nu. Skal I flytte til Dragør området, så vil jeg virkelig anbefale jer Sølyst børnehaven i Søvang. Vi har haft flere børnehaver, men denne er bare så personlig og med et godt etableret personale der har været der i mange, mange år. Jeg husker tydeligt hvordan Hollie Nolia græd og græd hver dag, da hun gik i skovbørnehaven, som var eneste sted der havde plads til os hvor vi boede før. Jeg valgte derfor at flytte og købte huset, da der var en god institution i nærheden. Den dag vi bare var nede for at se børnehaven, sagde hun efter kort tid, at jeg bare kunne tage hjem og så hente hende senere… Så vidste jeg at det var det helt rigtige sted. Det kommer vi til at savne.

a30fc7cc-a9b5-4e82-aa55-806e34548df7

Sikke en fin aften og fest børnene havde. Der blev sågar læst op for hver enkelt barn fra den blå bog, og de fik hver en smuk rød rose. Det var simpelthen så sødt og rørende, så stod de der, helt store og fik en lille tale med en blomst i hånden. Så fint lavet!

d67d199e-a763-400a-a61a-3362dc76c559

HURRAAAAAA ♥

9719e312-3898-4d82-815f-d692eb6923bb

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

40ccc6af-70ae-4374-aa85-d3cc4e984938

Image Map

Næste indlæg

Fifty shades of blue... Let's go!