Jakketid! Mine favoritter og vind for 3.000 kr.

Madlavning for dummies: Ny opskrift…

E84812CC-2862-4DD2-A897-A55B6B66B38ANej, det er ikke en xxxx, det er en delle!! Ja beklager jeg ikke tager de bedste billeder når jeg laver mad, men husk lige på at sveden drypper af mig, lyden af emhætten stresser, Hollie Nolia skulle nødig miste en finger og jeg skal (åbenbart) holde øje med gryden også. Skal lige love for jeg er kommet i køkkenet!

Det er måske ikke den pæneste ret og spørg ikke hvorfor jeg er kommet til at tage en lille tallerken, og fandme om ikke telefonen gik ud for strøm som maden var færdig, nåede kun dette ene billede… Ej men det er pinligt, jeg ved det. Madblogger in the making “aftensmad for dummies” 😉

Det er muligt det ikke er kønt, men det smagte virkelig godt, hvis jeg selv skal sige det.

Sådan ser billedet ud på opskriften. Same same but different…

KÖFTE MED TAHINDIP OG TABOULEH

INGREDIENSER

250 g hakket oksekød 3-7%
½ tsk kanel
1 rødløg (½+½)
1 fed hvidløg
Persille
Tahindip:
1½ spsk tahin
3 spsk yoghurt naturel
1 citron (saft)
Tabouleh:
½ agurk
1 tomat
½ squash
175 g grov bulgur

Pinjekerner

TILBEREDNING

Retten er med hakket kød og har kortere holdbarhed end normalt.
Frys kødet ned hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

1. Tænd ovnen på 200 grader. Pil og hak rødløg fint (gem ½ til tabouleh) og skyl og hak persillen. Bland kødet med presset hvidløg, kanel, rødløg, persille (gem lidt til drys), salt og peber.
2. Form 4 aflange frikadeller og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i ovnen ca. 12 min. De skal være gennemstegte.
3. Kog bulguren med 2 dl vand tilsat 1/4 tsk salt i 12 min. Skyl imens agurk, tomat og squash og skær dem i små tern.
4. Bland ½ spsk citronsaft og 1 spsk olivenolie med grøntsagerne og smag til med lidt salt og peber.
5. Bland yoghurt og tahin i en skål og smag til med saft af 1/4 citron, ½ tsk sukker, salt og peber.
6. Server köfterne på et lille fad på tahindippen (eller server dippen ved siden af) drys med persille og pinjekerner.
7. Server tabouleh og bulgur hver for sig eller bland det sammen og server – alt efter smag og behag.

NÆRINGSINDHOLD PR. PERSON

Energi: 3134 kJ (749 kcal)
Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 753 180 24
Kulhydrat 1484 355 47
Fedt 897 214 29

Man skal holde øje med gryden…

Næste indlæg

Jakketid! Mine favoritter og vind for 3.000 kr.