Eftermiddagshygge i kærlighedshytten

Luksusdyr, pral eller selvforkælelse?

imageAf årsager jeg ikke kan forklare lige nu, er mit fokus i garderoben på tilbehør for tiden. Jeg kan godt lide, at når der er der jeg har mit fokus, så gør jeg noget ekstra ud af det, for at gøre mig selv glad. Om der står Aldo eller Chanel på tingene kan for mange være ligemeget, men for mig er det overfladisk materiel glæde lige ind i luksushjertet. Det kan godt være at andre i nogle tilfælde ikke kan se det er noget “særligt”, men når bare jeg ved det, så gør det mig ekstra glad. Jeg husker tydeligt da jeg sad på mit værelse, hjemme i Byrsted, og havde fået en lille gaveæske med små Chanel cremeprøver, hvor glad jeg var. Jeg nænnede næsten ikke at bruge cremen, men åbnede den hele tiden og duftede til den. Jeg kan dufte Chanel på lang afstand nu, og det minder mig altid om dengang. Jeg brugte den sikkert først da den var blevet harsk, og efterfølgende fyldte jeg den lille bitte glaskrukke med CHANEL skriften på op, igen og igen. Æsken stod altid fremme og jeg tørrede nænsomt støvet af den så den altid var fin. Jeg elskede at jeg havde noget der stod Chanel på – det var SÅ luksus for mig. Også selvom det bare var en papæske. Nogle år senere har vi været på en chartertur, og der fandt jeg et par Chanel kopi-sko som jeg købte med hjem. Det var inden man kunne få en hel masse kopivarer, men nok lige begyndelsen på den slags, vil jeg tro. Jeg husker hvor skuffende en oplevelse det var at købe noget Chanel, og slet ikke som jeg havde drømt om. Jeg har ikke været ret gammel, måske 11-13 år, men åbenbart ret fokuseret på den slags. Min familie må ha’ undret sig, for det kommer ikke fra nogen af dem. Men jeg kom faktisk aldrig i skoene, for det føltes bare ikke “rigtigt”. For mig handlede det allerede dengang ikke bare om pral, men om selve følelsen. Det kan godt være at det bare er overfladiske og materielle ting, men for mig er det også en belønning til mig selv, når jeg har sparet op til noget jeg virkelig gerne vil have. Det kan jo koste tosset mange penge sådan noget, men så længe jeg kan gøre det med god samvittighed, så nyder jeg det. Jeg ville ikke kunne nyde sådan noget, hvis det var købt på overtræk, af en kæreste eller min far havde givet mig det, for mig er det vigtigt at jeg selv kan købe det. Det betyder naturligvis ikke at min kæreste IKKE må købe gode gaver, bare liiiige for at få det på det rene 😉 Jeg mener bare, at der er større tilfredsstillelse i det for mig, at kunne købe det selv, end at være en forkælet tøs (som jeg nu også altid har været 😉 ). Inden jeg overhovedet kom i nærheden af at kunne købe tasker og sko somnu, var det for mig en stor luksus med parfumer og mascara fra kendte lækre mærker. Det var der heller ikke nogen der kunne se, men glæden ved at tage fat i en Dior flakon eller mascara var bare så stor en nydelse for mig allerede dengang.

Hvordan har I det med mærkevarer?

Er det ligegyldigt eller af stor betydning, spild af penge, noget I sparer op til eller fjollede statussymboler?

Jeg kan se det fra alle sider. Jeg elsker det, men jeg kunne ikke drømme om det skulle påvirke min økonomi, i form at det kom før en flyverdragt til min datter, en ferie, eller gjorde vi skulle spise havregryn til aftensmad.

image

image

image

Disse støvler er jeg virkelig glad for, de kan gå til alt og er bløde som smør at gå i. Det kan godt være at dyre sko er… Ta-daaaa… Dyre, men de er fandme også god kvalitet! Da jeg er str 35/36 har jeg ofte svært ved at finde sko, men heldigvis laver Gucci, Chanel, Louboutin og den slags, fodtøj i mine størrelser. YES! Verdens bedste undskyldning overfor mig selv. I behøver derfor ikke tippe til hvor man får str. 35 ellers, for jeg vil IKKE VIDE DET 😉

image

Jeg har altid skiftesko med i bilen. Jeg gider ikke dimse rundt i høje hæle på strøgtur eller når jeg skal handle. Det er ofte en lifesaver at have et ekstra par med.

image

Favoritter lige nu, når der er godt vejr. Jeg har fundet denne sorte Chaneltaske frem igen, og sat skulderstroppen på den. Det er list som at få ny taske, og bruger den når jeg tager ud til møder, hvor mit Chanel computertaske lige passer i. Det matcher så fint. Jakken her fandt jeg i Zara i Tel Aviv, og bliver så skøn til foråret. Meget fine detaljer, og så var den endda på udsalg.

image

Næste indlæg

Eftermiddagshygge i kærlighedshytten