Derfor skal du i gang med at investere!

Fredagsbobler #12 – Bare fordi!

Reklame / Modtaget som anmeldereksemplar

 

Denne fredag kalder virkelig på nogle fredagsbobler, sikke en uge med amerikansk valg og endnu mere coronasmitte. Vi er i København, den står på voksenweekend de næste 48 timer – og masser af dejlige bobler. Jeg har brug for at sprudle, det skal vi huske, lige nu skal vi virkelig huske at fyre et par ekstra flasker af og holde humøret højt!

Det er netop det champagnen kan og som er så dejligt, den får dig til at sprudle. Boblerne i champagnen får dig til at føle dig opløftet og i god stemning hurtigere end andre alkoholiske drikke gør. Du drikker også typisk mindre alkohol, hvis du holder dig til champagne – igen på grund af den hurtige opstemte følelse. Det sker, efter sigende, fordi boblerne hurtigere får alkoholen til at stige dig til hovedet. Når jeg skriver det her, giver det så meget mere mening, at de i butikker som Dior og Chanel altid spørger om de lige må byde på et glas Champagne. Jeg falder i hver gang, det er ligesom når Fakta spiller musik, for at få os til at blive lidt længere og handle lidt mere (er det ikke dem der gør det?), måske bare i en lidt mere fancy udgave, bevares.

Det lyder måske kliché, at det er så dejligt med de gyldne dråber, men jeg kan ikke komme på nogen alkoholisk væske jeg bryder mig bedre om. Det fremstår eksklusivt og som noget særligt når man åbner en flaske, men faktisk er det dyreste ved en champagne produktionen af selve flasken – de produceres kun ÈT sted. Det kræver en meget speciel flaske at kunne holde til det høje tryk, produktionen af en champagne kræver. Og så er det for mit vedkomne også næsten, hvert fald en lille bitte smule, af nødvendighed kærligheden lige er faldet på Champagne. Det giver nemlig mindre hovedpine – på grund af det lave indhold af sulfitter. Sulfitter er svovl, der bruges til at konservere, og det er der generelt meget mindre af i champagne.

 

Vigtige tips:

Det ALLER vigtigste er, at din champagne ikke får sollys. Lys vil nemlig give kål-smag på din champagne. Den smag glemmer du aldrig – og du er aldrig i tvivl.

Dernæst er det vigtigt du drikker din champagne, når den er 9-11 grader – med den temperatur følger den absolut bedste smagsoplevelse. For at opnå den temperatur skal du tage flasken ud af køleskabet 20 minutter inden, den skal drikkes. Du kan også stille den i en køler med halvt vand og halvt is i ½ time, så får man også brugt alt det grej man har og det ser flot ud.

Brug de rigtige glas – det er nemlig halvdelen af oplevelsen, at du kan DUFTE og fornemme champagnen. Observer farven og boblerne og prøv at huske det du ser og smager, stedet for bare at tylle det ned. Giv dig tid til at tænke over hvordan lige denne flaske smager, hvad den hedder og hvad du kan lide eller ikke lide ved den. Giv den opmærksomhed. Du vil nemlig opleve, at du med den næste champagne tydeligt kan fornemme forskellene efterhånden som du prøver andre og forskellige flasker.

Med en champagnestopper kan en champagne holde sig op til 5 dage i køleskabet. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at åbne en flaske. Jeg tror dog aldrig jeg har haft en åben flaske i 5 dage, men den holder stadig godt på boblerne i løbet af aftenen eller indtil næste morgen hvor resten kan bruges i en mimosa. Men også virkelig god at have med i tasken på ferie eller weekendophold, hvor der ofte er et lille køleskab på værelset hvor flasken skal kringles ind – dér er en champagnestopper helt genial!

Og husk, champagne kan også drikkes sammen med en burger og hjemmelavede fritter, den kan poppes på en kedelig mandag eller en fredag der føles som årets længste og koldeste dag. Der er ikke andet at sige end – CHAMPAGNE IS ALWAYS THE ANSWER  🍾

 


 

Jean-Noel Haton Héritage Brut Champagne, brut. Pris: Var med i Champagnekassen, ønsker du som abonnement at købe ekstra flasker, får du dem til eksklusiv medlempris på 250 kr. pr. flaske.

 

Flasken her scorer ret højt på anmelderlisterne rundt omkring kan jeg se, det er også en skøn flaske champagne, dog i den lidt for søde ende til mig, hvis det er det rette ord at bruge. Den er i min mund meget fersken og syrlig, meget mousserende og jeg skal lige love for boblerne i dag stiger lige til tops i hovedet – efektivt! Det er en brut, så den er tør, men jeg synes stadig den er ret feminin i dens smag med noter af crispy grøn æble. Jeg synes man får meget for pengene, den koster endda lidt mere ude i butikkerne, så man går ikke galt i byen med den.

 

Image Map

Næste indlæg

Derfor skal du i gang med at investere!