Teenageværelset - råt og cool med betonmaling fra Primacol

Så blev det færdigt, vores nye køkken fra Rotpunkt

 

Reklame Rotpunkt

Så blev det nye køkken færdigt, og det blev lige som vi havde håbet på og ønsket os. Der mangler lige et par detaljer, som også er vigtige, det er et par hylder på den bare væg der skal dække kontakterne (kom gerne med forslag), en radiatorskjuler (i dén grad!!), at få hængt et lille fjernsyn op, og en lille ting jeg kan sidde på og skåle, imens jeg overværer kokkerierne, hvilket jo er den fornemmeste opgave. Jeg skal simpelthen kunne se Go’ Morgen dk og Nyhederne om morgenen, det er næsten mere vigtigt end kaffe.

Men, men… Se nu lige engang! Køkkenet er fra Rotpunkt her i Kolding, som har været med til at designe det, og vejlede os i alle materialer og hårde hvidevarer i processen.

Selvom det er sort og fylder meget mere end det der var her før, føles køkkenet meget større. Hvert fald når man står her. Vi har fået så meget mere plads til det hele, hvor vi før havde to store vitriner i stuen, som vi nu har solgt. Det er meget mere rummeligt, fyldt med lækre detaljer, og så er jeg bare vild med helheden i det, som jeg synes passer meget bedre til huset, end det andet køkken. Vi har en del sorte døre i huset, og de detaljer og kontraster kan jeg godt lide, også hvis man kigger ud ad døren, så kan man se at der er sort gelænder og to sorte døre udenfor. Derfor var vi lidt hooket på det sorte look med fyldninger og detaljer i lågerne. I stedet for hårde lige linier i fyldningerne, er disse mere bløde og runde i hjørnerne. Det er ikke meget, men jeg synes det komplimenterer de høje paneler og stuk der er i resten af huset, og som der ikke er i køkkenet. Det skulle være en blanding af noget moderne, men stadig noget klassisk med krummelurer, som resten af huset byder på. Det føltes bare forkert at lave det for enkelt og grebsfrit. Huset fortjener noget messing og marmorlook.

Altså, okay… Lige når det kommer til vinkøleskabet, som jo er det vigtigste i et køkken, så er det godt nok en moderne udgave med touch låge og sort glas. Det skal man altså ikke gå med på. Liebherr, baby! Ja da. Dog er champagneflaskerne lidt større end vinflasker, og dette er egentlig ment kun til champagne, så det kniber lidt nogle gange. Det skal man lige huske, men jeg skal sgu nok få mast dem derind.

 

 

I kan godt se at en radiatorskuler er et must ik’. Den skal laves så den ligner de andre vi har i huset. Og så skal vi nok også ha’ fundet et nyt tæppe.

Det jeg frygtede mest var, at køleskabet for enden tog for meget lys og gik udover vinduet, men det synes jeg nu slet ikke er et problem. Vi var jo nødt til at bruge de rammer vi havde, indenfor de fire vægge, og jeg synes det er blevet rigtig godt udnyttet. Vi er meget mere herude end tidligere, det er langt mere overskueligtog rummeligt, og vi nyder bare at være her.

Bare rolig, den store plante på gulvet skal i en anden krukke. Det er på den væg jeg vil have fjernsynet, så den skal nok helt fjernes igen.

 

 

Der skal et par hylder op her, men vi har ikke fundet de rette endnu – tip modtages.

 

 

Køleskabet er også et Liebherr, i bunden er der BioFresh, hvor vi opbevarer frugt, grøntsager og kød. Og en pokkers masse juicer som jeg får leveret hver uge, de har godt af at ligge ekstra koldt.

I må gerne se det indeni en dag, men jeg skal lige ha’ købt en masse bloggermad og fjernet ketchup og gin først.

 

 

Jeg havde også en Quooker i Dragør, så måtte have en igen, det kan man jo ikke undvære. Vasken er ekstra bred så der kan være en bradepande i den, og det er faktisk den samme sorte vask som jeg også havde i Dragør, og det har vi ikke fortrudt. Nogle siger der sidder kalk på den, men det synes jeg slet ikke, den er virkelig let at holde ren og pæn. Vi overvejede også en i messing, men det havde været et for stort arbejde at holde den fin. Quookeren er i farven guld, og den var vitterligt i skinnende bling-bling da vi fik den op. Nu er den lidt mere nedtonet og Troels vil så gerne pude den op hele tiden, jeg får den altså ikke poleret. Den har lidt patina som resten af huset – og mig.

 

 

Don’t even mention it. Det er Troels selv der har købt den fine lilla sæbedispenser, og han er SÅ glad for den. Jep. Jeg er bare glad for den ikke er lyserød.

 

 

Jeg elsker at stå her og lave kaffe, og kigge ud ad vinduet, det er helt sydlandsk. Det en skøn lille oase vi har os her.

 

 

Når hanen er pudset har den samme farve som grebene, og jeg kan godt lide de har samme nubrede overflade, så det hele hænger sammen. Greb er Beslagdesign.

 

 

Det var flere forskellige muligheder for sider og farver inde i skufferne. Jeg synes det gør køkkenet mere overskueligt med glas i siderne, så jeg lettere kan se hvad de indeholder.

 

 

Det var ikke planen fra start at der skulle glas i lågerne, men jeg er glad for vi gjorde det, det bryder den sorte flade og giver mulighed for ekstra belysning i rummet. Der er en fjernbetjening med, så vi kan justere lyset fra koldt til varmt, hvilket faktisk gør utrolig meget for rumfølelsen. Den fjernbetjening betyder umiddelbart lige så meget for Troels, som vinkøleskabet betyder for mig.

 

 

Vi valgte en helt enkel og clean kogeplade fra Witt med smarte og avancerede muligheder, som Troels er meget mere inde i end jeg. Det jeg godt kan lide er, at den selv ved hvor gryden eller panden er, så varmen altså ikke er begrænset til et mindre område.

 

 

Sort enkel emfang og mindre greb på de øverste skabe.

 

 

Det var Troels der valgte ovnene fra De Dietrich. De kan jo næsten mere end en jetjager! Grunden til jeg stemte i var, at jeg synes det var de pæneste i gennemgående sort, og med den runde ret maskuline knap. Som I nok har bemærket, så er jeg den detaljeorienterede på udtrykket, hvor Troels er typen der finder brugsanvisningen frem.

 

 

Jeg elsker det her. Det gør altså meget at køkkenet er rart og det hele hænger godt sammen, for den krog lige her, den er helt vidunderlig.

 

 

Jeg er ikke udpræget fan af vores kaffemaskine, den kunne være flottere. Meget flottere. Men den skal også være utrolig simpel, og ikke sådan et kæmpe maskineri. Så ville jeg aldrig få kaffe før han kom hjem. Jeg drikker faktisk bare espresso. Kom gerne med forslag, hvis I lige har en god idé, tak.

 

 

Sådan så køkkenet ud før:

 

 

Image Map

Næste indlæg

Teenageværelset - råt og cool med betonmaling fra Primacol