How it should be... Always! + crazy rabatkode!

Kom med i kælderen…

Kan I huske jeg fortalte at vi ikke købte det helt store hus, fordi vi syntes kælderen var for voldsomt et projekt? Da jeg trådte ned i kælderen her efter vi fik nøglerne, og vi første gang så det helt tomt, tænkte jeg SHIT FUCK HELL NO!!! De tidligere ejere boede så hyggeligt, så vi havde slet ikke lagt mærke til alle de ting. Det betyder heldigvis, at det kan gøres rigtig dejligt igen.

Huset er fra 1912, året hvor Titanic sank, og jeg ser det for mig hvordan de kørte i hestevogne ude på vejen, og havde store hatte på i haven. Sådan var det faktisk, for vi har set et luftbillede af huset fra da det blev bygget, for det blev nemlig bygget af en luftkaptajn, som man kaldte piloter dengang, der tog et billede af det fra luften. Hvor pudsigt er det? Der er så mange søde detaljer, der i mine øjne er tegn på, at det hus er det helt rette for os. Bare husnummeret, 3 og 2… Vi er tre og to der flytter sammen. Ohhh yes, jeg lavede engang en programrække for DR2, ‘Heksemissionen med Mascha Vang’, hvor jeg lærte at se de små tegn i hverdagene, og det gør jeg altså. Som at det er det hus med det største magnoliatræ i byen. Det er da et vink med en vognstang, hvis man lidt går og leder efter den slags små hints i hverdagen. Med andre ord, det er ikke ligefrem et nybyggeri vi har overtaget, men det er også netop i alle de små og skæve detaljer i huset, hvori sjælen lever.

Jeg blev alligevel noget overrasket da jeg så pudset på væggene hang i laser, der var huld i loftet og de små rum virkede nærmest ubrugelige med alle de ting og rør over det hele… Men så er det jo også at man får gode idéer, for hvad pokker skal vi bruge alle de små rum til? Det ved vi nu, og jeg prøver lige at guide jer igennem mine tanker om det hele. Kælderen rummer 106 kvm, resten af boligen er 210 kvm.

For det første, så skal gulvet dækkes af micro cement så det hele bliver ensartet og får en pæn overflade. Væggene skal ikke være hvide, da jeg synes det giver et endnu større indtryk af at vi er i en kælder. Rummene bliver hvide, men selve gangarealet skal ikke være det. Der skal varme og charme ind, selvom mange nok vil tænke hvidt, hvidt, hvidt i et rum uden for meget lys og lav lofthøjde. Jeg tænker hygge, så væggene får en lys grålig farve, og så bliver det brune træ på gelænderet og dørene samt karme, malet højglans sorte. Jeg er pjattet med sorte døre, det er sådan lidt NIMB agtigt, hvis I kender det fantastiske sted. Jeg ved godt I tænker at kærligheden har gjort mig blind lige nu, når jeg sammenligner denne kælder med selveste NIMB, men giv det nu lige en chance, haha!

I kælderen er der vaskerum, og her ønsker jeg rørene malet hvide, og så vil jeg gerne have lavet noget indbygget vaskesøjle i forbindelse med vasken. Altså så det hele er samlet og indbygget, og ikke bare står og flagrer frit. Der er ikke lige taget et valg om det endnu, og tænker også vi venter til vi ved hvordan et evt. nyt køkken skal se ud, og så lave det i samme stil… Måske. Det har ikke første prioritet.

Rummet her irriterede os lidt med det murede arrangement, men nu har indretningsarkitekten Annette fået den idé, at jeg skal have foto/arbejdsrum dernede, så kontoret er ryddeligt og præsentabelt oppe ovenpå. Hun har så evig ret, for jeg mangler virkelig et sted at tage billeder af produkter osv, hvor jeg kan hive nogle forskellige underlag frem osv, og så kan jeg også have en masse af mine produkter osv. dernede. Så fik jeg lige raget endnu et rum til mig.

Her skal alt hugges ned og fjernes, det er Troels allerede ved, og så skal det det hele lappes og væggene og rørene skal males. Vi ville egentlig bruge det til opbevaring (jeg har ret meget julepynt og alt muligt andet), men så opdagede vi at vi har et KÆMPE loftrum på størrelse med en balsal – så nu ved vi ikke helt hvad der skal være her. Et lille herreværelse måske, men vin og mandeting?? Kom gerne med forslag, tak. Det er jo ikke super anvendeligt, men måske man kan gøre det til noget alligevel. Jeg tænker pludselig et mørkegrønt værelse med en brun chesterfieldstol og vinreol, og et velourgardin foran væggen med rør??

Det her bliver Julius’ værelse, med skøn udsigt til haven. Det er sådan et dejligt rum det her, synes jeg. Et godt teenageværelse med masser af plads.

Rummet her er lille bitte, men vi (når jeg skriver vi, mener jeg naturligvis ikke vi, men nogen) er ved at rydde det for alt, og så kan der sagtens stå en gæsteseng herinde. Min mor sover alligevel i Hollie Nolias seng, og har vi venner fra Kbh til overnatning, så er det nok alligevel når der ikke er børn hjemme. Farmor kan få det rigtig hyggeligt herinde når jeg får det indrettet, det skal nok blive fint, selvom det ikke ser sådan ud nu.

Badeværelset her er nyt, og vi er alle vilde med det. Her er højere til loftet end resten af kælderen, og også skøn udsigt til haven og åen, og et toilet der ikke bare står i et stort rum, det kan jeg ret godt lide. Der er en pære i lampen i bruseren der kan skifte farve, det er børnene helt vilde med. Jeg er bare vild med den lille mimosahylde i bruseren.

Bare vent… Det skal nok blive godt!

Image Map

Næste indlæg

How it should be... Always! + crazy rabatkode!