Picnic, efterårsferie og headbangende hystade...

På jagt efter et sommerhus… Hjælp mig!

Overtagelsen af det nye hus nærmer sig, og jeg kan mærke at jeg panikker en smule indeni, over jeg ikke har et fast sted at opholde mig på Sjælland. Et sted der er mit. Jeg har tænkt mig at bo på hotel de dage jeg bare lige har en hurtig overnatning i København, men ved også at jeg jo gerne vil kunne holde weekender herovre, så vi kan se venner, gå i byen eller bare være her. Så jeg kigger på mulighederne for at erhverve mig sådan et. Det har jeg nu gjort i mange år, og kan mærke at det nok skal til at være.

Jeg ved nøjagtig hvilken stil jeg ønsker et sommerhus skal være i, men jeg er meget i tvivl om jeg skal købe et, eller om jeg skal bygge. Jeg har ikke lyst til at købe et der er tip-top i stand, jeg vil gerne sætte mit eget præg på det. Derfor er jeg ude efter et der skal renoveres i større eller mindre grad, eller en grund jeg kan bygge på. Jeg forestiller mig grunden skal være på ca. 1200 m2 og et hus på ca. 100, sådan plus/minus.

Jeg har været ude og kigge lidt på områder og grunde, og det er et absolut krav at der skal være træer og beplantning på grunden. Det skal ikke være et stort åbent areal med nye grunde og nye huse på række, derfor tænker jeg det kan være en god idé at finde noget der skal rives ned eller totalrenoveret, med en hyggelig beliggenhed og med mulighed for privatliv.

Huset jeg drømmer om er et sort træ-/bjælkehus med hvide vinduer med masser af små sprosser – absolut ingen store vinduer overhovedet. Det skal være charmerende, om så det er gammelt eller nyt. Ikke noget med minimalistiske linier i et møg-smart køkken eller bad, det må ikke ligne et typisk udlejnings-sommerhus, uden at fornærme nogen. Der skal være masser af Villa Villekulla og krummelurer, og så tror jeg faktisk jeg er ret hooked på et stråtækt tag. Det må i virkeligheden gerne minde om det hus jeg lige har solgt, bare som et rigtigt sommerhus, og billigere.

Jeg ved ikke helt hvor det skal ligge, og det er her jeg har brug for jeres hjælp. Prisen er naturligvis også afgørende, og jeg er altså ikke oppe i vanvittige summer her, eller en beliggenhed lige midt på stranden.

Områderne jeg har i tankerne er Gilleleje eller ovre omkring Jægerspris. Jeg kender ikke til Jægerspris eller området derovre, men det vigtige er at der max må være 45 min. til 1 times kørsel til Kbh, og mulighed for offentlig transport er kun et plus. Det bliver hverken Hornbæk eller Tisvilde, så jeg vil derfor meget gerne høre om jeres oplevelser i de andre områder (eller andre der ikke er længere væk), og om nogen kan anbefale noget frem for andet. Jeg er også meget interesseret i erfaringer med selvbyg eller renovering af sommerhus… Og om I kan anbefale nogen. Jeg tænker ikke på enkelte håndværkere her, men dem der opfører hele sommerhuse.

Tak 🙂

*Jeg husker simpelthen ikke hvor jeg har fundet billedet, og håber ikke jeg krænker nogen ved brug, og fjerner det naturligvis hvis jeg skal.

 

Image Map

Næste indlæg

Picnic, efterårsferie og headbangende hystade...