Når julefreden sænker sig

Sænk gevirene, bare for en aften…

maschavang_2017_12_08_2860-1

Vores sammensætning af familie er ganske simpel og helt uden familiedramaer eller andet, og det er måske derfor jeg kun har gode juleminder og absolut elsker julen, som de fleste andre også gør. Jeg har mødt flere den seneste uge, hvor jeg har spurgt hvad de skal i julen og det er meget forskelligt. En skulle sidde helt alene og var ganske tilfreds med det, da der ikke var en tæt familie med traditioner der lød til at kunne enes. En anden skulle ud at rejse, også helt alene, og valgte en billig billet juleaften. Andre synes julen er stressende, skal holde hos svigerfamilien eller selv stå for julen for første gang og glæder sig til det. Der er jo efterhånden mange skilsmissefamilier, og jeg hører ofte at folk er bange for at vælge side og måske trækker sig i stedet. Der er så mange sammensætninger af familier og jeg synes det er så spændende at høre hvad andre gør, for jeg har ikke prøvet så mange forskellige måder og har ganske enkelt heller ikke lyst til det. Det skal helst bare være som det plejer.

Jeg er så heldig at jeg har Hollie Nolia igen i år. Nicolas skulle egentlig ha’ haft hende, men for at få det til at passe med kærestens barn, så har jeg hende igen i år. Det tror jeg også er lige hvad vi og mormor har brug for ovenpå et hårdt år. Det skal afsluttes på bedste vis ♥ Det betyder så at julen er lige som den er bedst, i min familie. Næste år ved jeg simpelthen ikke hvad jeg gør, men så længe Hollie Nolia er glad og har det godt, så bliver det en god jul. Jeg håber inderligt at det er sådan alle forældre tænker, ikke bare i julen, men også alle andre dage. Jeg læste noget komikeren Geo havde sagt, omhandlende hans barndom som har været… Ja den lyder desværre til at have været forfærdelig. Bla. var der blevet brændt julegaver af i vasken og den slags. Jeg får SÅ ondt i hjertet ved tanken om der sidder børn i familier, hvor forældrene af den ene eller anden årsag ikke er de bedste forældre de kunne være. Der drikkes måske for meget vin, bliver ikke taget hensyn til børnene eller andet.

I ved jo inderst inde godt hvem I er, når I læser det her, hvis I gør. Vil du ikke nok tænke på hvordan det føles nede i den lille barnemave, når tingene ikke er som de skal være. Den skal kilde af glæde og spænding juleaften, ikke bære præg af frygt eller en ulykkelig aften du kunne gøre bedre. Giv et ekstra kram eller kys og vær den bedste forælder du kan være. Hvis du ved at vinen bliver et problem, så lad være med at købe den. Gør dig umage, vær blid, glad og sæt dit barn før dig selv og andre. Det kan være en ny familie eller en ny kæreste der er kommet ind i billedet. Vis dit barn at der ikke er nogen anden på 1. pladsen, og selvom du ikke selv er vokset op med en tryg og idyllisk jul, så se om ikke du selv kan ændre det, for julen skal være magisk for børn. Også selvom du har en dum eks. som måske skaber problemer, så prøv at være den med det største hjerte og tænk på børnene. Giv dig, selvom det ikke er retfærdigt, men måske det der giver julefred. Det føles faktisk godt når man ligger der med hovedet på puden, og ved med sig selv at man har handlet ud fra hvad der var det rigtige at gøre, selvom det ikke var rigtigt overfor dig.

Må jeg få jeres historie? Kort eller lang, du bestemmer selv. Hvordan holder du jul i år?

DA30539B-F77D-4D8B-AFB4-398EA245D80A

Image Map

Næste indlæg

Når julefreden sænker sig