Blogly julefrokost 2016

Lækker hjemmelavet vintersuppe

imageI tror simpelthen det er løgn. Det I ser her, er en hjemmelavet (jo jo, I læste rigtigt) suppe, i mit køkken – og I får endda opskriften.

Jeg er vild med denne her suppe, og det er Hollie Nolia også. Sådan en kold efterårsdag, hvor man lige har været ude en tur, eller kommer hjem fra børnehave og arbejde, så er der altså ikke noget bedre end en god suppe.

Til 4 personer

1kg kartofler
1 stor sød kartoffel og tilsvarende gulerødder – ca. 500 g samlet
1 stort løg
4 fed hvidløg
1 grønsagsbouillontern eller erstat vandet med hjemmelavet fond
2 tsk Kommen
2 tsk tørret timian
1 liter vand
1 ds kokosmælk
Ca 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Varighed: 35-40 minutter

Skræl først kartofler og gulerødder og hak dem i store “tern” for at forkorte kogetiden. Sørg for at alle dine tern er af omtrent samme størrelse, så de bliver kogt jævn. Hak så løg og hvidløg groft og svits det i en stor gryde med olivenolie, indtil stykkerne bliver klare og får en let karamelisseret skorpe. Tilsæt så resten af ingredienserne med vand til sidst så det lige dækker og bring i kog, og lad herefter suppen simre i 20-25 minutter eller indtil kartoflerne er kogt helt møre. Har du en stavblender kan du med fordel blende suppen til den opnår en lækker cremet konsistens.

Server med groft brød til og top med salt-ristede solsikkekerner, et par tynde gulerodsstrimler og evt lidt grønt, eller som her, også med bacon og creme fraiche.

Velbekomme!

Okay, okay… Nu skriver jeg hjemmelavet. Det er den som sådan også. Måske bare likke lige af mig. Sagen er den, at jeg skulle have gæster, og så gik noget (naturligvis) galt, og jeg endte med at få en god ven til at lave en omgang suppe til mig, som han drønede ud til mig med. Det er fandme sødt, hva! Så det er godt nok ikke lige mine gryder, men min venindes bror Jannick fra GreenBurger, der har levet den fra bunden.

 

image

image

Næste indlæg

Blogly julefrokost 2016