Jeg UNDRES!!

VALG: Min stemme…

void0-14void0-14

Skal lige love for at landet syder af valg. Jeg synes det er spændende og vigtigt. Når jeg ser alle valgplakaterne, er det et tegn på frihed og demokrati. Alle har mulighed for at blive hørt og have medbestemmelse. Vi tager det for givet i Danmark, men mange steder i verden har de slet ikke muligheden for at ytre sig, uden at frygte for deres liv. Derfor er det SÅ vigtigt at man tager stilling, og ikke bare læner sig tilbage i sofaen. Det har jeg aldrig gjort! Jeg stemte første gang som 18 årig, og har aldrig misset. Det er jo det hele vores samfund bygger på, og valget er ikke bare vigtigt for hele landet og samfundet, men også for den enkelte borger. Mange brokker sig uden overhovedet at have sat sig ind i tingene, eller taget stilling, og det synes jeg er en  vag holdning at have. Som voksne mennesker har vi et ansvar, og det er vigtigt for os selv, vores børn og efterkommere, at deltage aktivt for at få indflydelse på det samfund vi lever i. Der er ingen grund til at gøre det mere langhåret end det er, så svært og tidskrævende er det heller ikke at gå ind og få et overblik over de forskellige partiers mærkesager. Man bestemmer jo selv niveauet for ens engagement. Det handler om at tage ansvar, og tage et valg. Vise at man ikke er ligeglad.

De sidste to gange der har været valg, har jeg offenligt støttet blå fløj. Forrige gang, da Anders Fog blev valgt, blev jeg kontaktet af hans stab om et møde mellem os. De ville hente mig i hans bil, og jeg skulle lave et interview med ham. Det ville jeg naturligvis meget gerne, men var lige blevet ansat på Ekstra Bladet, og de satte sig imod det. Det var 2 dage inden valget, og det var umuligt for dem, og andre, at få et møde/interview med den kommende statsminister, så jeg blev desværre nægtet (af Ekstra Bladet) at mødes med ham – hvilket jeg i dén grad har fortrudt i dag. Sidste gang støttede jeg partiet ved at lave noget sammen med Kristian Jensen. Der er ingen tvivl om jeg er på det blå hold, men jeg har endnu ikke sat mig helt ind i hvem der får min stemme, men det gør jeg – naturligvis!

Det skal lige nævnes at jeg tidligere har mødtes med Helle Thorning, hvor vi har diskuteret ligestilling, og jeg har stor respekt for hende og hendes arbejde, selvom det ikke er der min stemme ligger.

Næste indlæg

Jeg UNDRES!!