Se lige tvær ud dame!

Godnat og sov godt

29786-0552829786-05528

Jeg så lige et program i fjernsynet, hvor et par prøver at få deres barn til at sove. Barnet ligger alene på loftet, i sin seng, og skriger på sin mor. Hun går op til barnet og siger at han skal sove, og går ned igen. Jeg ved at der er rigtig, rigtig mange der praktiserer den form for “godnat, og sov godt”. For helvede det gør ondt i mit hjerte!

Jeg ved godt, at det er nemmere for forældrene på den måde. Jeg prøvede det selv, og fandt hurtigt ud af, at sådan skal min datter ALDRIG falde i søvn. Jeg bryder mig ikke selv om at sove alene, og husker hvordan jeg selv havde det som barn, når jeg skulle i seng. Min mor sad troeligt ved min side, altid. Min datter skal ikke falde i søvn med tårer i øjnene, hun skal falde i søvn glad og tryg. Jeg har brugt timer og timer, ved siden af sengen, og det bliver jeg ved med. Og når hun vågner, kommer hun ind til mig, også selvom Andreas er der. I min optik er det helt naturligt sådan. Når jeg som voksen, ikke bryder mig om at være alene, eller mørke, så skal min datter på 2,5 år godt nok heller ikke tvinges til det. Det ville sikkert bare kræve et par dage hvor hun skreg og skreg, til hun faldt i søvn, men det vil jeg altså ikke være med til. Min datter kommer heller ikke i skammekrogen, eller ind på sit værelse, hvis ikke hun er ordenlig. Det kan godt være jeg er blød, men jeg opdrager hverken med hård hånd, eller hård tone – kun med kærlighed (og alt for meget chokolade).

 

Næste indlæg

Se lige tvær ud dame!