Mor skal ha' bil!!

Fødsel, eller åbent hus?!

mascha-vang-baby2-fbmascha-vang-baby2-fb

Jeg sidder lige og kommer i tanke om noget sjovt, jeg ikke tror jeg har fortalt før. Det kom sig af at jeg lige så en video på Facebook, med min tidligere jordemoder Birgit. Hende der har Jordemoder.dk (kan varmt anbefales). Jeg blev så glad for at se hende, og tænkte lige hurtigt tilbage på fødslen. Nu jeg tænker over det, var hendes mand faktisk også med til fødslen. Og hendes nyfødte søn. Tror sågar jeg bad ham tage billeder. Nicolas var på sjælland og lidt svær at lokke hjem, så da jeg havde haft veer det meste af dagen, kom Birgits mand og hentede mig – brød mig ikke om at være helt alene, og det gjorde jo pokkers ondt (!!!). Birgit var på arbejde i klinikken, så Thomas hentede mig og kørte mig ind i deres baglokale, hvor jeg så kunne ligge og skrige, uden at være helt alene. Kan huske han lavede nutellamadder, og gav mig kakao. Faktisk er han en stor del af de minder jeg har, når jeg tænker tilbage på min datters fødsel. Den største dag i mit liv.

Deres børn, og kunder, som var ude i venteværelset og i personalekøkkenet, må ha’ været en anelse skræmte over at skulle til scanning lige den dag – men også blevet en anelse forberedte på, hvad der ventede dem. Man kunne næsten ikke være i tvivl. Hold nu kæft hvor gjorde det ondt altså… Det kan man bare slet ikke forestille sig, hvis ikke man har prøvet det. Da Birgit havde haft sidste kunde, og tilset mig undervejs, kørte den lille familie incl. deres egen nyfødte, mig ud på Kolding Sygehus, hvor jeg skulle føde. Senere kom Nicolas så. Jeg havde det der hedder kendt jordemoderordning, som ALLE fødesteder burde have, så jeg vidste hvem jeg skulle føde med, udover Birgit som jeg selv medbragte. Thomas fik jeg undervejs til at tage billeder, og han gjorde det faktisk lige fra han hentede mig, fordi han vidste jeg ville blive glad for det engang… Selvom jeg nok bandede noget kun af ham imens!

Jeg glemmer aldrig at det var en dejlig efterårsdag. Det var en fredag omkring kl. 20 kan jeg huske, fordi der var vild med dans 🙂

Vi var 10 dage på Neonatal afd. i Kolding, og det var sådan et godt sted. Fantastisk personale!

Lige et lille minde der kom op i mig, som jeg fik lyst til at dele. Iøvrigt kæmper den dejlige familie, Birgit og Thomas, for at lave et privat fødested. SIKKE en kamp… Man forstår jo ikke at det skal være sådan, men jeg hepper højt på dem!! Hvis du skal scannes, ha’ lavet en baby, føde med privat jordemoder… Anything, så var jeg SÅ glad for Jordemoder.dk

Næste indlæg

Mor skal ha' bil!!