Spar op til 70% på luksusrejser!!

Videnskab: Vi skal hjælpe hinanden

IMG_2424IMG_2424

Som I måske husker, var jeg enormt heldig at blive gravid med det samme. Rigtig mange kæmper i årevis, for at få lov til at opleve at blive forældre til deres eget biologiske barn. Men hvorfor er det så svært for nogle, når andre må kæmpe så meget? Jeg har modtaget utallige mails fra læsere, hvis højeste ønske var at blive gravide.

Op mod 20% af alle par oplever perioder med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældene ved man ikke hvorfor.

Derfor synes jeg vi skal hjælpe hinanden, med at blive klogere på, hvorfor det ikke altid er så let. Snartforældre.dk er forskere ved Aarhus Universitetshospital, der laver en undersøgelse blandt kvinder, som forsøger at blive gravide. Projektet har allerede vist, at hård motion i mere end fem timer om ugen reducerer kvinders chance for at blive gravid, og at kvinder, som har taget mere end 15 kilo på i vægt, siden de var 17 år (uanset deres daværende BMI), har sværere ved at blive gravide end kvinder, der har cirka samme vægt, som da de var 17 år.

Det man skal gøre, hvis man vil være med til at gøre os allesammen klogere på det her er, at gå ind på Snartforældre.dk og udfylde et spørgeskema. Det er ganske enkelt, og du skal bl.a. svare på om spørgsmål om rygning, fysisk aktivitet, kost, indtag af alkohol og kaffe samt forbrug af medicin.

Deltag i undersøgelsen HER.

kvinde-mand_top

Sponsoreret indlæg

Næste indlæg

Spar op til 70% på luksusrejser!!