15% rabatkode til Cocopanda!

Om CBD og hvorfor jeg tager det

 

Nå men nu kommer den, bloggen om CBD, som jeg har villet skrive længe. Eller faktisk var planen slet ikke at skrive noget, men jeg gør det på opfordring fordi rigtig mange har spurgt til et indlæg da jeg et par gange har nævnt CBD kort på mine IG storys.

Jeg kender åbenbart virkelig mange der tager CBD til daglig, men næsten samtlige orker ikke at fortælle de gør det, fordi der følger så meget med. Så mange spørgsmål, så megen uvidenhed og så mange foredomme. Min tanke var også at det var unødvendigt at delagtiggøre nogen i det, men på den anden side er jeg også så glad for jeg er blevet bruger af det, at jeg ville være ærgelig over ingen havde fortalt mig om det.

Jeg er ikke særlig flippet, jeg ryger ikke hash eller stemme på Alternativet, og jeg har ikke nogen decideret lidelse der gør at jeg interesserer mig specielt for CBD. Slet ikke. Jeg er egentlig bare løsningsorienteret og jeg havde brug for en løsning på mit søvnproblem. For år tilbage så jeg en der præsenterede mig for CBD, og i den forbindelse prøvede jeg det, men stoppede ret hurtigt igen da det smagte grimt, og jeg ikke interesserede mig nok for det til at sætte mig ind i det – jeg havde som sådan ingen grund til at tage det. Var min holdning dengang, nu er den efter jeg har læst mere om det, en noget anden. Hvis ikke jeg havde haft søvnproblemer, havde jeg stadig taget det som et kosttilskud. Andre steder i verden giver man sågar sine kæledyr CBD og man kan i USA købe vingummier til børn med CBD i, nøjagtig som du kan købe multivitamin-vingummier til børn i Danmark. Du kan næsten ikke få en juice i New York uden der er CBD i den… Der er CBD i alt hvad det kan puttes i, som ganske almindelig kosttilskud. Men ikke i Danmark, her spørger folk stadig om det er fra Christiania eller om man må køre bil når man har taget det. Derfor er det lidt op ad bakke at bevæge sig ind på det emne. Alligevel nævner jeg også lige, at vi er VIRKELIG bagud hvad angår CBD i skønhedsprodukter, langt bagud. Mange store stjerner som Kardashian, Jennifer Aniston og andre Hollywoodstjerner har brugt CBD-produkter i mange år, det er slet ikke noget nyt, det er bare os der ikke er med på det endnu.

Man kan tage CBD for mange ting, men nu tager jeg det ikke for mange ting, jeg tager det hovedsageligt for at sove. Jeg ved faktisk ikke hvordan min dag skulle hænge sammen uden. For et halvt år siden tog jeg op til min læge fordi jeg var helt udkørt. Jeg var træt, virkelig træt fordi jeg ikke kunne sove. Jeg kunne ikke falde i søvn, når jeg faldt i søvn vågnede jeg igen og jeg fik max 4-6 timers meget usammenhængende søvn om natten, med mange opvågninger. Jeg havde ingen overskud, kort lunte og jeg var ikke glad. Jeg prøvede alle mulige former for moderat sovemiddel, skaffet fra blandede steder, og var efterhånden både fortvivlet og opgivende. Faktisk startede jeg med at tage CBD fordi jeg frygtede jeg var på vej ud i en depression og jeg havde hørt at det kunne hjælpe. Jeg var villig til hvad som helst, for Corona havde lige rullet sig ud og det var besværligt at tage til lægen. Så jeg købte noget forskelligt CBD på nettet og fik en jeg kendte til at tage noget med hjem fra USA. Jeg købte fra forskellige mærker, med forskellig smag og forskellig styrke. Jeg er flere gange blevet spurgt om jeg ville reklamere for CBD, men har takket nej da jeg hellere ville prøve en masse forskelligt jeg selv har købt, uden at nogen skulle tro jeg gjorde det for reklamen og pengenes skyld. Derfor vil jeg heller ikke henvise til noget specifikt her.

Jeg startede med en ganske lav dosis, så min krop kunne vænne sig til det og øgede langsomt styrke over noget tid. Det er ikke noget jeg vil vejlede i, det kan man let Google sig til. Jeg købte også en blanding med CBD og melatonin, som jeg tog/tager inden jeg skal sove, udover CBD dråberne.

Jeg har hørt meget om at det også skulle hjælpe på migræne, og kender flere der har effekt af det, det har jeg desværre ikke selv (endnu hvert fald) og jeg har taget det dagligt i nu et halvt år. Men jeg må sige at jeg føler jeg har fået mit liv tilbage, jeg ved slet ikke hvordan jeg skulle hænge sammen uden. Jeg falder nu let i søvn og sover godt hele natten, for det meste. Det gør jeg er udhvilet og har mere overskud i hverdagen, det betyder i det hele taget alverden for min velvære fordi jeg har haft så store søvnproblemer, som andre i familien også har. Det tog dog lidt tid at finde ud af hvad der fungerer bedst for mig, og jeg prøver mig stadig frem for at få det optimale ud af det. I en periode blev jeg simpelthen for træt om dagen, fordi jeg tog dråber om morgenen, så nu tager jeg dem kun om aftenen og til natten, det fungerer bedst for mig.

Jeg vil ikke gøre mig klog på hvad CBD gør godt for, eller ikke gør godt for, hvad der er påvist eller ej, det ville blive alt for omfattende og min viden herom er endnu ikke grundig nok. Jeg fortæller hvorfor jeg tager det og at det virker for mig, og jeg fortæller det fordi du måske også sover dårligt eller kan bruge det til noget andet. Jeg synes det er værd at sætte sig ind i.

 

Og nej, man bliver ikke skæv af CBD, det er THC. Stor forskel, selvom det er fra samme plante.

 

Image Map

25 kommentarer

 • Bettina

  Lyder som en god start på natten. Melatonin til at falde i søvn på og cbd til resten af natten.
  Vi bruger også cbd olien her i familien til forskellig skavanker som gigt smerter bla. Min søster er formidler og meget inde i de forskellige både med og uden thc. Hun er selv helt uden medicin idag efter mange års forbrug af smertestillende pga diskos i ryggen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Kan man kontakte din søster som er formidler?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Jeg er også meget interesseret i at høre mere, da jeg både har søvn problemer og ofte lider af hovedpine/migræne

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wickie

   Hej.
   Jeg er også meget interesseret i at få kontakten til en som formidler. Jeg har RLS, som sidder i nervesystemet. Måske det kunne være godt🙏🏻
   På forhånd tak.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

   jeg kan godt købe det her hvor jeg bor, men jeg ved intet om hvilken er den bedste, så kunne godt tænke mig at lære noget mere om hvilke der passer til søvn, til andre ting osv….

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Winnie Dollerup Valler

   Hej, har desværre også RLS. Hvis du bliver klogere på noget må du meget gerne skrive det. Ville være helt fantastisk hvis det kunne hjælpe os.
   Og tak til Mascha for at skrive om det 🙏🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Har også selv taget det og tHC via smertelæge/ sundhedsstyrelsens forsøg, og det først jeg prøvede virkede mega godt( Sundhedsstyrelsen trak tilladelsen tilbage😢 de andre produkter jeg så prøvede også igennem smertelæge de virkede slet ikke, så tager set ikke mere, men vi indtager så meget skidt i hverdagen at det er tåbeligt at vi som land er SÅ langt bagefter i forhold til et naturprodukt der rent faktisk hjælper folk 😳 så sæt i gang med få hjulpet mennesker der har brug for det uanset hvorfor!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min hund kan ikke klare sig uden! Efter et overfald fra en stor hund, er min så psykisk medtaget.
  desværre er det heller ikke noget vi ansatte på dyrehospitalet anbefaler.
  Men det burde vi!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amila

   Vil du dele hvor meget du giver din hund? Og hvor mange procent det er? Og om det er heated eller raw? 🙂 vi har en hund på 8 kg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vil du skrive hvilken dosis du tager….. Uden det skal være vejledning til andre… Hvor mange procent og hvor mange dråber…. Jeg synes det er en jungle at finde ud af..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Både min hund og jeg har prøvet CBD olie 😃 jeg tog det pga mit stofskifte,- fordi jeg lider af led og muskel smerter 😔 men så er det faktisk gået lidt i glemmebogen, men nu kunne det være at jeg skulle gå i gang med det igen, da det havde en positiv effekt på mig 😊 tak for en reminder ❤️

  P. S skråt op, hvad andre tænker, bare du har det godt og er lykkelig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

   Hej Ulla, jeg er nysgerrig omkring din erf ift stofskifet.Vil det mon være muligt at skrive privat via mail?
   pft
   Bettina

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ramona

  Jeg tager selv CBD pga kronisk hjernerystelse, det gør også man sover dårligt. Og ja, CBD virker mod det. Det gør også at ens nerve system falder lidt til ro (ihvertfald hos mig), hvor det efter min ulykke er i højeste alarm beredskab. Jeg er ret glad for den CBD fra Nordic Oil, i fald du ikke har prøvet deres produkt endnu. Den kan du nemlig også få med melatonin i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg har taget CBD olie (uden THC) i næsten 2 år nu og jeg må sige at det hjælper på stort set alle skavanker. Holdt en pause i 1 mdr. fordi vi var på en længere rejse, hvor jeg ikke måtte have det med, og mange af min smerter vendte tilbage. Jeg har også en CBD creme som jeg bruger på huden, hvis der pludselig opstår en “skade”. Jeg er fuldstændig vild med det – eneste ulempe er at det er lidt dyrt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne bruun

  Kan du henvise til en side hvor du køber cbd olien. På forhånd tak 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt

  Åhhh hvor ville jeg ønske du ville dele hvad for noget du endte med at tage. Alene det du skriver at det gør dog træt om dagen, er jo mega optur i forhold til at tage det om aftenen. Send evt gerne en mail med info, hvis du kan lokkes bare lidt. Det vil kunne hjælpe mange i denne forvirrede jungle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jacobsen

  Angående de bebrejdelser at du ikke kan nå dit barns fødselsdag. Jeg tror ikke, at folk bebrejder en hvis man lige flytter barnets fødselsdag, fordi der er så mange mødre der arbejder og har andre problemer. Men dengang, som jeg husker, den historie om den missede fødselsdag i 2017 eller deromkring blev opblæst ret stort, fordi din ex mand klagede til aviserne at “Mascha er dårlig mor”: Jeg ved ikke, hvorfor klagede han ligefrem til aviserne. Jeg mindes, jeg tænkte også lidt om det dengang. Måske mener han mere generelt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina Jacobsen

  Nu husker jeg bedre – det nok var dig selv som skrev en artikel om det, at du “svigter mit barn”. Tror jeg. Derfor blev det samtaleemne. Ellers kender jeg masser børn som flytter børns fødselsdag på grund af mors arbejde, eksaminer eller så noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Må man spørge hvor du køber henne? Synes det er en jungle på nettet…
  Har selv søvnproblemer, og synes jeg har prøvet det meste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Jeg henviser ikke til noget, som jeg også skriver i indlægget. Jeg kender ikke reglerne om at dele info eller linke til noget, og jeg vil ikke gøre noget forkert, folk er super hys om den slags i dk, så ingen links eller henvisning fra mig – beklager. Jeg tør ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

   Har samme problem så vil meget gerne teste. Må man køre bil ? Tak 🙏🏻

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit

   Helt ok, havde overset den linie i dit skriv 🙂 Kan sagtens forstå det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Jeg tager selv cbd olie har gjort det over længere tid og jaaaaa man sover godt på det nu tager jeg 5 dråber hver aften og det kun 5% olie…..det gør også godt for mit slidgigt i mine knæ det helbreder ikke men det hjælper på mine smerter, så det cbd olie er godt ….og man må godt køre bil kunne se en der skrev om man måtte det og det må man
  God weekend til alle 🤩🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Kære Sus.
   Vil du mon dele hvor du køber det henne? Jeg sover heller ikke super tungt. Har tidligere brugt cbd uden den nævnte effekt så kunne godt tænke mig konkrete erfaringer. Mvh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Efter dit indlæg tog jeg mig sammen til at bestille dråber fra Nordic Oil Mani – hold nu op! Fra at vågne 15-20 gange om natten, er jeg nede på 3-4!
  Eneste minus er at jeg nu ikke må donere blod, men der er kommet mere overskud🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15% rabatkode til Cocopanda!