Nu med plads til hele familien!

Mor må også godt!

 

Jeg må indrømme at jeg har haft ondt i maven på det seneste, fordi jeg er taget på nogle optagelser der måske gør at jeg ikke er hjemme på Hollie Nolias fødselsdag. Det har jeg prøvet én gang før, i den gode sags tjeneste, da jeg prioriterede en rejse til Afrika for at rejse penge til voldsomt udsatte børn. Hun var dog ikke gammel nok til at vide, at jeg var væk lige den dato – det var pludselig d. 5. oktober (igen) da jeg landede i Danmark. Den går ikke længere, der tælles dagligt ned til den store 8 års fødselsdag.

Jeg har haft nogle indre dybe samtaler med mig selv, for jeg vil naturligvis gerne være hjemme og vække hende den dag, men nu hænger min verden bare sådan sammen, at jeg ikke har faste arbejdstider og når der er jobs er jeg også nødt til at tage dem. Der er andre mennesker der arbejder både juleaften og nytårsaften, og jeg ved Troels har været i krig på hans børns fødselsdage og væk i længere perioder, uden nogen har set skævt til det – det er bare som om at nogle folks blik flakker lidt, når mors arbejde vinder over børnefødselsdag og uger væk fra hjemmet. Men hvorfor det? Hvorfor er der så stor forskel på om det er mor eller far der er væk? For det er der, det kan jeg se og høre på folk når jeg siger det. “Hvad skal Hollie så imens”. Hvad hun skal? Jamen hun bor jo i vores fælles hjem i huset i Kolding, hvor hun går i skole og har fritidsinteresser, og eftersom Troels er en voksen mand med to børn af sine egne, er jeg sikker på det nok skal gå. Jeg tør ikke tænke på hvilke kommentarer jeg havde fået, hvis jeg som mor kun havde min datter hver 2. weekend, men ingen stiller spørgsmålstegn ved faderens ordning. Jeg er sågar blevet kaldt en dårlig mor, fordi jeg har appeleret til en 7/7 ordning, for hvilken mor foreslår sådan noget??

Jamen det gør jeg, for jeg er meget mere end mor og jeg ønsker også at min datter vokser op med en kvindelig rollemodel der indtager arbejdsmarkedet på lige fod med mændene, uden der bliver set skævt til det. Ligesom når jeg hver uge er i København, for at få livet til at gå op. Jeg er alligevel ikke det store tab i køkkenet, men så er jeg god til noget andet. Hollie er i forvejen priviligeret i forhold til min tid, kontra hvis jeg havde et job hvor jeg først var sent hjemme hver dag. Jeg har mange dage hvor jeg arbejder hjemme, eller bare er hjemme, hvor jeg har god tid om morgenen og er hjemme når hun har fri fra skole. Jeg er generelt ret fleksibel, men også kun i kraft af jeg har Troels som base i Kolding, der står for familien og hjemmet når jeg farer omkring. Det er så stort et privilegium. Det var virkelig svært at få til at hænge sammen før vi rykkede sammen, og har egentlig altid været det, da en 7/7 ordning ikke var mulig. Men nu kan alt nærmest lade sig gøre, og Troels styrer bare det hele med stor tålmodighed og masser af kærlighed, alle de gange jeg er væk.

Grunden til jeg har ondt i maven er mere mit savn til hende, end det umiddelbart er det at hun kommer til at savne mig. Hun har gjort det meget klart, at det er gaverne det handler om den dag. “Mor, jeg får jo bare dine gaver når du kommer hjem, og så holder vi en fødselsdag med kage og balloner som vi plejer”, og det er også rigtigt, det gør vi da. Jeg tror det er sundt at mærke der er andre ting i verden og livet der er vigtige, at hun ikke er jordens centrum hele tiden. Jeg har talt meget med hende om hvordan jeg arbejder, især i forhold til mange andre forældre med fast job og faste arbejdstider, hvor vores hverdag ser noget anderledes ud til tider. Jeg håber det giver hende et bredere perspektiv og vokser op uden en stereotyp holdning til kønsroller, så er det hvert fald ikke i vores hjem hun har fået det. Måske tænker jeg meget over det, fordi jeg jo ikke ligefrem ønsker at være væk fra hjemmet så længe (ved ikke hvor længe det bliver), hvis jeg havde været helt ligeglad, så havde jeg nok ikke bemærket andres holdning til det eller tænkt over det som jeg gør.’

Shit hvor kommer jeg til at savne hende, og de andre derhjemme  ♥

 

Jeg har lavet en masse hyggepakker til nogle af dagene jeg ikke er hjemme, så der løbende er små overraskelser, og naturligvis en masse gaver til selve dagen – og når jeg kommer hjem.

 

Image Map

Næste indlæg

Nu med plads til hele familien!