Hængepatter, sol, gourmet og almen opførsel

Har jeg egentlig fortalt, om krystaller og hvordan jeg bruger dem…

 

Hej! Jeg ved godt det er virkelig længe siden jeg har været på bloggen, faktisk så længe, at når jeg er blevet spurgt til min profession har jeg overvejet om jeg overhovedet kan bruge den titel længere. Jeg har overvejet meget, om jeg egentlig stadig har mod på at dele så meget ud af mit liv som tidligere, af den grund der følger så utrolig mange kommentarer med på alt. Med 20 år i branchen som offentlig profil, kender jeg godt spillereglerne, men det sidste halve år har jeg skrevet ret mange indlæg som jeg har droppet at udgive og billeder jeg ikke har postet på IG. Det er så ekstremt hvad der følger med efterhånden. Misforstå mig ikke, jeg elsker jo det jeg laver, men jeg har svært ved at rumme den negative energi jeg hele tiden skal navigere udenom. Jeg gider derfor heller ikke skrive endnu et indlæg om hvordan jeg synes man opfører sig på sociale medier, hvad man blander sig i osv., jeg vil hellere fortælle hvordan jeg har taklet at prøve at komme tilbage igen, for jeg føler lidt jeg har været fanget i en boble af dårlig energi og evig bekymring.

To ting har været virkelig afgørende for mig det sidste halve år eller mere. Sten og CBD. Jeg starter med sten, så fortæller jeg om det andet en anden dag.

Min mormor var nok den der introducerede mig for sten og deres betydninger, hun fortalte mig at det var godt at have sådan en i lommen eller en man kunne gå og nusse lidt på. Som barn har jeg ikke rigtig forstået hvad hun mente, men de dukkede på en eller anden måde altid op gennem min barndom. Især ametyst var hendes foretrukne sten, og inden hun gik bort for et år siden, gav hun mig en ring som jeg husker hun altid har båret. En guldring med en stor smuk skinnende ametyst. Sådan en som mormødre har, fra en helt anden tid hvor smykker ikke var noget man lige købte som et midlertidigt fashionitem. Som barn var jeg enormt imponeret over den smukke sten, den skinnede og lignede noget fra et eventyr, så da jeg så den igen og fik at vide jeg måtte arve den, vidste jeg at den ville blive en vigtig del af min smykkesamling – selvom den er voldsom og i øjnefaldende. Men det er nok i virkeligheden derfor jeg så godt kan lide den.

 

Min mormor var et spirituelt menneske. Ikke på den måde hun tændte røgelsespinde eller mediterede, og bestemt ikke nogen flippet type, hun havde bare et åbent åndeligt sind og kontakt til den anden side. Det var på en måde en naturlig ting i min barndom, at der blev talt om mennesker vi ikke kunne se og hændelser der var uforklarlige, hvis altså man ikke troede på “den slags”. Jeg brød mig faktisk ikke om det, og jeg brød mig ikke om den åbne kanal jeg selv havde, den har jeg hele mit liv bare ville lukke ned. Det har været alt for overvældende for mig og ikke noget jeg har ønsket at dyrke eller dykke ned i, selvom jeg gennem livet har benyttet mig af forskellig form for åndelig hjælp. Nu om dage er det mere okay at tale åbent om, hvilket faktisk er en lettelse, selvom jeg stadig ikke ønsker at dyrke det i eget hjem. Her er nemlig en dejlig ro og energi, der ikke har været alle steder jeg har boet. Men nok om det åndelige, det er stenene jeg vil fortælle om.

 

Jeg har altid sten med i bad. Vand og stenenes energi går ret gode sammen.

 

Sten og krystaller drager mig, som Tante Møghe ville sige. Det er ikke magi, det er energi og vi ved alle hvordan god eller dårlig energi kan smitte i sociale sammenhænge. Vi som mennesker har en energi der er meget ustabil, det tror jeg mange af os kvinder kender og jeg tror de fleste mænd vil give os ret. Sten har en mere stabil energi, og det er den jeg godt kan lide at læne mig op ad. Jeg tror jo ikke en sten kan skabe mirakler eller helbrede noget, jeg er jo ikke loco, men som når man siger at tro kan flytte bjerge, så tror jeg ens eget fokus og dedikation sammen med energien kan noget særligt. Feks. har Hollie Nolia en sovesten, et hjerte af rosakvarts, som ligger under hendes pude når hun sover. Nogle dage falder hun også i søvn med en sten i hånden, fordi det giver hende ro og hun retter sit fokus på det. Børn er så umiddelbare, så når jeg fortæller hende at stenen giver hende kærlighed og ro til at sove, at stenen der står på natbordet holder dumme drømme væk, så letter det hele processen og skaber en overbevisning om at det er okay at læne sig op ad noget. Det hjælper hvert fald for os.

 

 

Jeg har store sten af forskellig art og betydning i huset og lejligheden, og små sten jeg bærer i lommen, tasken eller i smykker. Det kan være ganske små sten, for det er umiddelbart ikke noget jeg har behov for at skilte med. Jeg bærer dem for min egen skyld og de forskellige sten er valgt ad fra det behov jeg har i den pågældende periode. Jeg har nogle sten som jeg næsten ikke kan komme igennem dagen uden, jeg kan simpelthen mærke når jeg magler energien og støtten. På en måde tror jeg på, at når jeg har den på mig, så har jeg fokus på den energi den står for og giver mig. Nu gider jeg jo ikke lyde helt fjollet, så jeg nedtoner helt ekstremt hvad de i virkeligheden betyder for mig, og har gjort for mig og af den grund er jeg begyndt at have flere sten og krystaller omkring mig i det daglige.

 

 

Ametysten som jeg fik af min mormor er en meget spirituel sten, den hjælper med at skabe klarhed og åbne for din spirituelle indsigt. Den er god og beroligende hvis du har ondt i følelserne og god mod søvnløshed og tankemylder. En god sten at have ved siden af sengen, som Hollie har, og en sten der bør være i alle hjem. Heldigvis er den også meget smuk, jeg vil så gerne selv have sådan en stor sten der er gennemskåret så man kan se de smukke lilla krystaller indeni. Den skaber balance, harmoni, beskytter mod negativitet og er god mod angst.

 

 

Billederne her er fra tidligere på året hvor jeg besøgte Crystal Lab i København, som har virkelig mange smukke og skønne sten og krystaller. Jeg købte nogle forskellige med hjem, bla. et ret stor røgkvarts der står i stuen i Kolding. Det var lige den energi og hjælp vi havde brug for i hjemmet i den periode. Måske var det lige omkring det tidspunkt vi begyndte at forlade hjemmet igen, efter vi havde isoleret os i Coronastarten.

 

 

En overgang fik vi en kasse en gang om måneden med forskellige sten og krystaller fra Moon Mica. En ret god måse at lære forskellige sten at kende på, og prøve dem.

 

Hvad er dit forhold til sten og krystaller? Hvis du har et.

 

 

 

Image Map

31 kommentarer

 • Sally

  Jeg har selv forskellige sten/krystaller i mit hjem. Jeg har dem ene og alene fordi jeg synes de er smukke. En enkelt rosakvarts i hjerteform. Andre i mere naturlige former, gennemskårne eller som små kranier. Selv om de bare er til pynt, ‘drager’ de mig nogle dage, og så må jeg.bare sidde og nulre én, eller have den tæt på kroppen. Hvorfor ved jeg ikke, det er bare et impulsivt behov den dag.
  Jeg er vokset op tæt på stranden og husker hvordan jeg som barn stort set altid havde minimum én nulre sten i lommen.
  Måske et koncept jeg burde genindføre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg har altid og er stadig meget inspireret af sten og jeg er lige inden Coronaen brød ud hoppet ud som selvstændig med salg af sten og krystaller. Jeg laver krystal armbånd – personlige armbånd ud fra de energier den enkelte har behov for. Jeg elsker det, selvom det er hårde tider – men alt det positive som stenene giver mig, overskygger mine bekymringer om økonomi osv.
  Dejligt at læse om din holdning til sten og hvordan du bruger dem. K Heidi Aviblu

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har rosenkvarts i hver vindue og forand tv. Det har jeg haft nok de sidste 10 år. Det høre bare til. Som det høre til at alle hjem har en toilet børste 😂 de renser dårlig/tung energi som kommer udefra. Ja de høre bare til 💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Har altid været fascineret af sten, m har ingen rigtig hjemme mere….
  Kigger altid på sten i naturen 😊
  En anden ting, er stop ikke med at dele jeres/din hverdag. Det er så inspirerende
  Jeg vil savne det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Jeg bruger også sten i det daglige.. jeg har fået en række sten af min svigermor som jeg har med når jeg er på arbejde og har dem på mig til eksamener. Jeg tror på de hjælper mig til at få overblik og ro.

  Jeg er helt vild med din tankegang om stenene/krystaller. Og er overbevist om at de har en betydning og gør noget for vores liv. Som du skriver – tro flytter bjerge.

  Jeg håber du får lyst til at dele mere ud af dit liv igen. Du er savnet i hverdagen. Jeg elsker din humør og den møde du fortæller om ting på ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulu

  Jeg ELSKER sten og krystaller. Krystaller er så fascinerende – jeg har en del, men formår ikke at bruge dem endnu. Tror jeg gør det til en større videnskab end det er. Man skal vel for pokker bare “være med dem”. Jeg har en kæmpe samling, fordi jeg har fået en hel masse som var smidt ud (hvem gør sådan noget?), men er mest frustreret over, at jeg ikke ved hvad de hedder og gør, i stedet for bare at tænke, at det er fint bare at lade mig “drage” 🙂
  Et skønt indlæg… Jeg vil gerne vide mere, men forstår også dine forbehold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ilze

  Jeg har godt nok også kigget på sten forskellige steder det sidste 1/2 år men har svært ved finde ud af hvor enlig det er bedst at forhandle 🤷🏽‍♀️ Har selv en søn med autisme og overveje kraftig og det kunne hjælpe også ham.
  Det samme med CBD. Vil du måske være så sød og del din erfaring omkring det også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg elsker mine krystaller og jeg elsker at bære dem som smykker også.
  Kan hjerteligt varmt anbefale Noell Crystals ????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe knudsen

  Skøn indlæg sten kan bare noget!!! GOD energi og alle burde have dem 💓💓 har nogle få men vil gerne finde ud af mere om dem og have flere 🙌😍🌿

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Tang

  Min søn har sovet med en Rosakvarts i mange år. Han havde meget svært ved at sove og det tog mange timer hver evige eneste aften for ham at falde i søvn. Prøvede ALT og stenen giver ham ro.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Petersen

  Jeg tror på der er en mening med ting der sker omkring en og dit indlæg tager jeg som et tegn. Der sker alt for store ufrivillige ting i mit og mine børns liv lige pt. Pga. Corona. Jeg har gået og tænkt på, om jeg ikke skulle prøve at få noget ro i mit sind og mine børns og netop tænk på disse krystaller. Har ikke prøvet det før, men nu tænker jeg, at det er det jeg skal. Du må endelig ikke stoppe med at lægge et låg på, hvad du skal skrive om. Det kan godt være, at der er mange meninger og desværre dårlige toner på de sociale medier. Men du skal også huske, at du også kommer ud til mennesker hvor du virkelig inspirerer dem, som i dette tilfælde. Det synes jeg du skal huske, når det virker uoverskueligt, at dele noget du har lyst til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Netop rosakvarts har også en særlig plads hos mig. Jeg har også altid følt mig draget af sten. I denne uge fik min datter en rosakvarts at sove med fordi hun havde ondt i maven. Og det hjalp hende meget i at falde til ro🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg bruger sten og krystaller i min hverdag, og i forbindelse med den uddannelse jeg er i gang med at færdiggøre. Ved siden af min seng står der et lille træ lavet af ametyst og rosenkvarts. Min datter er meget modtagelig over for den energi stenene giver, imens min søn synes det er noget pjat – og alligevel bliver han draget af rosenkrans og den blidhed den bringer med sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathja

  Jeg har altid været draget af krystaller og det spirituelle. Som barn havde jeg krystaller men mere som pynt, og nu som voksen der anvender jeg dem aktivt hver dag og kan tydeligt mærke energien de udsender og kunne slet ikke forestille mig ikke at bruge dem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Rigtigt fint og vigtigt opslag 😊👏🏼 Jeg har faktisk en lille rosakvarts liggende i min blazerlomme. Den er rigtig god at holde om, når jeg er på farten. Jeg er ret ny i krystalsnak, men lige netop den sten har jeg haft et par år og vil rigtig gerne lære mere, så jeg også kan benytte mig af deres forskellige energier. Du må endelig blive ved med dit skriv om det her 😊 & wow en smuk ring, du har arvet ❤️✨

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Var det ikke Misse Møghe der sagde det? Nå, pyt. Jeg købte en lille engel med en ametyst i, da min far døde. Jeg følte, at sådan en havde jeg brug for lige på det tidspunkt. Ellers går jeg ikke meget op i det med Sten og krystaller.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  For 30 år siden stod jeg på et meget højt punkt ved en the plantage i Sri Lanka. Pludselig ud af ingenting stod en lille dreng, med to store rosakvarts. Han gav dem til mig. Den ene vejer over 1/2 kg og den anden 225 g. De har fulgt mig lige siden ❤️ jeg elsker sten.
  Det er virkelig en skam, at du ikke kan dele ud af tanker og dit liv uden at folk skal kommentere negativt om det. Vi lever alle hvert vores liv og har forskellige normer. God søndag til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg er fuldstændig fan af at du deler dette. Tak for det. Jeg har altid brugt krystaller og lomme-sten, samt sten i smykker. Har dem stående i huset, også udenfor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susan

  Min dagplejemor lagde altid en sten i min barnevogn fordi jeg sov så dårligt og efterfølgende når vi besøgte hende gav hun mig altid en sten som hun følte jeg havde brug for. Nu jeg tænker over det gjorde det mig godt i en familie med mange udfordringer.
  Efter dine indlæg har jeg overvejet om mine piger kunne have gavn af sten og tænker at hjertet er en sød måde at implementere stenen ift nattesøvnen. Tak for dit indlæg og for at genoplive stenene i mit sind ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kære Mascha
  Jeg elsker krystaller og sten, og ligesom dig er det også noget jeg har med mig fra barndommen.
  Jeg er lidt interesseret i at vide, om du “renser” dine krystaller? Jeg har aldrig fået det gjort med mine, men har læst at de har brug for at blive renset, da de jo suger al energi til sig, også den dårlige. Har bare aldrig rigtig gjort det, men vil jo gerne passe bedst muligt på mine sten.
  Kh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Mega fedt indlæg!!!!
  Jeg elsker også sten og har brugt dem gennem mange år. De er placeret rundt om i hjemmet.. bl.a har jeg en stor rosakvarts ståede i stuen. Jeg bærer også armbånd med bestemte sten, som jeg føler giver mig noget særligt. ♡

  Kh Charlotte 💫

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  For en del år siden gik jeg meget op i sten, købte mange forskellige og også en del bøger, men så var det lige som om det hele stoppede igen . Jeg har dog gemt mine bøger og sten og er begyndt at overveje om tiden igen var moden til at tage det op igen. Jeg har også flere smykker med sten. Onyx, lapis, rosaqvarts og ametyst er mine foretrukne sten. Tak for et godt indlæg ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg elsker krystaller og har mange forskellige rundt om i vores hjem, i min pung og lomme. Jeg lader dem altid op i fuldmåne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PM

  Jeg har altid samlet på sten. Som barn tillagde jeg dem forskellige betydninger. Først som voksen og faktisk for ganske nylig jeg har lært min samlings betydning. Jeg har forskellige sten stående som pynt forskellige steder og er vilde med store rå, kugler eller tårne som unik pynt i hjemmet. Smykker med krystaller i har altid været mine ynglings smykker og bærer små lommesten til hvad jeg lige har brug for den pågældende dag ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stina

  Vis endelig hvad du har, hvorfor du har dem og hvilken betydning de har ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det er så fantastisk at du deler det her ! Jeg synes jeg møder mange og også mig selv der er en smule skabs spirituelle, fordi de er bekymrende for hvordan folk tager det , så synes det er skønt at en som dig deler ud ! 🙂 sætter stor pris på det .. jeg har selv en samling af krystaller og det ledte mig hen på tarok kort og clairyovance og healing og det har skab så stor en glæde i mit liv og elsker og kunne gøre det for andre også !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ani

  Du har altid været en stor inspiration for mig, og det er så dejligt at se at du også anvender krystaller og kender til energier 💚 bruger også selv krystaller og sten dagligt i forskellige sammenhæng. Det er nemlig rigtig rart og have noget at læne sig op af til tider 😌💛💛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en svaghed for citriner og har en mindre samling.
  Derudover bjergkrystaller, som jeg selv har gravet fri og slæbt hjem, den største vejer små 6 kg. Gisp!
  Jeg har altid haft sten og krystaller i mit hjem, men de fleste ligger gemt af vejen. Jeg kan ikke forklare hvorfor, sådan er det bare.
  Jeg har sågar krystaller på terrassen og haven, bare sådan fordi…..
  😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg håber bestemt ikke du nogensinde stopper med at blogge. Jeg nyder at læse dine tanker, også fordi det som jeg tidligere har sagt er til stor inspiration i forhold til gaver til den nu myndige datter, Natacha.

  Der vil altid være r*vhuller derude i kommentarlandet. Folk som ikke selv kan producere noget, men som gerne kaster en sviner din vej, fordi deres misundelse ikke må være til at håndtere på anden måde. Det er SÅ synd, hvis det rammer dig, for du ER populær, fordi du skriver skidegodt.

  Så er det sagt. Du har med statsgaranti flere fans end haters, og jeg tror ikke jeg er den eneste, som har det sådan, at det altid er værd at læse når du skriver nyt.

  Vores afdøde mor var selv stor fan af krystaller, og vi bemærkede med en vis interesse, at hendes lyserøde krystal, hun altid havde foran sin computerskærm fik en revne (gennemgående i toppen), så noget energi er der blevet udløst.

  Rent naturligt betragtet giver det også god mening, at vi agerer i pagt med naturen, så der er såmænd intet hokus pokus. Det kan i hvert fald ikke gøre skade at bruge naturlige sten eller krystaller, så jeg er absolut fan af at lære mere om emnet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er også bidt af en gal krystal. Så meget at det for et par år siden blev min levevej, da jeg åbnede villa Lovis på facebook. Det har været det skønneste univers at rådgive i, og for mig er krystaller en naturlig supplement af numerologI og healing, som villa Lovis også byder på. Jeg synes det er så interessant at læse kommentarerne her, hvor mange har minder om krystaller fra barndommen, og at mange har lidt brugt dem i smug. Det er heldigvis blevet mere normen nu, og vi kan godt snakke højt om det, uden at blive brændt på bålet 🧙🏼‍♀️ Dejligt du skriver om det 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hængepatter, sol, gourmet og almen opførsel