Voksensommerferie, let's go...

Hængepatter, sol, gourmet og almen opførsel

 

Vi har sådan en dejlig voksenferie denne uge, og jeg deler en masse fra den løbende på især IG. Der falder lidt følgere fra når jeg viser lækre ting, men så kommer der også nye til. Jeg er ikke sart, jeg bliver efterhånden sjældent ramt af ting folk skriver på nettet, hverken offenligt eller i privatbeskeder. Jeg har efter 20 år som offentlig person, hørt det meste og bidt andres løgne eller uvidenhed i mig… Eller taget bladet fra munden. Det gør jeg lige igen, for jeg føler der er brug for en lille reminder i god opførsel.

Jeg er 40 år gammel og jeg er vitterlig inderligt ligeglad med, hvad du synes om mig. Men det har jeg ikke altid været og årsagen til jeg er det nu, er da også at jeg gennem årene har fået utallige stryg over næsen. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det vil være for en ung pige, at modtage de beskeder jeg gør. At blive vurderet, dømt og talt om, offentligt og direkte på en IG profil. Jeg modtager hundredevis af SKØNNE beskeder hver eneste dag, og jeg elsker det, det er altid dejligt når nogen kan lide en, giver et skulderklap eller griner med en. Men der dumper altså også nogle beskeder ind som jeg kan mærke hænger ved. Ikke fordi det påvirker mig personligt, men fordi jeg tænker at det er en underlig handling at skrive sådan til et andet menneske, og hvis de skriver sådan til mig, hvem skriver de så også til, måske nogen der ikke bare trækker på skulderen?

Lad os starte med et billede jeg delte på min IG for et par dage siden, et billede af Rikke Hørlykke og jeg, efter vi lige havde trænet og været i det kolde vand sammen. Her stod vi bagefter med store smil, vi følte os glade og seje. Mega livsbekræftende og god energi, et billede jeg selv ville like, hvis jeg så det hos en anden. Så begyndte der helt uopfordret at komme kommentarer om hvilken krop der var pænest, på et billede der slet ikke opfordrede til vi offentligt skulle dyste i den slags. Vores udseende blev simpelthen målt op mod hinanden. Rikke er en fucking maskine, hun er skåret i granit og sej som ind i helvede! Mig, jeg kommer i skrivende stund direkte fra en CRYO behandling hvor jeg forbrænder 300-600 kcal på 3 min ved at stå i en silo i -120 grader. Jeg springer ikke bare over hvor gærdet er lavest, jeg går helst langt udenom. Man kan simpelthen ikke sammenligne Rikkes og min krops fremtoning – og det skal man heller ikke, hvis ikke man er blevet spurgt. Det er ganske almen høflighed, at holde den slags for sig selv. Komplimenter er altid velkomne, men ikke på andres bekostning. Er det almindeligt at skrive sådan til folk? Jeg ved godt at det var venligt ment i min retning, men hvis den slags skrives på min profil med så mange følgere, så tror andre måske pludselig at det er en ok handling. Det synes jeg ikke det er.

 

 

Det er heller ikke ok at skrive til mig at jeg har hængepatter, når jeg deler et billede af mig selv i badedragt hvor det er tydeligt jeg er glad og griner, og ikke skænker min krops folder synderligt. Jeg har ikke hængepatter, jeg har fandme gode nødder. Jeg ser sgu godt ud af en på 40 år (og fri mig for hvad jeg har fået lavet, den liste er for lang til at nævne her) og det gør de også, jeg er glad for dem og de er særdeles påskønnet på matriklen. Jeg kan ikke engang lave blyantstesten, hvilket jeg jo var nødt til at prøve af ren nysgerrighed. Og hvad så hvis jeg havde lange slaskede hængepatter, hvad så? Hvad rager det nogen og hvad bilder nogen sig overhovedet ind, at det rager dem?

 

 

Inden jeg postede billedet sagde jeg faktisk til Troels, at der garanteret var nogen der netop ville skrive det til mig. Jeg vidste det bare, men det skal altså ikke være med til at afgøre hvad jeg deler af glade billeder med god energi, for det var hele tanken, at dele den gode energi. Og så får jeg sådan noget retur. Really!? Det gør igen ikke mig noget, men jeg tænker bare, hvis jeg får beskeder som disse og nogen kommenterer på mit udseende på den måde, hvad skriver den slags folk så til dem der vitterligt har hængepatter? Hvis man kigger på mig og tænker eeeeewwww… Undskyld mig, men hvad er standarden så for en krop der i andres øjne er ok. God nok i offentlige øjne? En krop der kan gå gennem gaden eller figurere på IG uden at skulle nedgøres på den måde? Min er god nok, det er din også, lad mig slå det fast. Det tilkommer ingen at vurdere hverken din eller min krop, hvis ikke der er opfordret til det. Har folk set sig blinde på hvad der er normalt, i vores til tider forskruede verden og selvbillede? Man må da se ud som man har lyst, og når jeg som 70 årig ligner en mumificeret udgave af mig selv som 30 årig og ikke kan fortrække en mine, så behøver I slet ikke fortælle mig hvor skør jeg ser ud, for det er åbenbart det der gør mig glad og så må fred være med det. Det er rent kosmetisk og en smagssag.

Noget helt andet er sundhed, som kroppen jo også afspejler. En anden privatbesked jeg modtog denne uge, var efter jeg på en story havde skrevet at jeg altid laver min omelet med æggehvider og grøntsager, altså uden blommer, fordi der kaloriemæssigt er lige så mange kalorier i sådan en som i et glas champagne (sådan ca.). Der stod bla. at det måtte være trist at leve sådan et liv. Okay, vild nok holdning at man bare skal æde hvad man vil, når man vil. Det kan man da godt gøre, men det kan ret hurtigt ende i livsstilssygdomme eller overvægt, og det har jeg altså mit liv for kært til. Hver fjerde person på kloden er overvægtig, hver fjerde! De seneste par dage er der blevet talt om, at politikerne bør komme ind i kampen om at lave restrektioner omkring markedsføring af forarbejdede fødevarer, da de på mange måder er lige så skadelige for folkesundheden som tobak.

 

 

Det vil efter min mening være skødesløst overfor min krop og det liv jeg er glad for, ikke at regulere i mit indtag. Jeg ønsker da at leve længst muligt. Jeg er nødt til at tage ansvar for min livsstil, hvor ugerne især i ferieperioder, kan variere en hel del. Vi er lige nu på en uges ferie med gourmetmad og vinmenu hver aften (jeg har også fået beskeder om vi drikker for meget vin denne uge), så modererer og prioriterer jeg fødevarer i dagtimerne – som jeg nu også prøver på i hverdagene. Jeg gider ikke træne hvis jeg kan blive fri. Jeg hader det. Jeg elsker sukker, fedt, frysepizza, remoulade og alkohol, alt der ikke er godt for kroppen, men jeg er netop bevidst omkring det, ellers ville det stikke helt af. Det er ikke let for mig at holde vægten, slet ikke. Mine gener er ikke til en lille spinkel krop, og min familie er overvejende overvægtige. Jeg er ikke vokset op med nogen former for sport eller særlig sund kost, det har været frikadeller, kartofler og brun sovs, og masser af det. Derfor træner jeg og derfor prioriterer jeg hvad jeg indtager, for en æggeblomme siger mig absolut intet, men det gør et glas champagne derimod.

Jeg føler bare selv det vil være at fralægge mig ansvaret, når det er det sundhedsmæssige og ikke kosmetiske det handler om. Jeg kan ikke gøre noget ved de korte ben, man jeg kan fandme gøre noget ved røv der sidder for enden af dem – den vil dog lige pt hellere være på bunden af poolen, end ovenvande (jeg refererer til opslag af videoer på IG).

 

 

Næste uge påtænker jeg at holde en alkoholfri uge og tage nogle dage på juicekur/detox for at nulstille min krop igen – det plejer at virke helt genialt for mig og noget jeg har gjort i mange år. Men der skal nok også være nogen der kommenterer på mit boost, spækket med grønt og vitaminer. Der skal nok være et eller andet galt – men det er jeg heldigvis ligeglad med. Jeg vil blot lige få dig til at overveje hvad du skriver til folk, også selvom det for dig kan være i en god mening, så er det ikke altid sådan det forståes på skrift.

 

Ha’ en helt fantastisk dag i solen, her er simpelthen så dejligt, i vores skønne sommerland ♥

 

 

 

 

Image Map

107 kommentarer

 • Carina

  Du er sgu lige ,som DU skal være søde Mascha 😊???? Godt skrevet og jeg er så enig med dig 🙏 Fortsat rigtig god ferie til dig og dine kære ❤️ ☀️🌷

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Høj Kristensen

  Dejlige ord👍 Nyd ferien og livet🥂❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Rigtig godt indlæg. Jeg så opslaget på Instagram og kommentarfeltet. Min tanke var, om folk ikke forstår, at det er rigtige mennesker i den anden ende. Det er i hvert fald på ingen måde i orden, og det er vigtigt, at du siger fra. Fortsæt endelig med at nyde champagnen og æggehviderne😉🥂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Godt at du tager bladet fra munden – alt det du beskriver viser bare at folk ikke har almkndelig pli. Og hvis de ikke kan tåle lugten i bageriet så må de da smutte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hvor er det bare så rigtig skrevet, jeg synes simpelthen der er for mange negative mennesker tilstede. Eller skulle jeg rettere sige de er jo død misundelige. Det eneste de kan lukke ud er kritik.
  Jeg selv skriver kun når jeg har noget godt at sige. ❤️
  Vi har alle en masse tanker når vi ser en tekst eller et billede, og det skal vi også have lov til. De grimme tanker skal bare blive inde i hovedet. Hvordan folk dog kan svine et andet menneske til, det forstår jeg simpelthen ikke.
  Bliver glad når du skriver vi alle er gode uanset hvordan vi ser ud ❤️
  Ha en fortsat forrygende ferie ☀️☀️☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg forstår ikke alle de ondskabsfulde kommentarer som folk skal ytre sig med.. hvorfor? Lad os dog glæde os over andre, rose, nyde livet og kærligheden. For slet ikke at tale om boblerne 🥂 Rigtig god sommer, hver sød at fortsætte med det gode humør og skønne grin.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  SÅDAN…
  Jeg synes at du ser skøn ud og jeg elsker at du nyder livet og siger f… jer til dem der altid finder noget at brokke sig over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Tak fordi du lige giver de mennesker en røvfuld! Du er smuk og pisse sej at du deler billeder af din krop på den måde. Ingen har ret til at tale nedsættende til andre om deres kroppe. Nyd livet og glem de idioter! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Fuck du er sej. Jeg er bare misundelig på dig og din krop. Du er sej og har ben i næsen. Har stor respekt for dig. Kram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hejsa
  God sommer og nyd det❤ jeg kan 100 % godt forstå det du skriver, der er bare nogle som sidder bag skærmen og skriver dumme ting.
  Men duber en skøn kvinde med en super dejlig personlighed❤ du er glad og lykkelig det er lige nøjagtigt det jeg ser på alt det du lægger op.
  Så bliv endelig ved.
  Man kan se at du elsker din familie og jeres katte
  Og din kæreste han gør dig glad.????
  Nyd sommeren og bobler❤ lev livet det gør jeg.
  PS. Jeg har hænge patter og min kæreste elsker dem????😂🤣jeg er snart 48 år og når man bliver ældre er der desværre bare noget der tynger en🤣😂❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Det er et fantastisk skriv! Tak! 🙏🏼 Selv blev jeg også slået ned flere gange pga min måned uden alkohol, sukker og brød (hvorfor lever du ikke bare livet Michelle?! Blev jeg spurgt!) men det var fedt at prøve! Min krop trængte til at prøve det. Nu træner jeg og tænker meget over hvad jeg spiser.. så der er plads til alt den chokolade jeg har lyst til at spise og de bobler jeg har lyst til at drikke! ✌🏼🍫 Skål 🥂💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Tak for en rigtig god reminder til alle om at tænke sig lidt om, når de skriver noget på nettet! 🙏🏼
  For hvad pokker tænker folk på, når de skriver sådan?! De må da være syn for Guderne og noget helt særligt, hvis de mener de er hævet over andre og kan tillade sig at skrive sådan til og om andre mennesker.

  Jeg er ikke engang 30 – og jeg ville eddermame gerne se ud som dig 😉 det er tæt på.. men jeg har plads til forbedringer – og de er på vej 💪🏼

  Tak igen ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hej Mascha, af ❤️ Tak for dine kommentarer. Vedr det skønne billede af dig og RH måtte jeg sidde og kigge efter flere gange, for hvor havde du dog skrevet, at du ønskede disse sammenligninger fra en flok emsige høns, der virkelig må føle sig “alle andre har det godt og ser lykkelige ud – det vil jeg lave om på”-agtige. De skulle ved gud skamme sig, ja det udtryk følger altså en halvgammel/gammel nisse fra 1958.
  Du er skøn med dine livsdelinger 😊😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Fantastisk indlæg, som var meget nødvendigt.
  Jeg er enig i at prioritering i forhold til ens kost er vigtig, men min prioritering er dog helt anderledes end din. Jeg drikker kun vand for der skal ingen kalorier ind i min mund, som ikke skal tygges (det gælder også is) 😁.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt

  Tænk hvad de mennesker må tænke om sig selv. De må virkelig have det grimt indeni for at være i stand til at synes det er ok at tale grimt til andre!
  Jeg synes du er skøn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak for dig!
  Bliv ved med det du gør – for du gør det godt.
  Bh Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg kan (heldigvis) ikke sætte mig ind i, at man har brug for at udskamme folk på den ene eller anden måde. Er glad for det preller af på dig, for jeg elsker at følge med <3 Men, hvor er det godt du også sætter fokus på det, for der må også sidde en masse unge piger, som ikke har ikke har psyke til det. Hvis ikke man har noget pænt at sige, så holder man mund!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Jeg synes du ser fantastisk ud og jeg havde også valgt champagne fremfor æggeblommer❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hurra og tak for de rammende ord 😘 Fortsat god ferie ☀️😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene aagaard

  Du er fantastisk som du er. Tak fordi vi må se med i dit liv. ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvis det DU har er hængepatter, gad jeg virkelig også godt at have hængepatter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Du er en sej kvinde. Siger din mening uden at det stikker af. Respekt for andre mennesker og hvordan de vælger at se ud👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Margit

  Jeg gad også godt have dine “hængepatter” som en længere oppe skriver 🤩😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Altså, de kommentarer. Jeg tænker de kommer af misundelse. For det første fordi du er en mega flot kvinde. For det andet, er det lettere at nedgøre din kost/livstil/krop, end selv at gøre noget ved sin egen!
  Ville ønske jeg havde din krop, standhaftighed, selvindsigt, stædighed, arbejdsiver, energi og formue😊(misundelse kan forkomne). Meeeen kræver mega hårdt arbejde og Rom blev ikke bygget på en dag. Det er fedt at se du nyder livet og du ser mere glad ud end nogensinde, med din nye sammenbragte familie! Elsker at følge din insta og blog, og synes det er mega sejt, med alt det du har skabt!
  RIGTIG god sommer🌼🌼🌼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Andersen

  Jeg fik engang at vide ( da min søn som nu er 23) han var vel omkring 3-4 år, atjeg havde hængepartter! Spurgte ham hvad han mente med det? Jo mor de hænger godt fast!!!! Så hængepatter kan have mange betydninger 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg elsker at følge dig! Jeg synes det er skønt at følge dig i dit liv, alt det som du gør, dine kattespam, tanker om indretning, og ikke mindst din selvironi. Jeg elsker det!! Du minder mig om en kær veninde fra da jeg var yngere. Jeg blev faktisk lidt “småbekymret” da du pludselig ikke lagde storys på IG i et pr dage for et stykke tid siden, men heldigvis var det kun tekniske problemer🤣
  Bliv ved med det som du gør, også den løftede pegefinger, for det er et godt wake-up call til folk som ikke lige tænker sig om.
  God sommer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Godt brølt!
  Det har taget helt overhånd med alle de mennesker der mener at de ved bedst og skal pege fingre af andre.
  Jeg synes godt man må være nysgerrig og stille spørgsmål, men prøver selv at leve efter “hvis du intet godt har at sige, skal du tie”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Randgasrd

  Jeg er vild med dig. Jeg der sjældent op til nog men der er to og det er Mary og dig. Jeg elsker at følge din blog og IG og selvom jeg er 20 år ældre end dig lærer jeg en del. Så tak for det og dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Kristine

  Preach!!!
  Noget af det jeg netop elsker ved dig er at du fanden fløjtme nyder livet! You do you!
  Jeg er vild med det hele! – Arh måske er din lille frækkert af en kat vinderen over dem alle. Jeg er selv kat-mamma og blir helt glad når jeg ser den.

  Livet er så kort. Der er godt nok ingen der med deres sure miner skal diktere hvordan det skal leves.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  HØRT…
  Kan da kun være så enig i dit altid skønne indlæg, det er ligesom at almindelig pli og høflighed er en by i Rusland med nogle mennesker. Jeg kan noglegange krumme tæer når jeg ser/hører hvordan folk opfører sig overfor andre mennesker. Man skammer sig jo helt over hvilken vej vi er på vej imod, eller jeg gør ihvertfald. Ej nu generalisere jeg også rigtig meget, jeg har selv fyldt mit liv med positive mennesker som er ordentlige-det er det vigtigste at kunne være ordentligt ved andre mennesker. Ellers så hold din kæft. Ja undskyld mit sprog. 🙊🤷‍♀️🤣🤣
  Jeg synes du er fucking lækker og viser altid billeder af dig til min kæreste og siger, sådan vil jeg også se ud når jeg når den alder. 😜 Og jeg elsker især at du viser de billeder som gør dig glad selvom de måske ikke altid er det bedste af dig. Du ser jo så skøn ud på det billede hvor du er kommet op ad vandet og bare oser af selvtillid og glæde.❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  HØRT!! Du er sej nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Drescher Andersen

  Jeg har ikke så meget andet at sige end: HØRT❣️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Helt enig 😃 Skønt blogindlæg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Så godt skrevet jeg er glad for jeg ikke er ung og skal stå model til en masse ubehageligheder fra andre. Det kommer ikke andre ved hvordan du lever dit liv og kan de ikke tåle mosten kan de jo bare lade være med at følge dig. Så lækkert at se hvordan I har nydt jeres ferie og hinanden 👍❤️💙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne Rose

  Hørt 👏🏻👍🏻😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte Hammerum Andersen

  Spot on, Mascha!!!! – Man ytrer sin mening, hvis man bliver spurgt og ellers ytrer man sig kun neutralt/positivt og fletter ellers næbet. Synes det er et generelt problem med SoMe – gad vide om folk ville sige det samme, som de skriver, hvis det var face to face – guess not………

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Du er intet mindre end fantastisk 👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg knus elsker dig. Du er så pisse sej og i balance! GOD ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizzette

  Du er så fucking fantastisk 💪???? bliv endelig ved med at være den du er ????

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Arhmen tak, tak tak ❤️🙌🏻😍
  ELSKER dit indlæg! Hold kæft hvor har du ret. Nu vil jeg træne baller så de kan komme op hvor de var inden min sommerferie 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Words 🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Words!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Godt brølt løve 💪
  Det er så uforskammet at kommentere på andres vægt og krop. Jeg blev vred, da jeg læste det. Som kostvejleder, ved jeg hvor hårdt det rammer, når mine klienter får kommentarer om deres krop. Så tak fordi du har modet til at stå op mod det.

  Min mand har tabt 30 kg og jeg har tabt 20 kg. Vi får ofte at vide, at nu må vi da ikke tabe os mere, det er ikke pænt! Jeg kunne da ikke drømme om at sige til de samme mennesker, at nu må de ikke tage mere på, det vil ikke se pænt ud!

  Fedt, du siger fra, når folk går langt udover, hvad man kan tillade sig.

  Ps. Forstår da godt Troels ikke klager 😜

  Kh. Annemarie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibe

   Men Mascha holdt sig jo ikke selv tilbage med kommentarer og fordomme om overvægtige i programmet “Min fede træner”, et dybt uetisk program.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibe

   Mascha du er dobbeltmoralsk. Du udtaler dig negativt om overvægtige, men andre må ikke kommentere på dig og Rikke Hørlykke. Du har udtalt, at man som overvægtig, ingen viljestyrke har og ikke har noget indhold i sit liv.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De skal have en midterfinger. Seriøst. Man har det jo ikke godt når man nedgør andre! Intet menneske er nogensinde blevet større, af at gøre et andet mindre!!!!!! Kys kys – jeres ferie ser skøn ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Det er en fornøjelse at følge dig og hvor er det dog irrterrende at høre folk tror de kan skrive alt hvad de tænker. Fedt du er ligeglad og fedt du deler så meget med os!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Virkelig godt skrevet!!! Hvad i al verden bilder folk sig ind 🤦🏼‍♀️ Vi prøver at lære vores børn, at hvis man ikke har noget pænt at sige om eller til folk, så holder man sin mund. Det er der virkelig mange på de sociale medier der bør benytte sig af!! Jeg ELSKER at følge dig. Især fordi din hverdag er så langt for min, og så alligevel ikke. Fortsat rigtig god ferie til jer 🥂☀️😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  You ROCK 💪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Christiansen

  Rikke Hørlykke, den anden træner og du ser alle fantastiske ud på hver jeres måde. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  🙌🏻🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hvis mine patter, så ud som dine – så ville jeg sku godt nok være lykkelig. Hvis dine er hængepatter, så aner jeg ikke hvad mine er.
  Du ser fantastisk ud – knus en 25 årig ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Indtil alder 28 jeg var 160 og vejede 45kg
  Efter min PCO brød ud er jeg 160 og 95kg
  Begge dele nogen havde ondt i røven over.
  Skal hilse og sige der findes hverken medicin eller andet som kan hjælpe.
  Det er en sygdom jeg dør med.
  Hilsen
  Den fede overvægtige ko…som jeg bliver kaldt af de søde indfødte 😤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  AMEN SISTER 🙌🙌🙌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  🤜🏻
  🎤
  👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Misundelse er en grim ting! I ser begge knald godt ud – livet er kun til låns – nyd det!!! 🌸👌😎❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  👏🏼🤘🏼💪🏼 ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Storm

  🍾🤩❤️❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg finder det utroligt at der er mennesker som skriver sådanne kommentarer på dine opslag.
  Super skrevet indlæg.! ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Søde Mascha, godt du lige kan give en lektion i god opførsel.. 👍
  Jeg bliver harm og stødt på jeres (offentlige personers) vejen HVER gang jeg læser sådan noget her.. Jeg har aldrig forstået trangen til at svine eller dømme andre på skrift bag en skærm – rynk på panden hjemme i din stue hvis der er noget du ik er enig i, scrolle væk og kom videre med livet.. Åh, gud, hvis det bare var så let.. 🤦🏼‍♀️
  Og for fanden, jeg vil sku da ønske jeg ser lige så lækker ud i mine 40’er som du gør Mascha.. 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Har altid lært (og fører det videre til mine børn, hvilket især er vigtigt i denne tid, hvor man kan “gemme sig online”) at har man ikke noget godt at sige, så hold din mund😶 Kan ikke forestille mig de personer ville sige det irl, hvis de mødte dig😳 God sommer og tak for den positive energi✊🏼❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Kære mascha
  Hvor er det træls at folk føler de er berettet i at kommenter med ærgerlige beskeder.
  Jeg er selv en kvinde i 40’erne og elsker at følge med i dit/jeres liv.
  Jeg ser en super stærk kvinde, der tager ansvar for sit liv, nyder sit nye liv i Kolding og Troels og hans medbragte familie.
  Elsker at følge med i de produkter du bruger, og det lækre tøj som du køber 💞💞
  Helt uden fordomme og kun masser af positiv energi sender jeg til dig…. du er helt som du skal være….. nyd dit liv—— livet er for kort til negative kommentar 💞💞💞💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Du er altså mega lækker! End of story

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Helt ærligt, det eneste jeg lagde mærke til ved det billede var dit helt vildt søde smil. Har aldrig lagt mærke til dine såkaldte “hængepatter” 🙄..
  Vor herre bevares!
  Du er virkelig en flot kvinde og har en krop som jeg på 30 år ville ønske jeg havde.
  Og hvor er det i øvrigt MEGA befriende og rart at se andet end en krop skåret i granit! Keep em’ coming, girl 🔥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Fantastisk fedt indlæg. SÅDAN!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Du er fantastisk og følge! Livsglad og unik, og mange kunne lære noget af din indstilling til tingene!! Mon der kommer en opfølgning på, hvor mange af de 13 par medbragte sko, der rent faktisk kom i brug? 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Sørensen

  Fedt indlæg, og godt du siger fra!! Det er ganske enkelt ufatteligt hvad folk kan få sig selv til at skrive 🙈🙈🙈

  Stort kram herfra ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Åhhj for helvede Mascha – du er f……. fantastisk !!
  TAK for det indlæg – jeg syntes det er utroligt at det nærmest er blevet en ‘pligt’ at skulle finde fejl hos andre. Jeg bliver flov når andre skriver sådanne ting som hænge patter – eller du har vist taget lidt på, eller hvor meget skrev du, at du har givet for den taske
  Jeg syntes det er en fornøjelse at følge dig, og jeg er pjattet med du er så jordnær at du deler som du gør

  Tak for dig

  Og Ps hvor mange sko brugte du egentlig 🤨😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibrith

  Serriøst…. folk er underlige og misundelse stikker åbenbart dybt.
  Du er på så mange måder et positivt “indslag” I mit liv… er selv 50 og ville give meget for at være så smuk som du…. og elsket af den mand jeg elsker, som du så åbenlyst er af din….

  Dejligt at du gider, for jeg gider godt dele din glæde…
  Tak fordi du er dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Fredsbo

  Bare fortsæt det gode arbejde👌🏽🔝misundelse er som altid af helvede til for den der lider af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AH

  Godt ‘brølet’! Jeg er også 40 – og rimelig ligeglad med andres holdninger. Men jeg ser beskeder, der skrives på IG – og forstår ikke behovet for at ytre sin personlige holdning om andres krop, levevis o.l. Hver mand/kvinde bestemmer selv. Jeg tror på alt med måde, at bevægelse er godt – og at hver krop og menneske har brug for forskelligt. Håber folk læser, sætter sig ind i, og forsøger at forstå, hvad deres (nogle gange velmenende) kommentarer kan medføre. Tak for ‘brølet’!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Halleluja!! Du er fårking Awsome.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Synd for dem som ikke har andet i livet end negative tanker og misundelse. Du er ligesom du skal være. Bare gå efter at få dit bedste ud af livet som vi alle bør. Trist med de mange negative tilkendegivelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Jeg syntes du er fantastisk ❤️
  Elsker dit vilde grin 😍🤪

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linn

  Preach <3 Hav en skøn ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Putte Vinge

  Du er vidunderlig , intet mindre .
  Så sød og glad.
  Tak fordi du deler dig .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Hvor er det fedt skrevet ~ you go girl!
  Kæmpe respekt herfra 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Tak! Tak fordi du skriver alt det, som er SÅ rigtigt! Og pp en måde som kun du kan skrive det.
  Vi mangler sgu pli på nettet! (Og generelt!)
  Pisse god ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Andersen

  Jeg bliver altid lidt trist når man skal læse alt muligt lort folk skriver til og om andre.
  Lidt Emma Gad ville være på din plads🙏
  Jeg følger både dig og Rikke og i er to vidt forskellige typer seje kvinder, der hver fortjener masser af respekt for det i hver især er/kan.
  Det er en skam at folk ikke bare følger jer for de sjove seje forbilleder i er 💪💪💪
  ❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Kan slet ikke forstå folk skriver sådan til andre! Jeg sluger alt hvad du skriver råt for usødet, imens jeg sipper til min cola MED sukker selvom et glas vand nok var bedre, men energien manglede et boost efter en travl morgen med check ud (receptionist på et hotel) så en cola må der sku til i ny og næ☺️ Bliv endelig ved med at være den du er skønneste Mascha, det er det vi RIGTIGE følgere elsker og følger dig for😘🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle la Cour

  Kære Masha.
  Kun et kort indlæg fra mig : klasse !!!
  Intelligent,velovervejet og velskrevet indlæg.

  En klog mand sagde engang : “ den slags kommer ikke af overskud “

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle la Cour

  Kære Mascha
  Kun et kort indlæg fra mig : klasse !!!
  Intelligent,velovervejet og velskrevet indlæg.

  En klog mand sagde engang : “ den slags kommer ikke af overskud “

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Tak for et rigtig velskrevet og godt indlæg, du har så evigt ret mht. at man idag åbenbart må kommenterer på alt og skrive hvad man har lyst til. Jeg tror de færreste som kommenterer og skriver beskeder til dig turde sig det til dig ansigt til ansigt! Og sikke en flot krop – den skal du være stolt af – du er jo mega flot og har en fantastisk udstråling 👍🏻🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja K

  BUM 👊🏻 tag den sølle, jaloux, bedrevidende kommentator i aaaaalt for små sko… Køb nogle større, og pas din egen tallerken 🥂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha ha ha ha – du er SKØØØNN!!!
  Bare giv dem tørt på, røvhullerne, som ingen pli har:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tom

  Hej Mascha.
  Sådan!! Og giv dem så bare tørt på! Det vigtigste er, at du er glad, og det stråler langt ud af dig, at du er glad, lykkelig og forelsket. Det gør alle mennesker smukke. Og smuk, det er du. Også når vi to ikke er enige om en holdning.

  Du har om nogen bevist, at du er langtidsholdbar, og det er unikt i din branche. Det er du, fordi du er smuk inside and out.

  Det er i øvrigt for mig ret sjovt at høre folk have en mening om dig, og når de så har brugt godt med tid på det, så lige fortælle dem, at vi er i familie. Pludselig bliver der meget travlt med at trække grimme kommentarer i land. Normalt praler jeg ikke med vores slægtskab (fordi jeg ikke er den type, der har behov for at sole mig i andres lys), men lige i de situationer elsker jeg det. Uanset om det er til fester hos venner eller på en café i København. 😉.

  Bliv ved med det, du gør, for det gør du skide godt.

  Kh Tom

  (Og apropos din tidligere langt højere forfængelighed: her flere år efter griner jeg stadig højt for mig selv over historien om din reaktion, da politiet fortalte om videoen hvor du PRØVEDE at moonwalke. Jeg elsker din humor og din selvbevidsthed – noget der kommer med alder og selvindsigt. Historien med flere ugers sovepiller er stadig også sjov!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jan

  Jeg havde regnet med at se hængepatter …. der var intet der hang 😱😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jan

  Jeg havde regnet med at se hængepatter …. der var intet der hang

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Godt brølt!!!
  Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor der nogen der skal kritisere dig, du er dig og du bestemmer gudskelov over dig selv. Tror det er ren og skær misundelse.. Tak fordi jeg må følge dug❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Detlefsen

  FLOT SKREVET!!!!! – jeg syntes det er forfærdeligt at folk skriver sådan nogle ting!!!! Misundelse er en grim ting. – !!!! Du er skøn på alle måder. Elsker din ærlighed på IG, bliv ved med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Brian

  Af ren nysgerrighed, kommer disse kommentarer primært fra ét køn – eller er det generelt jævnt fordelt mellem kønnene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Erik

  Her er min liste over dine fejl og mangler:

  .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Jeg er på camping med mine børn denne uge, jeg skulle så ud af bilen og have mine små børn med, der kører så en ældre mand med kone forbi min bil hvor jeg ikke lige har fået lukket min dør så han bliver forsinket Ca 4 sekunder på hans vej til hans sommerhus hvorfor han vælger at give mig en fuck finger bag hans rude, jeg bliver simpelthen så arrig at jeg løber efter hans bil for at få ham til at standse og tage den direkte med mig i stedet for det fis der, men det tør han selvfølgelig ikke, det er åbenbart meget lettere at sidde bag en rude/skærm og være en idiot. Jeg bliver sgu ked af at blive ydmyget sådan foran mine børn, ked af at skulle forklare dem hvorfor nogle mennesker behandler en sådan. Jeg kan kun forestille mig hvad der bliver sagt og skrevet til dig, jeg har stor respekt for at du tør være offentlig, jeg turde det ikke, jeg tør knap kommentere på offentlige opslag for det giver åbenbart andre fripas til at jorde mig fuldstændig, også personligt. Jeg forstår slet ikke at man ikke har den der stop klods/empati for andre mennesker

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jan lenander

   Hej Mascha jeg syntes du ser pisse godt ud og så virker du sød…mvh Jan lenander

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Ej hvor tarveligt! Jeg kan også få helt mavepine hvis nogen dytter efter mig i trafikken, altså er det virkelig nødvendigt?! Fjolser – god ferie til jer ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Dahl

  Hej
  Jeg forstår godt din harme og jeg selv ville også blive ramt af at få sådanne beskeder.
  Men men. Jeg må ærligt indrømme at jeg troede ikke at du ville lade dem ramme dig. Du lever jo afdit udseende så er det vel ingen overraskelse at folk kommenterer på det?
  Som du selv siger så er du blevet 40 år og alting sidder ikke som en 20 årig, så jeg tænker at du i fremtiden må ruste dig selv til at der vil komme flere af den slags ubehagelige beskeder. Det er godt at sige fra og man kan undre sig over at folk har behovet, særligt i en tid hvor netop krængelse er på dagsordenen.
  Se positivt på det hele. Jeg ville nok ikke bestå blyantstesten, men en hammertest ville jeg består med glans 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Jeg tror du har misforstået hele mit skriv 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Fedt indlæg mascha!!virkelig godt skrevet!!Folk skal opføre sig ordentlig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg synes, du ser helt og aldeles skøn ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Fedt skrevet..!.. hvor ville det være skønt, hvis folk kunne rumme forskellighed og have overskud nok til at glædes på andres vegne ????
  Jeg synes dine billeder er skønne og så naturlige at jeg bliver ved med at følge dig., TAK for det ☀️
  Håber du kan forblive den positive person du er, også når du deler livet i lidt mere modgang end fredagsbobler 🥂 dejlig sommer til dig ☀️🥂⛱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Jeg kunne bare godt tænke mig at vide, hvor du har fået lavet dine gode nødder🙈 Står selv for at skal have skiftet implantater.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har sagt det før, men gentager det også gerne: folk mangler pli! Hvis der er noget de ikke bryder sig om, kan de surfe videre. Behovet for absolut at skulle give sin mening til kende er ved at blive en mental livsstilssygdom. Som om folk tror, at bare fordi de KAN skrive noget offentligt, så skal de bare gi’ den gas. Det er forkert!

  Jeg vil give dig helt ret. Lang tid offentligt hærder én. Hvad folk ikke har af holdninger til en krop kunne der skrives leksika om. Men folk aner ikke hvad jeg – og andre – allerede har gjort for at mindske egen legemsstørrelse. Personligt har jeg selv smidt lige over 7 cm af omkredsen. Dog husker jeg, som en skarp kniv i maven, hvordan datteren bemærkede, folk kiggede, da vi for et par år siden nød en gammeldags is en sommerdag. Da hun spurgte hvorfor, måtte jeg fortælle hende: “Folk kigger fordi en tyk mand som jeres far ikke bør spise is!”

  Dén oplevelse gjorde nas, og i dag har jeg den holdning, at de folk, der udtrykker sig på den måde kan rende og hoppe. Som Winston Churchill sagde til kvinden, der bebrejdede ham for at være fuld: “Ja, men i morgen er jeg ædru, men du er stadig dum”…

  Verden er gået af lave, og misundelse er en grim ting. Du skal tage det som et klap på skulderen, at vi der følger dig ikke kun følger dig fordi du rent faktisk ser godt ud, men fordi du har kloge ord i interviews og ligeså når du skriver din blog. Hvis kritikerne brugte bare halvdelen af deres tid på at forbedre deres eget liv, ville de få et kæmpe overskud til at tale andre op frem for at frigive en masse hadefulde kommentarer, som – helt ærligt – fortæller mere om dem selv end om nogen andre! 🙂

  Fortsat god ferie herfra til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Mikkelsen

  Syntes du er hamrende HOT 😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Hej
  Må jeg spørge om du bruger noget til dine bryn – serum e.lign. for at få dem så fine fyldige? Tak🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  hej – du fik på et tidspunkt Troels til at hive i en strop på en sofa – og voila – ud kom en sovesofa:-) kan du fortælle mig navnet på denne sofa? pft 🙂 Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninett

  Kære Masha.
  Jeg læste forleden dette opslag og vil gerne dele det med dig. Det er nyttig info og stof til eftertanke. Rigtig god sommer til dig og familien😊🌻

  🎭Mundbind… Tid til maskebal?🎭
  Mundbind er det nye sort. Men mundbind kan faktisk være dybt skadelige. Der er en grund til, at Arbejdstilsynet har opsat regler på maks. 3 timer for brug. Har du dit helbred i tankerne, så læs gerne dette indlæg, så du kan foretage et måske mere bevidst valg.

  Vi er jo grundlæggende skabt, som vi er af en årsag, og vores åndedræt er livgivende. Intet bål kan heller ikke brænde uden ilt, og lave iltmængder giver en dårlig forbrænding og andre problemer.

  Verden over tvinges befolkninger (helt sunde og raske mennesker) nu til at bære masker og regeringen herhjemme er godt på vej til det samme. Som mangeårig åndedrætsterapeut er jeg nødt til at råbe op om det her. Jeg kan ikke stiltiende sidde og se sunde og raske mennesker bevidstløst udsætte dem selv for noget, der kan være så skadeligt.
  Hvad er evidensen på disse masker? Ja, der forelægger forskning, der viser, at masker og særligt én type maske (N95) reducerer indtrængen af mængde af virus (meget tæt struktur lig rigtig dårlig vejrtrækning). Men de generelle masker reducerer kun i ringe grad, men hindrer i høj grad stadigvæk vejrtrækningen. Men virus kan jo finde vej på mange måder.

  Lad os se på problemerne med maskerne? For det er nemt nok at måle på gennemtrængelighed i laboratorietests. Noget andet er, at masken altså skal sidde på os mennesker, hvorfor der er fysiologiske og psykologiske faktorer, der spiller ind og ændre billedet betragteligt!

  Du kan som sund og rask faktisk risikere at blive slemt syg af COVID-19 og andre luftvejsinfektioner ved brug af maske!!! Hva’ fan’ tænker du sikkert. Skulle de ikke beskytte? Jo, de skulle, og det gør de også på én måde, men på mange andre måder åbner de faktisk op for forværring, bl.a. ift virus og andre infektionssygdomme, hvor det kan øge følsomheden over for disse samt mængde af overførsel.

  Andre grupper kan sådan set også blive mere syge af brugen af maske. Men at se på i forvejen sunde og raske, som normalt ingen problemer har med bekæmpelse af denne sygdom, der så tvinges til brug af en ”beskyttelses”-foranstaltning, synes jeg, er mere interessant. Det er dit og mit helbred der er på spil! For også herhjemme ser vi en tendens i øgningen med maske, som nu er obligatorisk i lufthavne og nu også ved testcentre.

  Brugen af masker nedsætter ildniveauet i kroppen og øger CO2 niveauet. Det får folk til at ændre åndedrætsmønster så det bliver hurtigere/hyppigere, voldsommere og trækkes længere ned i lungerne, fordi mere af lungerne aktiveres i åndedrættet. Du suger simpelthen mere luft ind men med lavere ilt. Er det smart i infektionssammenhænge?

  Fysiologisk er nogle af årsagerne til, at brugen af masker kan være et problem, at nedsættelsen af iltniveauet medfører åndedrætsproblemer, åndenød og stakåndethed, hovedpiner, svimmelhed, space-out følelse, angst, tågede tanker og svært ved at koncentrere sig. Det er ikke smart at have mennesker rendende rundt i samfundet med nedsat fysiologisk og kognitiv funktion, og havde det været medicin, var man nok blevet anbefalet i hvert fald ikke at køre bil. Selvom man ikke bærer maske i bilen er effekten længerevarende og det tager tid for kroppen at genvinde iltbalancen, hvis den har været reduceret længe. Det er bl.a. derfor man er nødt til at give ren ilt på sygehusene til patienter der har været i underskud.

  Et forceret åndedræt er ikke smart at have i infektionssammenhænge. Er der virus der er sluppet ind, selv i små mængder (hvilket der let kan gøre) eller har man i forvejen fået tilranet sig noget virus (her tænkes ikke bare covid-19), ja, så hiver man altså dette dybt ned i lungerne og mange gange. Samtidig skaber man med masken et dejligt fugtigt og lunt miljø som virus lige præcis trives under og du har nu en farlig cocktail for mange infektioner, herunder også svamp.

  Masken tvinger dig også til at indånde din egen luft, hvorfor en luftvejsinfektion nemt kan forværres, fordi du nu er tvunget til ikke at tage frisk luft ind, men recirkulere luft indeholdende virus og bakterier. Så er det jo ”fantastisk”, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler, at mulige mistænkte smittede så bærer maske på testcentrene. Så kan vi rigtigt få kompliceret deres sygdomsforløb og evt. øge mængde af den virus de ellers fint kunne have klaret og oveni vil den øgede mængde virus i disse individer gøre dem til endnu større potentielle smittebomber.

  Den tunge udånding presser luft ud af toppen af masken og dermed op i øjnene, hvilket vil irritere og få folk til at tørre sig i øjnene og i ansigtet. En perfekt indgang til virus, som man måske har fået på sig i ansigtet og på hænder, uagtet af hvor tit du spritter. Den tungt udåndende luft vil også potentielt øge spredningen helt generelt og nåsr masken skiftes!

  Den kraftfulde indånding, vil også have en sugende effekt på eventuel virus i kanten af masken og på ansigtet. Masken slutter ikke 100 % til.

  Er folk ikke meget omhyggelige med ikke at røre masken m.v. og ikke får den skiftet, ja, så kan du af ovenstående se at du virkelig har grobund for at skabe problemer.

  Maskerne kan også give falsk tryghed og få folk til at sænke paraderne andre steder, f.eks. ved hygiejne og social afstand.

  Det er også sværere at tale med maske på, hvorfor folk ubevidst går tættere på hinanden, hvilket kan være et problem i forhold til smitte, som du kan se af ovenstående.

  For folk med lungelidelser og nedsat lungefunktion som KOL, som faktisk er i risikogrupper for luftvejsinfektioner, så kan masker forværre deres tilstand i reduktionen af det i forvejen for dem lavere iltoptag.

  Vi ved også at lave iltniveauer faktisk øger infektionsmulighederne og aggressiviteten både for covid-19 men også andre infektioner. F.eks. har kræftceller også en fordel ved lave iltkoncentrationer og kan øge deres aggressivitet. Der er alt at vinde ved at sikre et ordentlig iltniveau. Det har jeg som åndedrætsterapeut kunnet konstatere i årevis.

  Personligt tænker jeg også det psykologiske perspektiv ind i det, hvor man fysisk bliver hæmmet på åndedrættet. Hæmning af åndedrættet er kendt for at kunne øge angst og frygt. Når vi så samtidig begynder at øge åndedrætsfrekvensen og dermed forstærke en form for hyperventilation, så vil det ikke være underligt at flere rammes af angst og psykisk ubehag. Og folk der i forvejen lider af angst på forskellige måder er sikkert endnu mere udsatte for dette.

  Min egen bekymring går også på, at forøgelsen i frekvensen og volumen i åndedrættet netop aktiverer vores sympatiske nervesystem. Vi komme i flight and fight mode med de fysiologiske og psykologiske følger heraf. Det skaber stress og med stress følger en række fysiologiske problemer, særligt hvis dette system er for aktivt for længe. Vi ved at der er mange alvorlige følger af stress (hjerte/kar, organer, ubalancer i immunforsvaret…) og det bl.a. kan nedsætte vores immunforsvar. En dårlig kombi i forbindelse med infektioner.

  Der er måske fornuft i at lade folk i risikogrupperne beskytte dem selv med maske. Men det vil altid være en afvejning. At sunde og raske tvinges til brug af maske, med det kendskab til problemer vi har omkring det, er for mig fuldstændigt ude af proportioner og direkte skadeligt!

  Som altid, jeg går ikke ind i en diskussion omkring det jeg har skrevet. Kan du bruge det, er det fint. Hvis ikke, så er det lige så fint. Men foretag et mere bevidst valg.

  Links til lidt inspirerende artikler (herunder fra British Medical Journal) i kommentarfeltet. Men der ligger mange flere tilgængelige på nettet.

  Birk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voksensommerferie, let's go...