Fredagsbobler #10 - Champagne på abonnement

Så er der sommerferie! Dette er vores plan…

 

Børnenes sidste skoledag og så er der sommerferie. Det er sådan lidt en blanding af ovenud glæde, og hysterisk frygt. De der gik hjemme med børnene under Corona, ved hvad jeg mener. Derfor har jeg også kæmpet en kamp for at få de næste 6 uger til at gå op med aktiviteter henover sommeren i Danmark, for det er uden tvivl her vi kommer til at holde sommer. Det er sådan en lidt sjov periode, for jeg møder mange der forsigtigt spørger ind til hvad vi skal på den der “nååååhhh skal I så noget i sommerferien, eller hvordan?”. Underforstået på den måde, om vi er typerne der tør rejse ud, eller om vi bliver i Danmark og hvad holdningen er… Evt. inden vedkomne selv bekender kulør.

Der er jeg ret klar i spyttet hver gang, vi bliver i Danmark, det synes jeg er at vise størst samfundssind med tanke på hvad vi har brugt af resurser på at komme gennem denne periode, vores penge bruges i Danmark hvor vi glæder os til at nyde en dansk sommer. Så kan vi rejse på mange andre tidspunkter. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke er rejselysten, jeg har fået aflyst 5 rejser som jeg havde glædet mig til og der må jeg bare være ærlig at sige, at det kan Kolding simpelthen ikke hamle op med. Hold nu op hvor ved jeg ikke hvad jeg havde gjort, hvis ikke jeg havde fået købt den lejlighed i København som vi har haft mulighed for at benytte i denne skøre tid, den har vi stor glæde af og skal da også derover både med og uden børn i sommerferien.

På en måde, så tror jeg lejligheden fungerer for os, på samme måde som et sommerhus fungerer for andre. Vi overvejede om vi skulle købe sommerhus på samme tid som alle andre dette forår, men kom frem til at det nok slet ikke er det rigtige for os, som det er skuet sammen nu. Hvad skal vi egentlig med det? Troels gider overhovedet ikke have et sommerhus, og jeg tænker mest på hvor fint det ville være på billeder på IG end det faktisk at være der. Jeg ville jo kede mig! Da jeg tidligere boede i Ørestad ledte jeg efter et, for at komme ud til noget grønt, da vi jo boede inde i byen. Det endte med jeg købte et hus i Dragør der lignede et sommerhus, og så var lykken gjort, derefter havde jeg slet ikke behov for et sommerhus, jeg havde have og vand lige omkring mig. Nu hvor vi bor i Kolding har vi også kæmpe have, vi har sågar en å i haven og masser af plads og kroge at hygge os i. Jeg ville fandme visne hvis jeg fik mere græs og ro, vi er så rigeligt dækket ind på den front og jeg har så meget krudt i røven at jeg ikke gider det samme sted hen hele tiden.

 

 

Jeg husker da min mormor og morfar havde sommerhus, jeg syntes som barn det var så kedeligt at skulle op i et andet hus der bare var mindre end det rigtige. Til hvilken nytte? Ikke fordi sommerhus ikke kan være helt fantastisk, vi har tidligere lejet skønne steder, men det er noget andet at eje. Så er jeg mere til at tage på forskellige ophold, spaophold hvor jeg (altså Troels) ikke skal rydde op, lave mad, gøre rent, handle ind eller slå græs, men bare slappe af, eller sjove ture med ungerne der ellers bare ville sidde på hver deres værelse med en iPad. Jeg rejser heller ikke de samme steder hen på ferie, det ser jeg ingen idé i, for så har jeg jo oplevet det sted. Min mor og far rejste altid det samme sted hen, i de samme lejligheder i Spanien. De pakkede Fanden galemig rugbrød og tog med, for det kan man jo godt komme til at savne på en uge eller to. Øhhhh nej, jeg rejser for at blive fri for alt der minder om rugbrød! Så på den måde, og mange andre måder, er jeg meget forskellig fra min familie. Jeg hader trummerum og genkendelighed i hverdagen, det befinder jeg mig bare ikke godt i og får i periode som disse ondt i maven over jeg ikke ved hvornår næste store eventyr står for døren.

Men sommer i Danmark, det bliver dejligt. Der er næsten ikke noget bedre, hvis vi har godt vejr, så det håber vi på. Den kommer til at stå på en masse dejlige, spændende og hyggelige ting, hvis vejret tillader det. Indtil videre skal vi på glamping, måske et golf/spa ophold, hyggedage i Kolding og København, ridelejr og en masse andre sjove ting som ikke er helt på plads endnu, men det bliver helt sikkert dejligt, både ugerne med børn og uden. Vi har ikke 6 ugers ren ferie, Troels og jeg er delvist på arbejde de uger børnene ikke er her. Bella er også med i vores planer, for hun er så social at hun hellere vil med rundt omkring, end være alene hjemme mange timer om dagen. Den kat er seriøst noget af det sødeste og sjoveste!

 

 

Lad mig høre, hvad skal du i sommerferien?

 

Image Map

Næste indlæg

Fredagsbobler #10 - Champagne på abonnement