Fredagsbobler #10 - Champagne på abonnement

Så er der sommerferie! Dette er vores plan…

 

Børnenes sidste skoledag og så er der sommerferie. Det er sådan lidt en blanding af ovenud glæde, og hysterisk frygt. De der gik hjemme med børnene under Corona, ved hvad jeg mener. Derfor har jeg også kæmpet en kamp for at få de næste 6 uger til at gå op med aktiviteter henover sommeren i Danmark, for det er uden tvivl her vi kommer til at holde sommer. Det er sådan en lidt sjov periode, for jeg møder mange der forsigtigt spørger ind til hvad vi skal på den der “nååååhhh skal I så noget i sommerferien, eller hvordan?”. Underforstået på den måde, om vi er typerne der tør rejse ud, eller om vi bliver i Danmark og hvad holdningen er… Evt. inden vedkomne selv bekender kulør.

Der er jeg ret klar i spyttet hver gang, vi bliver i Danmark, det synes jeg er at vise størst samfundssind med tanke på hvad vi har brugt af resurser på at komme gennem denne periode, vores penge bruges i Danmark hvor vi glæder os til at nyde en dansk sommer. Så kan vi rejse på mange andre tidspunkter. Det er bestemt ikke fordi jeg ikke er rejselysten, jeg har fået aflyst 5 rejser som jeg havde glædet mig til og der må jeg bare være ærlig at sige, at det kan Kolding simpelthen ikke hamle op med. Hold nu op hvor ved jeg ikke hvad jeg havde gjort, hvis ikke jeg havde fået købt den lejlighed i København som vi har haft mulighed for at benytte i denne skøre tid, den har vi stor glæde af og skal da også derover både med og uden børn i sommerferien.

På en måde, så tror jeg lejligheden fungerer for os, på samme måde som et sommerhus fungerer for andre. Vi overvejede om vi skulle købe sommerhus på samme tid som alle andre dette forår, men kom frem til at det nok slet ikke er det rigtige for os, som det er skuet sammen nu. Hvad skal vi egentlig med det? Troels gider overhovedet ikke have et sommerhus, og jeg tænker mest på hvor fint det ville være på billeder på IG end det faktisk at være der. Jeg ville jo kede mig! Da jeg tidligere boede i Ørestad ledte jeg efter et, for at komme ud til noget grønt, da vi jo boede inde i byen. Det endte med jeg købte et hus i Dragør der lignede et sommerhus, og så var lykken gjort, derefter havde jeg slet ikke behov for et sommerhus, jeg havde have og vand lige omkring mig. Nu hvor vi bor i Kolding har vi også kæmpe have, vi har sågar en å i haven og masser af plads og kroge at hygge os i. Jeg ville fandme visne hvis jeg fik mere græs og ro, vi er så rigeligt dækket ind på den front og jeg har så meget krudt i røven at jeg ikke gider det samme sted hen hele tiden.

 

 

Jeg husker da min mormor og morfar havde sommerhus, jeg syntes som barn det var så kedeligt at skulle op i et andet hus der bare var mindre end det rigtige. Til hvilken nytte? Ikke fordi sommerhus ikke kan være helt fantastisk, vi har tidligere lejet skønne steder, men det er noget andet at eje. Så er jeg mere til at tage på forskellige ophold, spaophold hvor jeg (altså Troels) ikke skal rydde op, lave mad, gøre rent, handle ind eller slå græs, men bare slappe af, eller sjove ture med ungerne der ellers bare ville sidde på hver deres værelse med en iPad. Jeg rejser heller ikke de samme steder hen på ferie, det ser jeg ingen idé i, for så har jeg jo oplevet det sted. Min mor og far rejste altid det samme sted hen, i de samme lejligheder i Spanien. De pakkede Fanden galemig rugbrød og tog med, for det kan man jo godt komme til at savne på en uge eller to. Øhhhh nej, jeg rejser for at blive fri for alt der minder om rugbrød! Så på den måde, og mange andre måder, er jeg meget forskellig fra min familie. Jeg hader trummerum og genkendelighed i hverdagen, det befinder jeg mig bare ikke godt i og får i periode som disse ondt i maven over jeg ikke ved hvornår næste store eventyr står for døren.

Men sommer i Danmark, det bliver dejligt. Der er næsten ikke noget bedre, hvis vi har godt vejr, så det håber vi på. Den kommer til at stå på en masse dejlige, spændende og hyggelige ting, hvis vejret tillader det. Indtil videre skal vi på glamping, måske et golf/spa ophold, hyggedage i Kolding og København, ridelejr og en masse andre sjove ting som ikke er helt på plads endnu, men det bliver helt sikkert dejligt, både ugerne med børn og uden. Vi har ikke 6 ugers ren ferie, Troels og jeg er delvist på arbejde de uger børnene ikke er her. Bella er også med i vores planer, for hun er så social at hun hellere vil med rundt omkring, end være alene hjemme mange timer om dagen. Den kat er seriøst noget af det sødeste og sjoveste!

 

 

Lad mig høre, hvad skal du i sommerferien?

 

Image Map

30 kommentarer

 • Tina Kastbjerg

  Hej Mascha
  Jeg er så enig med dig 👍jeg elsker også at komme syd på men det kan vi altid gøre på et andet tidspunkt ☀️ Tænker også det mest fornuftig at blive i DK og vores land er da fantastisk især hvis det er godt vejr 😎 vi bestilte en uge til Bornholm i feb så der skal vi over om to uger 😊 sammen med vores voksen børn på 22. Det glæder vi os til har ikke været derovre siden 1991 😁 rigtig god sommer til jer ☀️😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Enig, enig🇩🇰🇩🇰🇩🇰
  Vi starter ferien med 2 overnatninger i Kolding☀️????man er vel en trofast MV følger🤩 Vi var på kort visit i Kolding tidligere på året hvor alt var lukket så nu kommer vi retur til Koldinghus, Trapholdt mm🇩🇰 Rigtig dejlig sommer🇩🇰

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grethe Weibel

  Sweetheart Macha… selvfølgelig er du den som går foran i “stay home stay safe” TAK…
  Selvfølgelig skal vi blive i Danmark! Vi kender ikke konsekvenserne endnu ved at rejse ud…
  Vi har SÅ meget skønt og dejligt i vores land at opleve og nyde….Steder vi ikke ved hvor fantastisk det er at besøge. Vi har booket sommerhus i Gråsten lige ud til Flensborg fjord.
  Vi skal ro i kajak og besøge Vadehavet bl.a.
  Rigtig god fornøjelse i det danske sommerland:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har lejet et sommerhus på Als, et sted jeg aldrig har været og det gælder egentlig mange steder i Dk! Så tænker også vi skal rundt og se dejlige Dk! Så skal den selvfølgelig også involvere vennervisitter og ture ud til vandet 🙂
  Og så overvejer jeg simpelhen Gå kro’minoen! Jeg hr lige lært at gå med min nye benskinne efter fejloperation så tænker det ku være en super fed udfordring bare mand og jeg 🙂
  Nyd ferien 🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej Mascha
  Vi skal klart også være hjemme. Første gang i mange år, da vi også rejser hvert år. Vi har lejet et sommerhus ved blåvand, har aldrig været der før, så det skal nok blive sjovt og spændende at opleve den egn 🤩. Så skal vi et smut til Skagen og ellers nyde at slappe af hjemme og nyde poolen. Tage nogle endagsture og bare se hvad der sker 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Vi skal også være i Danmark i sommerferien. Vi have overvejet en tur til Normandiet i år, men da så alt det her Corona-historie begyndte, besluttede vi, at vi ikke ville udenlands. Så i marts bookede vi en ferielejlighed i Søndervig, er sted vi har været flere gange og nyder at komme tilbage til. Der er stadig nyt at se i området. Derudover har vi booket et par dage på Danhostel i Skagen. Vi krydser fingre for at vi kan tage en tur til Rom i efteråret i stedet, men det må tiden vise. Vi håber at det gode vejr fortsætter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det lyder som en dejlig ferie Mascha.
  Her har vi 6 ugers ferie og den står på ridelejr, camping i hytte ved vandet (Lønstrup), camping i Blokhus i telt, B&b på Fyn og ellers små ture og hygge hjemme. Alt sammen i dejlige Danmark.
  Kærligst Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi plejer også at rejse, men i år holder vi ferie i Danmark. Vi har pakket vores hjem sammen for at flytte til USA i nogle år så derfor flytter vi i sommerhus noget af sommeren mens vi arbejder. Ferien holder vi i Jesperhus med børnene. Jeg tager et par dage til København med den ældste inden vi skal til USA til august 😎🌞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Min datter og jeg tager til Fanø en uges tid. Jeg boede derovre i nogle år for ca 20-25 år siden, og jeg glæder mig virkelig. Derudover bliver det nok til nogle ture til feks Århus og København ☀️☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi napper en uge i sommerhus i Marielyst og derefter en uge i sommerhus i Jylland og håber på fantatisk sommervejr når nu Kos er skiftet ud med Danmark… Danmark er dejlig når vejret er godt.. ellers kan det godt føles som om man ikke havde ferie når man vender tilbage til job 🤷🏼‍♀️ Hvis ikke vores rejse var blevet annulleret inden de igen åbnede op og hvis ikke vi som nu allerede havde booket sommerhuse havde vi rejst sydpå, trygt og med forholdsregler som vi også skal herhjemme. Støtter gerne Danmark men har også mange bekendte der er ved at miste deres job eller har mistet deres job i lufthavnen eller i rejse branchen som dem ville jeg også gerne støtte men det må blive senere på året ☀️🍉👨‍👩‍👧‍👧

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Vi skal til Thy, det har vi ikke prøvet før. Sommerhuset der blev booket allerede i januar, grundet udlandsrejse i efterårsferien, som nu ikke bliver til noget pga corona. En uges fodbold skole til sønnen i næste uge. Og 2 ugers ferie uden planer, vi tager nok nogle dagsture

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berit

  Vi skulle have været til Kroatien….men nu bliver vi hjemme og nyder Danmark. En uge i Sjelborg tæt ved Esbjerg og en uge ved Silkeborg Søerne. Det sjove er at stort set alle vi kender bliver i DK og mange tager til Jylland, så vi mødes med en masse på vejen og hygger. Det er ferie på en anden måde end vi plejer….men vi glæder os😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  🎶 Bornholm Bornholm Bornholm …du’ min dejlige ferieø 🎶
  i år ihvertfald 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heja Norge

  Vi har droppet en måned i Brasilien m.m. og har brugt en mindre formue på at tage bilen m Oslofærgen (købte før de åbnede for transit gennem Sverige). Så kører vi på eventyr m telte og trangia og ser om vi ender helt i Nordkap. Det er utrolig langt væk…så det tager mindst 14 dage uden for mange afstikkere. Det bruger vi små 3 uger på. Og vi ville ALDRIG have brugt en hel sommerferie påNorge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heje N

   (Anna og Lotte lufferne fik ramt send-knappen)
   Men nu får vi det bedste ud af det. Mens vi arbejder er børnene på spejderlejr i 7 dage på sjælland og bagefter en uge på koloni m 32 andre bysbørn, bl.a Bornholm. De får vist en skøn ferie.
   Vi skal forhåbentligt holde bryllup i sept, da det første blev aflyst med 10 dages varsel i marts. Magter ikke flere udsættelser med det 🤪🙄

   Synes du har helt ret i at betragte lejl. som jeres sommerhus. Der hvor man lader op og finder energi! Perfekt når hele livet og familien skal balanceres. God sommer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke villadsen

  Vi snupper en uge til Bayern på et golf/spa ophold, dernæst 4 dage i Polen på endnu et lækkert spa ophold. En anderledes ferie, samtidig glæder os til. Håber vejret holder ellers må vi jo nyde alle de indendørs spa muligheder, der er. Vi skulle ellers have været 14 dage i Grækenland på en lille ø zakonthys. Det er nu lavet om til efterårsferien. God ferie til jer😎😎

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det blir Danmark for mig og mine to banditter. De skulle have været til Mexico med deres far, men han tager dem til Bornholm i stedet.
  Med mig tager vi hjem til mormor en uges tid og de sidste to uger bliver staycation i København. Vi skal leve driverlivet med at genopdage Kbh og spise dejlige frokoster og middage, og finde ud af hvor man får den bedste is.
  Jeg er helt enig med dig. I år støtter vi Danmark efter bedste evne. Og helt ærligt; dansk sommer med lyse nætter. Findes det bedre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Vi bor ved Vesterhavet, så vi tager en uge i lånt lejlighed i Køvenhavn. Ellers skal vi bare nyde det hjemme ved havet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måne

  Den første uges ferie er snart ovre. Og vi lejede et sommerhus med pool igennem Sol og Strand. Det har været virkelig skønt med pool og have. (Vi bor i lejlighed) Og min datter har bare hygget sig, hun ville ikke køre fra sommerhuset, da hun troede det betød vi skulle hjem. Nu er vi dog kommet hjem. Og på mandag venter job og børnehave. Og så har vi ferie igen i uge 31 og 32 som endnu ikke er besluttet endnu.
  Vi skulle have været en tur til Tyskland, “roadtrip” forbi Heide Park, hvor der også er Gurli Gris land. Og finde lækre badesteder. Men det bliver måske næste år i stedet.
  Jeg overvejer om vi skal “passe hus og have” til næste ferie 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth

  Sig til når du får SUP og hvis du vil med ud og SUPpe ved Kolding Fjord. Vi er nogle stykker efterhånden, som mødes😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Vi skal til Norge på vandreferie som vi altid gør🏔 For os handler det om at komme ud og være aktive sammen uden en masse andre mennesker❤️ (Og fordi Norge har fulgt næsten de samme retningslinjer som Danmark, tænker vi det er okay)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Jeg tager på ø lejr med mine 3 børn. En dreng på 10 og tvillinger på knapt 1 år . Ret primitivt men helt fantastisk. DeT er 6 gang på samme lejr .
  Derudover skal vi til Lolland 4 dage ned min søster og resten af ferien går med lidt småture rundt omkring til Danmarks seværdigheder.,

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Eskildsen

  Hej
  Jeg har lige bestilt 6 dage på Bornholm, med min gamle mor på 85, som aldrig har været der, vi var heldige at booke på Nordly – et privat vandrehjem lignende B&b ejet af unge mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Vi skulle have været 5 uger i USA. Øv.
  Men nu bliver vi i DK i 2 uger (sommerhus i Skagen og badehotel på Samsø, Derefter en uge på hotel i Norge, faktisk samme hotel hvor du har været på skiferie, og så slutter vi af med to uger i Italien. Det må man jo gerne nu. Vi støtter stadig erhvervslivet i DK selv om vi tager til Italien, for jeg har brugt en formue i danske butikker på nyt sommertøj til 2 voksne og tre børn, badetøj, solbriller, solcreme til både børn og voksne, klistermærkebøger og andet underholdning til ungerne osv. osv.
  God sommer☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen, I bor jo også bare så SKØNT, så hvorfor opfinde noget nyt…?
  Vi bor ligeså lækkert som jer her på Sandgaarden og har faktisk heller ikke lyst til at tage nogen steder hen. Vi venter nu kun på, at vi kan flyve ned til vores hus i Spanien igen!!
  I mellemtiden tager vi på dagsture og et par ture med lidt flere overatninger.
  Jeg (vi) har ligesom dig krudt i bagdelen og den eneste grund til at vi har et ‘sommerhus’, er at det er i Spanien og at vi har følelsen at ferie hver gang vi er dernede.
  Spanien er jo så stort et land, at vi aldrig når at se det hele og så gør det ikke noget at vi har en base/sommerhus, for vi er næsten kun i huset for at sove g vaske tøj;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Vi skulle have været på sommerferie i Rom med vores 2 piger på 4 og 8 år, men har valgt at holde sommerferie for første gang i Danmark. Jeg glæder mig! Vi bor i lejlighed i Virum og har lejet et skønt sommerhus lige ned til vandet i Nordjylland. Der er trampolin og gynger til børnene og vi skal grille hver aften. Jeg glæder mig til at vise min familie hvor mange skønne steder der er i Jylland. Rom går ingen steder og vi vil heller støtte Danmark økonomisk lige nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Vi skal til Mallorca. Vi skal bo på et lille hotel som vi ofte gør.
  Vi glæder os alle helt vildt. Skønt at være sammen med familien, bade, spille spil, læse, lave dejligt mad, spise ude o.s.v.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty V

  Jeg er helt vild med de to hvide billeder med sort streg, en kvinde, en kvinde og mand som du er ved at hænge op i stuen.

  De er enkle og flot ramme 🤩

  Ha en dejlig solskins sommer ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du har så ret, Mascha! Vi kan sagtens blive hjemme – og støtte de danske steder i år. Kæresten og jeg har fx været en del gange på https://comwell.com/weekendophold – nogle af hotellerne har spa – og så er man “nærmest” syd på, hvis man lukker øjenene. Haha!
  Men altså. Alt i alt synes jeg, at der er mange steder, man får øjnene op for i DK med sådan en sommer som i år. Og hvor er det fedt at læse dit kommentarspor herinde, hvor der er mere inspiration til resten af sommeren.
  Vi har nemlig gemt lidt forlængede weekender hist og her, så jeg vil da igang med at undersøge nogle af forslagene her!
  Tak for en god blog, som altid!
  Kh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsbobler #10 - Champagne på abonnement