Sammenføring af kattene, sådan går det...

Er det i orden at reklamere for sugardating, med ung målgruppe?

 

Hvis du har adgang til at læse denne blog, så er du højst sandsynligt online og garanteret også stødt på den omdiskuterede sag om en reklame, influenten Fie Laursen har lavet for et site det formidler sugardating. Jeg blev i dag spurgt om jeg ville komme i Go’ Aften LIVE, men det passede dårligt ind, jeg vil dog gerne lige lufte mine tanker om det, for det er alligevel en stor diskussion indenfor min branche – altså som influent!

Jeg synes personligt at der trænger til nogle deciderede love og retningslinier, eller etiske regler, inden for denne branche, hvor man som influent med mange følgere kan påvirke mange mennesker. Men jeg tror det bliver svært at håndhæve, for selvom der er klare regler omkring markering af reklame i vores opslag, som burde være super lette at forstå og rette sig efter, så ser jeg dagligt store influenter, tv-værter, popstjerner, sportsstjerner og andre store personligheder i det offentlige søgelys, bevidst pisse stort og flot på den regel, uden der bliver gjort noget ved det. Hvad folk reklamerer for, indenfor en etisk grænse, vil jeg egentlig ikke være dommer over. Personligt rækker min moral og etik ikke til at reklamere for den slags, ligesom jeg husker jeg så skævt til reklamerne fra et datingsite der opfordrede til utroskab for nogle år tilbage. Dem vælger jeg fra. Det er svært at forbyde reklamer der henvender sig til voksne mennesker, der bør være i stand til selv at navigere i den slags. Jeg forstår bla. ikke hvordan man kan forbyde reklamer for alkohol og tobak, når feks. Haribo må reklamere for slik med sukker der er ekstremt vanedannede og kan medføre en masse livsstilssygdomme. Vi lever i en nogenlunde fri verden, hvor vi selv er herre over de fleste valg vi gør, og sådan synes jeg også det bør være, men!

Når man henvender sig til unge under 18 år, synes jeg der bør være ret strenge krav til hvad man kan reklamere for. Jeg synes nok i virkeligheden der burde være en funktion på diverse platforme, så der netop er en aldersgrænse på 18 år hvor et login med Nemid er påkrævet. Jeg har selv kun 3% følgere på IG der er under 18 år, dem sorterede jeg gerne fra da det ikke er min målgruppe. Jeg vælger kampagner og indhold ud fra min følgerskare, der hovedsageligt er ret voksne kvinder som jeg forventer godt selv kan navigere i, om de har behov for en skønhedsoperation eller ej, hvis de ønsker det.

Men at eksponere og ligefrem opfordre unge piger til at sugardate og sælge brugte trusser, er noget af det væmmeligste jeg til dato har oplevet en influent reklamere for. Jeg ved næsten ikke hvem jeg er mest forarget over, selve influenten eller det firma der har booket reklamen. Det handler ikke om at være kvindefrigørende, booooosladyyyyy, at give en fuck og selv bestemme over egen krop, så skal man fandensgalemig være faldet hårdt ned i fliserne fra barnevognen på et tidspunkt, hvis man kan feje det ind under et eller andet fissefrigørende. Det handler om at påvirke UNGE piger ud i noget der læner sig utrolig meget op af prostitution, en gråzone hvor det kan være svært at kende grænserne og lettere komme til at stå i en situation hvor der forventes mere end man havde regnet med, end hvis man langer burgere over disken på McD. Der er tale om at “sælge sig selv” i et intimt omfang når man alene skal mødes med en mand, til forskel fra hvis pigen er model og bliver booket til et photoshoot med professionelle hvor der er flere til stede. Børn og unge under 18 år skal overhovedet ikke have adgang til den slags, de skal netop beskyttes mod de afstumpede galninge der prøver at lukrere på deres umodenhed og eventuelle sårbarhed, for jeg tror simpelthen ikke på en ung pige kan overskue konsekvenserne af at have solgt, hvad jeg vil kalde værdighed, til en mand der ønsker hende på timebasis. At få det til at lyde som lette penge, når de personlige konsekvenser kan ende med at være ret dyre, er mig ubegribeligt at nogen kan sidde og tænke “det er fandme en god reklame det her, det er genialt”. Når man handler så uetisk som influent, kan jeg ikke lade være med at håbe på, at der med tiden kommer krav om et slags “kørekort” til store profiler, når man ene person kan ende med at gøre så stor skade på andre mennesker. Man er efter min mening ikke sin position voksen nok, når det åbenlyst er så svært for en enkeltperson at navigere i rigtigt og forkert. Man har naturligvis lov til mene hvad man vil som det er lige nu, da der ingen regler er på området, men efter min personlige mening, så er dette forkert.

Og så har jeg ikke engang nævnt mine tanker om sort arbejde, for man må jo ikke bytte ydelser på den måde. Jeg betaler sandelig også skat af de gaver jeg modtager hvis jeg er til et event, eller nogen sender mig et t-shirt som de håber jeg deler på mine platforme, så der skal da også betales skat af suger-gaver formoder jeg?

 

Hvad er din holdning? Ét er jo hvilken holdning man har til at sugardate, den er jeg egentlig ikke så interesseret i, hvis man er et voksent menneske, for mig er det helt store omdrejningspunkt, når et idol henvender sig til børn og unge med opfordring til noget så grænseoverskridende, for de fleste mennesker.

 

Image Map

42 kommentarer

 • Gitte Jensen

  Jeg vil ik kommentere så meget andet end gud hvor er jeg dig enig med dig i fine betragtninger.. og takke dig for at markere dine holdninger så tydeligt ..!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hvor har du ret – man må håbe at forældrene til de småpiger, som følger disse profiler tager en god snak med dem 🙏🏽

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Norlyk

  TAK!! Jeg kunne ikke være mere enig i det du skriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tom

  Helt og aldeles enig med dig, Mascha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt

  Jeg synes først og fremmest at en pige med så store psykiske problemer burde stoppes i at færdes på SOME. For det andet skulle det forbydes at reklame for prostitution, hvilket det er at sælge sex – ligemeget om du pakker det ind i gaver osv.
  Der er for mange, der ukritisk reklamerer for alt muligt. Derfor prøver jeg ihærdigt at lære mine piger om internettet, og står ikke tilbage for at forbyde dem at følge visse personer.
  Og jeg gad også godt at vide hvor meget der er betalt i skat for reklamen.
  Og at sælge sine brugte trusser! Ad! Både til køber og sælger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes at man, som forbillede, bør overveje konsekvenser af sine handlinger for dem der ser op til en. Jeg savner også love der kan resultere i bøder, i lige denne ret grove sag. Det vil forhåbeligt få folk til at tænke sig endnu mere om. Tak for indlæg om emnet👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina-Carolina

  Tak for dig mascha 🙏❤️ hvor er det rart at høre så fyldestgørende og møg fangende tankegang 👌
  Jeg elsker dine indlæg, de er så frie, man mærker bare din fantastiske personlighed i dem.

  I den her er det bare spot on, at læse dette indlæg som mor er bare lige i skabet.
  Jeg håber og ber til at flere influenter, herunder nævnte i indlægget vokser med alderen og at ansvars bomben pludselig falder. ❤️👌.

  You rock woman 🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Pedersen

  Jeg bliver så harm og vred… om man vælger at sugardate eller ej som voksen (over 18) vedkommer ikke mig, men hvordan pokker kan man som influencer reklamere for sugardating?! 😳
  Jeg mener, at man som en offentlig person, bør være klar over hvilken aldersgruppe ens følgere har, og så bruge ens hjerne og tænke på hvordan man ønsker at fremstille sig selv!
  Det er generelt svært at navigere på de sociale medier og mange unge er desværre ikke trænet i at skille skidt fra kanel og så bliver man jo ekstra påvirket af meninger fra en kendt person.
  Jeg følger ikke Fie Laursen og har kun hørt hun flere gange har undskyldt for diverse udtalelser og reklamer, men hun burde ikke være tilladt på de sociale medier, hvis hun ikke ved hvordan hun omgås børn og yngre personer.
  Jer synes generelt der burde være regler og retningslinjer, og hvis vælge at invitere til at “børn” sælge sex ydelser, så burde ens profil slettes og bandlyses og så burde man egentlig også få hovedet tjekket og holde dig væk fra sociale medier.

  Se

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Kunne ikke være mere enig! Jeg kan ikke se, at sugardating er en gråzone – det ER prostitution. Du sælger din tid, dit selskab, din intime sfære for en taske, et smykke, en rejse. Nok er det ikke et beløb som en almindelig løn, men som du nævner skal du beskattes og betale en eller anden form for pris for de gaver du modtager. Dermed må det være det samme for sugardates. Prostitution, og det bør ikke være tilladt at reklamere for det, om målgruppen er 18+ eller ej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Der er rigtig mange steder vores børn og unge eksponeres for noget som de slet ikke burde eksponeres for fordi alt kan streames eller postes på SoMe. Her er det vores svære pligt som forældre, at prøve at følge med, og klæde vores børn på så godt vi kan, eller prøve at holde dem fra det så længe som muligt. I forhold til reklamer så burde der gælde fuldstændig samme regler som f.eks. på good old flow tv, hvor de fleste broadcastere er underlagt strenge regler. Influencere skal simpelthen ikke have lov at reklamere for eks sugar dating, online gambling, quicklån eller andet hjernedødt med mindre de kan dokumentere at deres opslag kun er målrettet deres følgere 23+. -Og visse profiler som allerede adskillige gange har misbrugt deres kommunikationsplatform med upassende indhold og reklamer burde lukkes ned.
  Lovgivning nu – ja tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Det burde være lovpligtigt at så snart man har dokumenterbare følgere under 18 så er der begrænsninger for hvad man må reklamere for. Alternativt samme begrænsninger som der er i TV mv skulle gælde for hele influencer branchen uanset alder på følgerne.
  Tænk på alle de unge der måske ikke har forældre der formår at snakke med dem om hvad de ser/oplever på de sociale medier.

  Når det er sagt, så burde en væsentlig del af harmen rettet mod Fie Laursen måske nok istedet være rettet mod de virksomheder/personer der bevidst rækker ud til influencers de udemærket godt er klar over har en ung følgerskare, det er nok endnu mere usmageligt. Særligt når man ved samme influencer har psykiske problemer..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg så gerne at der var en knap hvor man som bruger af de sociale medier kunne trykke at indholdet kun er for personer på 18+. Så vil indlægget være sløret for alle under 18+.
  Jeg er ikke vild med at der kommer en masse regler og love – vi lever i et frit land. Men aldersgrænse burde der være på alle opslag – også for os der ikke “offentlige” personer – for nogle indlæg eller opslag er ikke for børn.
  Nu har jeg selv to piger i den alderen gruppe hvor omtalte person er en de alle kender og fleste følger. Jeg blander mig normalt ikke i hvem og hvad de følger, vi har en sund og fornuftig dialog omkring hvad der er rigtigt og forkert – men den her gang satte jeg grænsen. Ikke fordi mine piger ikke kan se at det hun gør og siger er forkert – men fordi at så længe de følger hende så har hun magten. Og kan tjene penge og opføre sig dumt – mens nogle måske kommer galt afsted fordi de ikke kan se at det er forkert det hun gør.
  Min børn og deres venner følger hende ikke længere, for da argumentet med at hun jo havde en magt som de gav hende ved at følge hende kom på bordet – ja den magt havde de ikke lyst til at give hende. For tænk hvis de kunne redde bare en pige fra at gøre noget så dumt som siger dating, ja så kunne de blive underholdt andre steder fra..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Hej. Jeg er faktisk en af dem der både har anmeldt Fies billeder og hendes insta konto. (Jeg håber snart hun får den rigtige hjælp – men det er en helt anden historie). Hendes konto burde forbydes – og hun skulle ikke have lov til at være influencer længere. Dette burde gælde for alle der reklamerer for den slags!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Jeg tænker blot “Hvad vil der ske, hvis mange anmelder hendes profil for seksuelt krænkende og vildledende opslag”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hvis vi ser helt nøgternt på det, så har hun ikke overtrådt loven og jeg synes ikke, at hun kan stilles til regnskab for, at hun har unge følgere. Der findes fristelser alle vegne og det er forældres fornemmeste opgave at lære deres børn og unge mennesker at navigere udenom disse både i det virkelige liv og på SoMe. Hvad Fie Laursen vælger at reklamere for på hendes egen Instagram-profil er hendes egen sag – så længe hun ikke bryder loven. Vi andre kan så synes det er moralsk forkasteligt, ulækkert, nedværdigende mv., men vi kan så bare lade være med at følge hende og det kan vores børn og unge mennesker også (Fie er faktisk helt til grin blandt de unge og mange følger hende bare, fordi hun er så excentrisk og vild og langt de fleste fornuftige unge mennesker og børn kan sagtens se hvor langt ude hun er og har faktisk helt ondt af hende.
  Gå efter emnet (sugardating) ikke personen Fie Laursen.
  Der er så mange andre influencers der reklamerer for numseløft, botox, skedeopstramninger, kunstige øjenvipper, kunstige læber, kunstige øjenbryn, kunstige bryster mv. Det tror jeg faktisk påvirker vores unge mennesker og deres selvværd mere end at Gie Laursen reklamerer for sugardating.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • D

   Jeg kunne ikke være mere enig med dig. Men se hvor meget opmærksomhed og omtale hun har fået. Tænker at det mest effektive er at ignorerer hende, så får hun ikke opmærksomhed eller reklameindtjening.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Therese

  Jeg synes, at det er HELT ude af kontrol med F L
  Hun har et ansvar som influencer, som hun SLET ikke er moden nok til at have!!
  Det er helt ude i det ekstreme, at hun skriver at hun har en veninde der sugardater og tjener 300.000,- kr om måneden
  Det kan få katastrofale følger for en helt ung pige, at mødes med vildt fremmede mænd — hun er jo fuldstændig forsvarsløs, hvis han vil noget hun ikke vil være med til
  Jeg mener seriøst, at F L skulle forbydes adgang til ALLE sociale medier, men ved desværre at det ikke er realistisk
  Hun sender alle de forkerte signaler til helt unge piger, så mit inderlige håb er at pigerne har en god og tryg opvækst med i bagagen og har en god og sund fornemmelse for, hvad der er rigtigt og forkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Det var præcis min første tanke! Er det overhovedet egentlig lovligt at reklamere for den slags? Og så endda til unge under 18. Det er det så åbenbart, og det stiller jeg mig ret undrende overfor…. 🤔 Jeg tænker at er min influncer er man vel at betragte som en slags virksomhed, og så må man vel kunne håndhæve diverse love og regler, ligesom man gør over for alle mulige andre virksomheder. Kan man ikke håndtere det som person, jamen så skal man nok ikke være influencer. Ellers må det jo koste bøder, som for alle andre virksomheder. Same same i min verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla Røjkjær

  Godt brølt Mascha. Det kunne jeg ikke have sagt bedre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina Leonora

  Er det i orden når vedkommende er gift og bare sidder hjemme og bruger løs af mandens penge? Er det fordi man er gift så det fint at man er pyntedukke for sin rige ægtæfelle som man kan lige vise frem som premie puddel?
  Nej jeg bifalder ikke sugardating… hvorfor mænd opsøger den slags? Måske gider de ikke de koner som laver ik andet end brokker sig,måske bare for sjovs skyld..hvad ved jeg?
  I råber op om Fie. Så råb da op om de mænd som har kone og børn derhjemme men søger selskab af unge piger. For så længe den slags mænd findes så længe det fortsætter.. og kan i sværge på biblen at jeres mænd,kærester whatever..har ikke benyttet sig af sugardating?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Enig enig enig ENIG for fanden da også!!! Det er så forkert og så trist på så mange planer. Og det er BARE IKKE OK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg bryder mig ikke om den form for opfordring eller budskub, i så bredt et forum. Især ikke til de helt unge. Fie er efter min mening, kommet ud på endnu et sidespor, som hun sikkert ender med og undskylde for inden for kort tid. Håber hun husker skatte far i alt det her, ellers får hun nok et bette problem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Hendes mangel på moral, kommer af mangel på penge! Eftersom hun undskyldte bare for få måneder siden for at gøre det samme, ja så ved hun jo godt at hun er forkert på den. Det er rendyrket prostitution og, at male et glansbillede af det overfor små unge piger er dybt problematisk og ganske forkasteligt!! Ydermere, dem der så mener at pigebarnet ikke har et ansvar, hop lige i seng igen, du blev vist ikke helt færdig med din lur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ian

  Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor det er så forkert. Fie har altid været lidt vildere end andre. Og det er sådan hun er. Det er ikke ulovligt at sugerdate eller sælge sine brugte trusser. Der folk der sælger der brugte badetøj. Og ja ja jeg ved godt. Det er en dirty Grund til nogle mænd køber andre brugte tusser. Men folk har solgt brugte trusser via den blå avis. Næ jeg synes det er er fair hun laver sådan en reklame. Her glæder det sgu forælder skal lærer deres børn at man kan gøre mange ting i livet. Men man skal huske at nogle ting at få folk op under røde felt. Og bare fordi Fie gør det. Behøves man ikke selv gøre det. Tryk vider eller sig til din børn de ikke må ha Instagram. Ja sorry. Der er sgu ting her i livet der er mere farligt end sugerdating og salg af brugt undertøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guri

  Det er yderst problematisk, at en influent har rammerne til at reklamere for sugardating. Problemet ligger i at vedkommendes målgtupoe/følgere tilsyneladende er meget meget unge piger. Selvfølgelig er der tale om en gråzone, hvor lovgivningen desværre bare ikke følger trit med udviklingen. Jøsses altså….det svarer vel til, at Disney også begyndte at reklamere gor sugardating. Forstå mig ret. Jeg antager i hvert fald, at mange af vedkommendes følgere er i samme aldersgruppe som Disneys målgruppe. Og fri mig lige hor kvinders rettigheder, frigørelse osv. Den holder ikke, når målgruppen er børn. Synes at det firma virkelig burde skamme sig st målrette deres koncept mod børn. Hvad influenten angår, ja så gider jeg næsten ikke at bruge min pegefinger på at kommentere på det. Jeg bliver få træt så træt. Hvor håber jeg bare så inderligt, at jeg dom mor formår at udstyre mine to dejlige døtre med et moralsk kompas, der (efter min optik) er, kommer på et niveau, hvor de har len hel del større respekt for sig selv end tilfældet her har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ikke nok med at hun reklamerer for sugardating, så er det også ekstremt seksuelt indhold der generelt er på hendes profil. Hun er et forbillede for mange unge piger. Hun burde lære at te sig som et forbillede. Hun har ydermere opfordret hendes følgere til at betale for at få adgang til hendes nøgenbilleder, brugte trusser, osv osv på en anden webside. Så nu kræver hun altså også et månedligt beløb fra sine unge følgere, som skal abonnere på hendes seksuelle indhold, for at gøre sin Instagram mere “børnevenlig”. Hun stopper desværre nok aldrig. Hun rykker bare sin sindssyge platform et andet sted hen. Det er til grin og jeg håber virkelig snart at hun bliver stoppet. 🤦

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  Pigebarnet er bindegal og burde få hjælp. Mange af ovenstående kommentarer dækker også min holdning. Det er i dén grad så usmageligt, hvad hun opfordrer til. Det kan være en glidebane for nogen med svag karakter. Jeg bliver så rasende, når nogen forsøger at udnytte sårbare unge mennesker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette-Lærke

  Jeg synes at ens instgram og lignende sider, skal bruges til at poste/reklamere for det man har lyst til, man kan jo følge dem dem der poster det man vil se, og unfollow dem der poster noget man ikke vil se. Jeg synes ikke Fie, har gjort noget forkert, hun må poste det hun har lyst til og jeg må poste det jeg har lyst til. Jeg synes derimod, at instagram skulle have en funktion, så udvalgte opslag ikke kan ses at unge under 18. Også synes jeg det er op til forældre at vudere hvornår deres børn er klar til presset fra sociale medier. For uanset hvem de følger vil de blive påvirket. Når det så er sagt synes jeg heller ikke at unge under 18 skal kunne se reklamer for den slags, men jeg synes ikke det er Fies ansvar, så længer hun følger instagrams regler og loven. Men måske der skulle være begrænset visning på instagram for børn under 18.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Fie har en skrue løs og bør indlægges og have hjælp. At kalde hende influenser, er virkelig latterligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg synes det er væmmeligt som Fie Laursen bruger hendes platform til på den lede måde at opfordre hendes over 300.000 følgere til Sugardating eller til at sælge deres brugte undertøj. Hun burde skamme sig. Måske er det nødvendigt med begrænset brug eller slet ingen brug af Instagram for unge under 18 år hmmm tror det vil være enklere at lave regler for hvad der må reklameres for. Og søde Mascha du kan ikke sammenligne alkohol og cigaretter med sukker – hvad så med Mac D og Burger King skulle de så heller ikke reklamere fordi overvægt og fedme efterhånden er en folke sygdom ???
  Men tilbage til problemet – jeg håber inderligt at dette på en eller anden måde får konsekvenser for Fie Laursen og når det er sagt forstår jeg ikke hvis de unge ikke kan gennemskue hende når hun siger det er “ ufarligt “ for hun er da et levende eksempel på at man kan tage skade.
  Og Mascha med hensyn til beskatning af Sugar gaver så tænker jeg at det ryger lige i gråzonen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Hvad er egentlig forskellen på en influencer og en influent? Jeg anede ikke, at der var noget, der hed en influent…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Forskellen er kun at det ene er det engelske ord og det andet det danske ord

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Jeg har to døtre. De har hver deres jævnaldrende kæreste. Fire flinke væsner, der omgås hinanden med respekt. De følges ad til fritidsaktiviteter som sport og kulturoplevelser og støtter hinanden med fokus på uddannelsesforløb. Ikke alle unge mennesker har voksne rollemodeller, der kan vise vejen til et liv i en god balance mellem fysisk form og helbred, sociale relationer og økonomi.
  Fie har brug for hjælp til at skabe gode relationer.
  Hun har mange udfordringer i kampen for at skabe
  et godt liv for sig selv. Den kamp er måske interessant at følge for et udvalg af unge ensomme eller søgende mennesker.
  Sugardating er prostitution og ikke en optimal løsning på livet. Det er ikke sundt for krop og sjæl.
  Det er almindelig dokumenteret viden og det skal vi fortælle både Fie og hendes følgere. Unge piger er priviligerede, når de har mulighed for at vælge sugardating fra. Mascha du ved måske, hvad det kan koste, at få Fie til at bringe en advarsel mod
  sugardating? Hvis der altså ikke er klausuler på hendes aftale med datingsitet. Institutioner for børns rettigheder, kan formulere advarslerne specifikt til målgruppen. Oprettes en indsamling giver jeg gerne er bidrag så Fie kan opleve, at vi gerne vil købe hendes bistand til at være en nyttig og værdifuld influnter over for teenagere og unge kvinder. Måske mangler Fie studiestøtte til at realisere en sund drøm om uddannelse? Bliver hun kun udnyttet til usunde formål?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elin

  Ikke alle unge mennesker har voksne rollemodeller, der kan vise vejen til et liv i en god balance mellem fysisk form og helbred, sociale relationer og økonomi. Fie har brug for hjælp til at skabe gode relationer. Hun har mange udfordringer i kampen for at skabe
  et godt liv for sig selv. Den kamp er måske interessant at følge for et udvalg af unge ensomme eller søgende mennesker.
  Sugardating er prostitution og ikke en optimal løsning på livet. Det er ikke sundt for krop og sjæl.
  Det er almindelig dokumenteret viden og det skal vi fortælle både Fie og hendes følgere. Unge piger er priviligerede, når de har mulighed for at vælge sugardating fra. Mascha du ved måske, hvad det kan koste, at få Fie til at bringe en advarsel mod
  sugardating? Hvis der altså ikke er klausuler på hendes aftale med datingsitet. Institutioner for børns rettigheder, kan formulere advarslerne specifikt til målgruppen. Oprettes en indsamling giver jeg gerne er bidrag så Fie kan opleve, at vi gerne vil købe hendes bistand til at være en nyttig og værdifuld influnter over for teenagere og unge kvinder. Måske mangler Fie studiestøtte til at realisere en sund drøm om uddannelse? Bliver hun kun udnyttet til usunde formål?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke Thomsen

  Du har så ganske ret i dine betragtninger .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg synes først og fremmeste det er komisk; pigen, som for tid til anden trækker “jeg er i dårlig tilstand”, “jeg lader mig påvirke let” eller “jeg har borderline”-kortene, tillader sig at udtale, at det er reklame henvendt til følgere over 18 år, da de jo er “voksne” og “selv ved hvad de vil”. Hun er jo selv et typisk eksempel på, at det ikke er realiteten. Hun hviler endnu ikke nok i sig selv eller kender sig selv nok, til at vide, hvor hun er i livet eller hvor hun vil hen. Hendes profil er jo direkte blevet et “reklame – ja tak”-skilt som man i tidligere dage satte på postkassen.

  Dernæst synes jeg det er yderst problematisk, at hun mener, at reklamerne er OK, da hun “henvender sig” til sit publikum over 18 år, om hvordan man sælger trusser. At hun efterfølgende forklarer, at siderne er opdateret med vertificering af alder osv. synes jeg bare gør det endnu mere problematisk – hvis yngre piger allerede har fået blod på tanden over “at være bosslady” eller deres egen “Queen”, så kan jeg love dig for, at de simpelthen nok skal finde andre lignede sider, hvor der ikke er samme forhold/restriktioner og hvor de enkelt kan videreformidle deres brugte undertøj. Det er jo lidt ligesom at snige sig ind på et diskotek, da man var mindreårig – de steder, hvor der var regelmæssig og god kontrol gik man ikke, men de mindre ordentlige steder var bagende fulde med mindreårige. Man kan simpelthen ikke skære eksponeringen over med en kniv og sige, at andre yngre mennesker ikke bliver påvirket.

  Dernæst, at der er dette sorte marked, hvor “sugardating” befinder sig i en gråzone af prostitution og hvor skat er det man kalder en mand for at få et par ekstra 100kr er skamligt. Vi er et samfund, vi skal bidrage til hinanden hvad end hvilken service eller produkt vi leverer. Jeg håber derfor, at der kommer et rap eller lignende over fingrene til alle, som udøver denne form for virksomhed – ligesom der ville for alle andre, der har en virksomhed, hvor der enten undlades at betale skat eller moms. Loven bør være lige for alle.

  At Fie sammenligner sugardating med datingsites som tinder blot med goder er kortkasteligt. Jeg er sikker på, at flere har set Gina Jacquelins dr dokumentar om emnet – for alt i alt, så er det ikke det samme. Du kan møde en sød gut på tinder og alt falder på plads i livet – og du kan selvfølgelig også møde den mindre søde fyr på tinder, hvor kemien ikke er der – men her kan du sige nej. Det kan unge ikke, hvis de begynder at prostituere sig selv. De sælger sig selv, deres mening, deres Holding og deres værdighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg syntes personligt ikke at Fie Laursen har taget den rigtige beslutning, MEN jeg syntes ikke at vi skal opnår noget ved at skjule dette for de unge. Jeg tror at rigtig mange unge mennesker har fundet deres egen holdning til Sugardating efter denne “skandale” – jeg syntes de har ret til at danne sig de holdninger selv! Vi skal som samfund ikke skjule for dem at muligheden er der, for så får vi ikke et nuanceret billede af hvad det er. Hvis vi forbyder folk som Fie at tale om det på Insta, bliver det blot mere tabubelagt og dermed også sværere at søge hjælp.

  Jeg vil også citere en komiker – Anden, i en joke om stoffer siger han: jeg syntes det skal være lovligt. Det skal ligge på alle gadehjørner, så man hele tiden bliver mindet om: “nej, det skal jeg ikke have”.
  Citatet skal selvfølgelig ikke forståes ordret, men idéen bag kan jeg godt lide

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Elnegaard

  Som mor til en 13-årig pige, kan jeg kun sige “Hørt-hørt”!
  Meget fint og ordentligt formuleret, som altid, men et alvorligt og overset budskab.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej Mascha,
  Er helt enig med dig.

  Lidt off topic har jeg en forespørgsel. Kan du ikke lave en anmeldese af Havebrusere? Mange skal holde Staycation i Danmark i år så det er jo et genialt produkt. Har fundet den her men ville gerne se en anmeldelse 🙂

  https://praegliving.dk/collections/havebruser/products/garden-shower?variant=21909061255

  Mange tak for din dejlige blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Else B.

  Kære Mascha,

  Lad mig starte med at sige, at jeg som en offentlig person og influencer-kollega – dog ikke i nærheden af dig, da jeg “kun” har mine ydmyge 100.000+ følgere, deler jeg din frustration!

  Den seneste sag med Fie Laursen og reklame sugardating (undskyld sproget, prostitution) har fået mig til tasterne. Den kedelige sag med Fie Laursen stiller alle os de seriøse offentlige personer og influencere som dig og mig i et ret negativt lys. Pludseligt havner vi i samme “kurv” som Fie Laursen og pludseligt er vi allesammen ikke til at stole på… Det er ekstremt uheldigt.

  Derfor har jeg tænkt over, Mascha, at ingen andre end dig kan skabe en interesseorganisation for de offentlige personer og influencere.

  Fordi du er en pige med ben i næsen. Fordi du er iværksætter. Fordi du har altid været first mover. Og fordi der er et kæmpe behov for det derude….
  Fordi lige nu er det en ren jungle.

  Når industrien har Dansk Industri som interesseorganisation og når landbruget har Landbrug & Fødevarer som interesseorganisation – hvorfor har vi – de seriøse offentlige personer og influencere, som er i dén grad et voksende market – ikke vores egen interesseorganisation?

  Og hvem andre end dig, Mascha, der kan stifte sådan en organisation?

  Og hvorfor ikke tage det et skridt videre og skabe en egentligt certificering af offentlige personer og influencere. En certificering, som fortæller: “De her er til at stole på, de er kvalitetssikrede, de er baggrundstjekkede, de er seriøse, dem kan kan samarbejde med.”

  Men hvor er business case, vil du spørge?

  Ja, man skal jo også kunne betale husleje. Derfor kan en forretningsplan for sådan en interesseorganisation være:

  1) Man laver et projektbeskrivelse, budget og indhenter interessetilkendegivelser. Det kan være alt fra samarbejdspartnere (fx. Instagram, Google, Politiet, politikere, mm.) samt seriøse offentlige personer og influencere.

  2) Man afsøger forskellige fondsmuligheder. Det kan fx. være Nordea-Fonden (støtte til kultur), Tuborgfondet (støtte til unge) eller TrygFonden (støtte til at passe på unge, også digitalt).

  3) Man sender flere fondsansøgninger afsted og krydser fingre. Det tager lidt tid og tålmodighed.

  4) Når man har fået de første bevillinger fra fondene, skaber man selve organisationen, laver et sekretariat, og begynder at lave projekter. Det første projekt kan meget passende være certificering af offentlige personer og influencere.

  Derved vil du skabe noget helt nyt indenfor vores branche, du vil igen blive first mover og du vil på den lane bane blive en slags politiker og lobbyist. Tænk at været i paneldebatter på Folkemødet med ministre og toneangivende opinionsdannere.

  Det her kan også blive din Plan B.

  Jeg kan ikke se andre end dig, Mascha, som kan lave sådan en interesseorganisation. Det her står dit navn på – og du bør gå i gang med det – før andre får den samme gode idé. Du har et kæmpe kendskab til markedet og ingen andre end dig har denne erfaring.

  Og i guder, tænk, hvis det er Fie Laursen, der stifter sådan en interesseorganisation…….

  Anyway, her er lidt at tænke over.

  Du kender mig godt, men jeg forbliver anonym her i min kommentar, da journalisterne jager mig ligeså meget, som de jager dig, desværre.

  Hav en rigtig god Pinse – og mange gode og solrige hilsener.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så uden for målgruppen som mand årgang 1973, men jeg synes din blog altid er inspirerende, fordi den giver informationer, man som far til en datter på 18 kan have brug for, så man ikke kun kan snakke med drengene, men også har lidt om dagliglivet som kvinde her i 2020… 🙂

  Om sugardating er prostitution eller ej skal naturligvis være op til folk selv at vurdere.

  Jeg plejer nærmere at sige: “If it walks like a duck, and quacks like a duck, it’s quite probably a duck!” Jeg kunne aldrig selv, uanset økonomi, finde på at involvere mig i enten direkte prostitution eller sugardating. Jeg finder det fornedrende at handle et andet menneske alene fordi man er økomomisk bedre stillet. Det er så nok det nogle vil kalde den pæne variant af en afvisning af prostitution. Jeg ser det som at folk må gøre som de vil. Jeg vil bare ikke støtte det.

  Jeg var SÅ glad for at se serien om Jacqueline. Hun havde det fint med sin sugardating, og det var da livsbekræftende, at hun fandt kærligheden ad den vej. For mig handler det så særligt om alle dem, hvor det IKKE går godt, og jeg anbefaler da selv, at folk holder sig fra det, men moraliseren overlader jeg til andre.

  Jeg er faktisk overrasket over, at en person som Fie Laursen rammer ind i så mange uheldige sager, og det kunne ligne, at hun ind imellem opsøger balladen alene for at få sig flere følgere. Hun burde få professionel hjælp, for der må være noget alvorligt galt, når man rammer SÅ skævt SÅ tit…

  God pinse, og tak for dine 0.02$ om emnet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg her 100 % enig i hvad du skriver om dette!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sammenføring af kattene, sådan går det...