Ny kattekilling i hjemmet, sådan går det...

Åhhh nej, det skete bare ikke!!

 

Bedst som vi tænkte at corona ‘stay at home’ tiden havde fået os foran på tid, med at få både hus og have sommerklar, så ramler det hele – big time!

Som I måske husker havde vi store oversvømmelser i haven, hvor åen væltede ind over den nederste del og druknede både repos, havemøbler, ildsted og de planter garneren satte sidste år. Øv! Men vi følte os heldige fordi vores hus er så lang fra vandet, trods alt. Grunden er skrå og der er mange højdemeter til huset, da haven er i flere niveauer. Det skulle dog vise sig, at det ikke var et fripas. Da regnen kom slog det hårdt fra især den ene side, og det tissede da også ind med vand i soveværelset. Vi satte potter og skåle op, samt lagde tæpper til at suge og tænkte det bare var det. Vi følte stadig vi var heldige, da vi kender flere der var meget hårdere ramt, så vi ville ikke gøre noget væsen ud af det. Jeg tænkte også at sådan noget sikkert er alt for besværligt at få forsikringen ud at kigge på, jeg synes altid man hører om hvordan de prøver at komme udenom. Den forudindtagede holdning må jeg sige er blevet gjort til skamme.

 

 

En dag faldt lyset i tvstuen således, at jeg fik kigget på væggen og så at det boblede på væggen flere steder – shit! Soveværelsets vægge og loft omkring dobbeltdøren ud til balkonen (hvis man har champagnestue, så har man også balkon, sådan er det) var også begyndt at bule og se medtaget ud, så vi besluttede at ringe til forsikringen og få vurderet skaderne. De var langt værre end vi havde forestillet os.

 

Gammelt billede, men det er denne væg/lysning.

 

I skrivende stund er vi ved at få stilads op, så en murer kan få fikset nogle utætheder udenfor, inden der kan påbegyndes arbejde indenfor. Her skal alle fire etager have en tur, hvor der skal affugtes inden der sker yderligere skade. I loftrummet skal der skiftes noget gulv, i soveværelset skal lysningerne og nogle gulvbrædder skiftes, i stuen skal tapetet rives af og hulmuren tjekkes og møblerne opmagasineres. I kælderen ligeledes. OMG hvor jeg bare ikke orker sådan en omgang lige nu, men vi kan jo ikke komme udenom det. Jeg håber ikke stukken i stuen bliver berørt af det, det er næsten det jeg frygter mest, jeg synes det er så fint.

 

Det er næsten umuligt at tage et billede hvor man kan se det ordenligt.

 

En anden ting jeg er bekymret over og ikke helt ved hvordan vi løser endnu, er det maleri der er på endegavlen af huset. Her skal mureren i gang, jeg frygter det kommer til at se underligt ud, hvis ikke der bliver gjort noget ved hele stykket. Jeg har lidt en våd drøm om at få messing (rettelse: Jeg mener naturligvis kobber!) på rundingen, evt. noget der allerede bærer præg af iring. Måske et nyt (læs: større) spir? Men det bliver nok ikke i denne omgang, selvom jeg jo synes det ville være ideelt når vi er i gang.

Ved ikke helt hvordan vi løser det her bedst og pænest muligt. Det er jo også en mulighed at få malet det på en ny måde.

 

 

En anden idé, nu vi er oppe på loftet, er at få det isoleret og lavet en ordentlig brugbar trappe derop. Jeg venter stadig på tømreren vender retur og giver et bud på det. Det er ikke så stort og netop derfor håber jeg ikke der skal en Lottogevinst til, for at gøre noget ud af det deroppe. Nåhhh ja, on the side har jeg også en plan om en lille vinkælder med newyorkerdør i det ene lille bitte kælderrum, at mureren “lige” fikser gulvet i bryggerset når nu han er her. Så kan jeg måske endelig få kigget på elementer til et mere funktionelt vaskerum, hvor vi også har indgang, jakker, skoletasker og massevis af sko. Eller jeg har.

 

Åhh hvor jeg hader dette rum…

 

Vi kunne fandme lige så godt ha’ købt et håndværkertilbud efterhånden, men det var jo ikke til at vide dette ville ske. Det bliver noget af en udskrivning da forsikringen kun dækker delvist, men jeg er meget positiv over hvor gnidningsfrit det har været at de skulle komme ud og har sat det her i værk, det er virkelig en lettelse, men jo også sådan det bør være, når man har tegnet forsikring. Man hører bare altid så meget, ik.

 

 

 

Image Map

9 kommentarer

 • Britta

  Husk at få en god fugttekniker på, sørg for at der bliver tørret godt op/affugtet. Og endelig husk at få en udvidet vandskadedækning, hvis ikke I har det. Håndværkere ved ingenting om fugt, så det er dæleme vigtigt I får en som ved noget om det. Øv øv.. hilsen hende som er gift med en fugttekniker ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Forsikringen har sat folk på, jeg kalder alle mændene håndværkere fordi jeg ikke ved hvad deres betegnelser er 😆 det dækker over alt fra vvser, murer, tømrer og fugt-mænd 🤷🏻‍♀️😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britta

   Rigtig fint 😄 min mand arbejdede med mange forskellige selskaber, og det er ikke altid at en håndværkere og manden fra forsikringsselskabet har den nødvendige viden omkring fugt. De vil jo helst slippe billigst muligt og med mindst arbejde 😂 ej der er dæleme også mange virkelig dygtige folk derude!! Men man må altid gerne bede om en second opionen, også selvom der er forsikring på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Har set nogen lave afstøbninger af stuk som de efterfølgende kan lave nye af beton. Måske værd at overveje hvis du er bange for de ikke kan reddes ellers.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mascha.
  Hvis I vælger at gå videre med messingen og gerne vil have det irret hurtigere, så så jeg hos Josefinegoerup på Instagram, at de behandlede deres messing med noget syre (kan ikke lige huske hvad), og det begyndte at blive grønt næsten med det samme. Blot et tip. Prøv eventuelt at skrive til hende på Insta. De renoverer en kæmpe herregård og er sindssygt dygtige 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var da rart at høre en solskinshistorie om forsikringsselskaber. Det er sørme sjældent man hører noget så positivt, så tak for det.

  Det sagt, så fat mod. Det skal være skidt før det bliver godt, og om nogle år vil I grinende kunne se tilbage på det…

  God weekend forude. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella

  Puha, sikke en omgang i skal igennem!
  Vi var der fra April 2018 til februar 2019. Vi opdagede lidt vand i vores nye bryggers, kontaktede forsikringen, som kom ud med det samme. Alt i alt tog det 10 måneder fra start til slut, og de fjernede hele vores bryggers, halvdelen af vores køkken, alt gulv i vores lille gang & store gang! Det var et helvede at leve i. Vi endte med at betale selvrisikoen på 2400 kr. Og de knap 700.000 spiste forsikringen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Vi står præcis samme sted. I sidste uge blev de færdige med at optørre hulmur+isolering – det tog 7,5 uge… forsikringen dækker heldigvis alle følgeskader – så alt indenfor, men vi er selv igang med at omfuge hele gavlen og har måtte indse, at vi er tvunget til at vandskure huset :(.
  Det er virkelig til at græde over – især fordi vi for et år siden blev færdige med tital renovering af stueetagen, og nu er alle vestvendte vægge på alle etager strippet for tapet og puds

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Puha en omgang I skal igennem nu.
  Jeg forstår godt I ikke lige synes det falder godt.
  Det er træls når der er mange ting som pludselig er et problem og fugt er noget skidt.
  Jeg måtte selv punge ud sidste år pga. fugt på den ene side af stuehuset.
  Hvis I på nogen måde har råd ville jeg få lavet nogle af alle de ændringer du nævner nu, hvor stillads og håndværkere alligevel er på, senere bliver det ikke altid lige til så meget.
  Jeg vil tænke på jer ved det bliver en stresset omgang.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny kattekilling i hjemmet, sådan går det...