Fredagsbobler #4 - champagneproppen

Jeg har købt lejlighed i København!

 

Freaking YES!! Jeg kan næsten ikke forstå det, endelig er handlen gået igennem, og jeg har faktisk allerede fået nøglen. Jeg har købt en lejlighed i København K, som til punkt og prikke opfylder alle min krav og drømme. Beliggenheden har været den aller vigtigste faktor. Det betyder ikke at jeg flytter fra Kolding, hvor jeg bor med familien, det betyder at jeg/vi nu har et second home i hovedstaden.

Tænk sig, 74 nyistandsatte kvm, på nøjagtig det spot jeg havde udset mig, på 4. sal tæt på Kongens Nytorv, Marmorkirken aaaand the royal palace. Det kunne ikke blive bedre. Jeg har allerede overtaget den, for udover vi havde travlt med at skifte til vinterhjul i fredags, skulle jeg også have overdraget nøglen til lejligheden. Så var vi jo nødt til at få vores fredagsbobler og lidt snacks med pigerne deroppe, inden vi kørte videre.

Jeg skal have handlet ALT til indretning asap, for jeg nægter at booke hotel d. 13. februar hvor der er Zulu Awards, det må blive første fælles overnatning derinde. Jeg har lige nogle dage i vinterferien, hvor jeg kan gå og se det hele lidt an, måle op og tage stilling til om der skal males.

Nu er jeg fri for at bo i en kuffert på div. hoteller, jeg kan bedre passe mit arbejde og møder, samt se mine venner. Vi kan nu tilbringe weekender i København, uden at tænke på hvornår der skal tjekkes ud eller nå det sidste tog til Kolding kl. 21. Offentlig transport og betalingsbro, er i dén grad en pain in the ass, efter at være flyttet til Jylland.

Men det har sandelig ikke været let, at finde lige denne lejlighed, og du slipper ikke for historien…

Jeg har siden jeg flyttede hjemmefra, altså sådan rigtigt hjemmefra, drømt om en lejlighed i København K, hvilket aldrig har været inden for økonomisk rækkevide. Jeg har boet på Frederiksberg på et lille bitte værelse, hvor jeg sov på sofaen, jeg har boet på Vesterbro, i Brønshøj og i Ørestad, men aldrig i K. Har dog haft kontor og virksomhed der, og jeg elskede det. Nu hvor jeg endelig har mulighed for at købe en lejlighed derinde, skulle det alligevel vise sig at være så meget mere besværligt, end jeg nogensinde havde forestillet mig.

Fordi jeg ejer et hus i Kolding, skal lejligheden være uden bopælspligt, og dem er der ganske, ganske få af i København K, da det kun er nye lejligheder, der kan få den status, eller lejligheder der er nyopført i gamle bygninger, hvor ingen tidligere har boet. Så snart nogen har haft adresse på bopælen, er den med bopælspligt og så skal man altså bo der, eller leje stedet ud. Det er jeg ikke interesseret i. I det år jeg har kigget, har der været ganske få med den status til salg, og nogle af dem har været i dårlig stand, eller i en del af byen der ikke har haft min interesse. Men jeg har også været kræsen, for det skulle være meget tæt på Kongens Nytorv og aller helst på Dronningens Tværgade, helt nøjagtigt lige mellem Store Kongensgade og Bredgade, og gerne sådan en 65-75 kvm i hyggelig stil, og helst fra 3. sal og op. NOT EASY!

Jeg har ledt efter et privat køb, altså ikke et køb i virksomheden da jeg ville blive beskattet helt vildt af det, og heller ikke leje eller andel, da købet også er en investering. Det har været svært, faktisk så svært at jeg via tinglysningen har været inde og finde ud af hvem der ejer de få lejligheder der opfylder de krav, fundet frem til dem via Instagram og Facebook, og derfra kontaktet dem om de ville sælge deres lejlighed. Jeg har fandme været ihærdig, det må man gi mig! Det blev nej, nej, nej for de lejligheder behøver sjældent at komme til salg, de ryger så snart mægler ringer rundt, fordi de er så eftertragtede blandt udenlandsdanskere og folk som jeg, der bor i Jylland.

I sommers var jeg ude at se på en lejlighed der matchede alle mine krav og drømme, og ville gerne købe den. Det var vi faktisk flere der ville, men sælger endte med at hoppe fra, så det blev til et halvt års gene for ejendomsmægleren, da jeg hver måned skrev til ham om de mon havde ombestemt sig, eller der var dukket andet op. Jeg kontaktede vitterligt alle, så de vidste jeg stod klar til et køb.

I december fik jeg så et opkald fra en anden mægler, der sagde at han havde lige fået en lejlighed på hånden der måske kunne være noget for mig, da han var ved at sælge en anden lejlighed som var betinget af køber først fik solgt deres lejlighed. Da han gav mig adressen var jeg lige ved at sprænge luften, det var den lejlighed fra i sommers! Det var fredag og jeg overvejede at sige “den snupper jeg” med det samme, men valgte lige at trække vejret og vente til mandag, den var trods alt noget dyrere end de andre i opgangen, og det nagede mig. Men jeg behøvede jo ikke se den, og sagde mit bud. Jeg endte jeg med at byde over udbudsprisen, for at få lejligheden, da der var flere købere – jeg orkede ikke at miste den igen.

Jeg har faktisk været en tikkende bombe i godt 7 uger, fordi der har været så meget bøvl og nøl med handlen, at jeg nogle gange tænkte om det var karma, der prøvede at fortælle mig at jeg skulle droppe den. Men det gjorde jeg ikke, og nu er den MIN!

Det gode ved at den er uden bopælspligt er, at jeg kan gøre med den som jeg vil. For mig er det en økonomisk investering, men også en investering i min livskvalitet og i min datters fremtid, hvis der dukker et studie op i København. Det vil være noget dyrere at sidde i en lejlighed med alm. status, hvor jeg ikke selv ville kunne bestemme lejen. Det kan jeg her, og sikke en mulighed at give børnene, det ville jeg da selv have elsket.

 

 

 

 

Image Map

Næste indlæg

Fredagsbobler #4 - champagneproppen