Fredagsbobler #5 - Champagnetyperne

En fremmed mand er flyttet ind i min lejlighed!

 

Du læser rigtigt! Jeg er lidt rystet imens jeg skriver dette. Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal gøre af mig selv. Jeg havde planlagt at vise jer lejligheden på bloggen i går, men så skete der noget der har taget pusten helt fra mig…

Som jeg har udpenslet i snart et år, har det været SÅ svært at finde en lejlighed uden bopælspligt, i København K, men endelig fandt jeg en som jeg købte, og den har jeg netop overtaget. I nat sov jeg i lejligheden for første gang, og skulle bruge ugen på at gå rundt og købe sofa, spisebord, tallerkner, håndklæder og hvad der ellers skal til, men jeg har faktisk ikke fået lukket et øje.

Jeg har fået en mail af min advokat, om at bopælspligten er trådt i kraft, da en person har taget adresse i min lejlighed. Personen er naturligvis ikke mig selv, for hele idéen med at købe denne lejlighed er, at man ikke må have adresse her. Så snart en person har haft adresse her, så er der bopælspligt, og jeg vil derfor ikke kunne eje den og benytte den som jeg vil, da jeg har hus i Kolding hvor jeg bor og har adresse. Det er jo det, det hele handler om, med den lejligheden her. Det har været så omfattende med denne handel, og nu dette! Jeg har brugt hele dagen på at ringe rundt til alle instanser og afdelinger i kommunen. Det har både jeg, min advokat og mægleren der solgte mig lejligheden, for det er jo faktisk det værste der kan ske i denne her sag. Jeg har sågar aflyst leveringen af nogle møbler, da jeg i værste tilfælde er nødt til at sælge lejligheden asap, og tage et økonomisk tab, hvis ikke der bliver rettet op på det. Lejligheder uden bopælspligt er dyrere end lejligheder med bopælsligt, så det der er også et væsenligt værditab i forbindelse med, at nogen tager adresse i lejligheden. Jeg ved ikke hvem personen er, og jeg må heller ikke få det at vide!

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at en person (jeg ved det er en mand, men ikke hvem) må tage adresse hos mig, i en lejlighed jeg ejer, uden jeg kan få at vide hvem det er. Det må man ikke oplyse mig! Et af de mange steder jeg desperat har kimet ned, er folkeregistret. De kan kontakte vedkomne og bede ham om at “flytte”, men det kan dog tage op til 4 mdr. pga. travlhed. ARE YOU F****** KIDDING ME!?! Hvordan kan noget været så tåbeligt skruet sammen? Det er så urimeligt og så uretfærdigt, at et fremmed menneske kan gøre noget, der kan have så store konsekvenser for mig. Nu befinder jeg mig her i min tomme lejlighed, hvor jeg bare går rundt og rundt om mig selv, og prøver at gøre noget ved situationen, men bare løber panden mod en mur af “vi må ikke oplyse dig om, hvem der har adresse i din lejlighed”. Jeg VIL simpelthen vide, hvem den spade er. Om det så er en fejl, så kan det have ret store konsekvenser for mig, på en lejlighed uden bopælspligt. Jeg er lige ved at gå ud af mit gode skind, og det er nok første gange jeg ville ønske jeg ikke var blogger, men hacker.

 

 

 

Image Map

99 kommentarer

 • Linda

  Kan det være en i samme bygning som har skrevet forkert adresse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Margit

   Også det første jeg tænkte. Har du spurgt de andre i opgangen? For så er det jo hurtigt løst.
   Ellers kan det være vedk der solgte den som stadig står i papirerne? Hmm..
   – muligheden for at det er en stalker/fjols/idiot er også til stede..
   Jeg har prøvet det ved en leje bolig hvor tidligere lejer havde glemt at fraflytte adressen. Men det er jo ikke sammenligneligt med din situation..
   – men da var der svartid for vedk i 14 dage, derefter slettede folkeregistret vedk.
   Men det gjorde at jeg ikke kunne få boligsikring i 1.5md😩
   Ejendomsmægler samt advokaten må få styr på det asap!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten nielsen

  Det var da utroligt , der er jo ikke i orden kan du ikke lade handlen gå tilbage hvis den adresse er kommet på før du overtog lejligheden så har de jo solgt dig noget der ikke var i orden . Håber du kan rede den . Hvor er det uretfærdigt . Utroligt en uvelkomne person kan få lov til at ødelægge det for dig . Er det mon en nabo i opgangen (hvis der er flere beboere )der har skrevet forkert nummer på . I så fald burde det jo ikke gælde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank

  Det kan jeg godt forstå at du er frustreret over.
  De forholds

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge

   Da du er ejer af lejligheden, må du sikkert kunne få udskiftet låsen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Nej hvad sker der, det lyder da helt hen i vejret. Hvordan kan en anden person gøre det??? Der er da noget helt galt. Kan godt forstå du er helt ude af den. Håber det bir løst hurtigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frank

  Det kan jeg godt forstå at du er frustreret over.
  De forholdsvis ny GDPR.
  Regler gør at det er næsten håbløs at få oplysninger om noget som helst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Stakkels stakkels dig????Det jo en fuldstændig fucked up situation du nu står i😱Hvad er det for et latterligt system vi har i Danmark og hvorfor fanden er der ingen hjælp at hente? Jeg er dybt rystet…….Håber så meget at din advokat kan finde en hurtig løsning…….🙏🏼🙏🏼🙏🏼♥️♥️♥️♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ML

  Kære Mascha.
  Jeg har tidligere oplevet lignende i en lejlighed, hvor der godt nok var bopælspligt.
  Her gik vi ned i borgerservice med beviset for hvem der ejede lejligheden og hvem der måtte have adresse på den, alle øvrige blev fjernet.
  Jeg håber det hele løser sig! *krydser fingre*

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  hvem har acceptere at han må have adresse der?
  Normalt når man flytter ind og det bor nogen på adressen, skal de godkende at man må flytte ind.
  Stakkels dig 😤 havde lige glædet mig til rundvisning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Du kan møde op hos kommunen/borgerservice og få en husejerattest. Se link https://www.kk.dk/husejerattest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Ja jeg forstår da heller ikke hvordan fanden, det pludselig er muligt, når du HAR købt lejligheden… Arjjjjjj jeg føler satme med dig søde Mascha…Beder til der sker et mirakel og alt går i orden 🙏❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Det er bare så nederen, jeg har lige været igennem det samme med et hus jeg overtog i odense for 2 mdr siden , der stod en person på adr dvs mit tilskud til min datters efterskole røg samt boligsikring og jeg stod ikke som enlig forsørger 🙈 folkereg fik rettet op på det efter 2 mdr og personen fik en bøde på små 600 kr du kan gå ind på din side på borgerservice der stod personen navn ved mig, jeg håber du får det rettet og ikke kommer til at lide noget økonomisk tab og kan beholde din bolig 🙏 tanker herfra 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Har han “taget adressen” inden du købte lejligheden? Jeg kan huske da min kæreste skulle flytte ind til mig i min lejlighed, så skulle jeg godkende at han boede der via nemid, fordi det var min adresse.
  Jeg tænker at når du står som ejer, så skal du da godkende – alt andet er da tåbeligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marian

  Det er da så vildt at det kan lade sig gøre. Håber det løser sig for dig.
  Man frygter jo helt at det er en der gør det med vilje.
  Så trist altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Belinda

  Håber det er en fejl på en eller anden måde.
  Det lyder højst besynderligt. En hacker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tania

  Det har jeg også prøvet for mange år siden …. Tog på Borgerservice for at få lukket min adr ,fandt så ud af at det var en ex ,som ville lave lort iden …
  Krydser virkelig fingre for dig .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Mascha

  Altså i værste tilfælde kan købet vel annulleres da du ( forhåbentligt) har købt den netop pga der IKKE er bopæls pligt.! Og så vidt jeg ved skal ejer have kendskab /godkende såfremt nogen “flytter” ind.

  Håber alt løser sig til din fordel…. du må sku hyre en privat detektiv 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Naej det er virkelig utroligt og ufattelig det kan lade sige gøre🤯 hvordan fanden kan en anden end dig få adressen der 😯????🤔. Håber virkelig det løser sig for dig Mascha 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Aj sikker noget søde💕kan det være en stalker😰 Jeg håber det hele løser sig for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Brandt

  Hvis det går så galt kan du højest sandsynligt hæve handlen, da det er den primære årsag til købet. Det må din advokat også kunne rådgive dig om. Øv en situation. 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Han kan kun tage adresse hos dig hvis folkeregisteret har godtendt det, ellers kan det ikke lade sig gøre. Folkeregisteret kan også trække godkendelsen tilbage hvis/når de har lavet en fejl. Hvis han bordet der inden du købte, må det jo være ejendomsmægleren der har klokket i det. Jeg er sikker på det løser sig, da folkeregisteret er dem der styrer hvem der bliver godkendt hvor, og hvornår. Desuden burde Folkeregisteret heller ikke kunne godkende ham hvis han er flyttet ind efter du har købt, da du så skal skrive under på en bopælsattest om at han bor der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Jensen

  Det håber jeg virkelig at de politianmelder

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kan du ikke melde det til politiet? Især hvis det er én som er ude på at gøre livet surt for dig!
  Og kan man evt. søge om agtindsigt?
  Håber du finder en løsning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannette

  Shit!!! Hvor er det flabet. Det er squ for vildt du ikk kan få det oplyst når det er dig der ejer lejligheden. Simpelthen svineri… håber virkelig at det går i orden. Forhåbentlig kan det være dig til gavn at du er offentlig person og sagen får omtale, så der er nogen der kan hjælpe den vej… Det håber jeg!!! Aij hvor er det sygt at det kan lade sig gøre….. Jeg er rystet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Rasmussen

  Ej hvor træls for dig, Mascha. Det lyder jo vanvittigt, at man ikke kan få oplyst, hvem der har adresse på ens egen matrikel.. Og at det kan tage 4 mdr lyder som noget, der kun sker i en bananrepublik. Håber det hurtigt løser sig ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  1. Er købet af din lejlighed sendt til tinglysning eller er den allerede tinglyst?
  Hvis… så er lejligheden din
  2. Hvis den fremmede har tilmeldt sig FØR tinglysning kan det være et problem
  Måske er personen hooked på lejligheden og vil tricke sig til den ved at tilmelde sig folkeregisteret og dermed få den godkendt med pligt til at bo i den.
  Ejdmægleren er personen, som skal udrede dette – h id salget er ulovligt, skal mægler tage tabet.
  Håber det løser sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yasmin

  Det er da for vanvittigt hvis man ikke kan/skal GODKENDE det via borger.dk når nogen flytter deres folkeregisteradresse til ens ejendom!!!
  Det svarer jo til at jeg, en vildt fremmed, bare flytter min adresse til Casper Christensens bolig, eller et eller andet åndssvagt; det KAN man sguda ikke bare – der må da være nogen der ligesom skal sige “ja det er rigtigt nok, hun bor her”.
  Ellers kunne man da bare flytte adresse til Amalienborg ?!?!?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Mascha- da jeg i sin tid var kørelærer kunne jeg betale mig fra, på folkeregistret, at få oplysninger omkring adresse osv på de elever der skred fra regninger. Så jeg kunne få oplysninger om nye adresser ud fra gamle adresser.
  Det jeg prøver at sige er at man i hvert fald for år tilbage kunne betale sig fra det!
  Jeg synes det virker komplet grotesk at du ikke kan få oplysninger på hvem der har meldt sig som boende på DIN adresse!
  (BTW… jeg betalte på helt lovlig vis bede på borgerservice for de informationer jeg havde brug for!). Håber loven er uændret, omend det lyder som om har været hele verden rundt ????🤬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakob Greve

  Normalt skal man have utility-bills, men ellers vil der være negativ kontrakts interesse. Ved ikke hvad sådan noget hedder på ejendomsret, da jeg kun har et par års jura.

  Men selvfølgelig kan man ikke bare tage proforma ophold for at genere en ejer af en lejlighed uden bopælspligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Jeg har også oplevet at en anden var tilskrevet min adresse. Det var hurtigt klaret ved at kontakte folkeregistret. Jeg fik navn oplyst og skulle sende dem en mail hvor jeg forklarede at personen ikke boede i MIN lejlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophia

  Jeg har står også og har en fremmed mand boende, dog har det ikke så store konsekvenser for mig i en leje bolig, men mærkeligt er det da. De sagde til mig, at de ville sende et brev til vedkommende på eboks og personen har 14 dage til at svare, hører de intet bliver han slettet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Desværre har min ven som boede i Bredgade kæmpet en kamp som denne ! For i KBH må man flytte sin adresse til hvem som helst, uden den anden skal godkende, modsat både Dragør og Tårnby;(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Kan du søge agtindsigt eller noget?
  Ift de nye regler om GDPR, må de ikke oplyse om personfølsomme oplysninger, men du er jo altid berettiget til, at søge agtindsigt hos kommunen – det værste du kan få er afslag. Jeg ved jo ikke om der er noget at komme efter, men det måske er forsøg værd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Din advokat kan få oplyst, hvem der er tilmeldt. Uden problemer endda. Har stået i samme situation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du har som ejer eller lejer ret til at få oplyst navne på personer der er tilmeldt din ejendom iflg. cpr-loven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ingen gode forslag. Desværre. Det lyder jo helt grotesk. Al god karma i din retning. Håber det løser sig hurtigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linea Grau

  Måske kan dette link hjælpe dig i forhold til at finde ud af hvem vedkommende er:
  https://www.kk.dk/husejerattest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Er sikker på at det nok skal løse sig, alt andet er simpelthen for langt ude til at det kan være rigtigt😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  What daaaaa fuck????!!!!! Det er SÅ langt ude!!! Det er næsten så godt som umuligt, at havne i den situation??? Jeg har næsten ikke ord for hvor BI ZART det er!!!!!!!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Mascha, har sendt dig en pb. På fb. Håber du læser den, da jeg muligvis kan hjælpe dig.
  Mvh Gitte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Kan desværre ikke sende dig en pb på fb. Kan du finde mig og sende mig en pb. Er ret sikker på at vi kan hjælpe dig 🙂
  Mvh Gitte Michela Verning Nielsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hold op hvor ville jeg også være vred, rasende, frustrerende og have svært ved at tro at det er muligt at folk bare kan flytte adresse til en bolig de ikk ejer /lejer /bo i. Normalt får ejeren oplyst af Folkeregistret at der er en der har oplyst at han/hun har flyttet adresse og om man er indforstået med det. Men det er muligt at det er anderledes med en bolig uden beboelsrspligt.
  Jeg ville nok overveje at anmelde chikanen til politiet.
  Kan virkelig godt forstå det er

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze

  På borger.dk kan man, mod 84 kr, søge på en bopæl/navn. Jeg tænker du den vej kan få oplyst navnet. Der tager 5 sekunder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Har du prøvet at søge din adresse frem på krak.dk og lignende sider? Måske har personen ikke valgt hemmelig adresse og du den vej kan finde ud af hvem det er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Man må IKKE være tilmeldt adressen via folkeregistret, men kan sagtens have postadresse i en beboelse uden bopælspligt.
  Er personen tilmeldt via folkereistret eller har han bare postadresse i din lejlighed?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Da jeg for knap 3 år siden overtog min ejerlejlighed , også i Københavns kommune, var en tidligere lejer tilmeldt adressen. Jeg tog til Folkeregisteret i Nyropsgade med min slutseddel og bad dem fraflytte vedkommende. Efter 2 uger var han fraflyttet i folkeregisteret, derefter har han så blot ukendt adresse. Måske du kan bruge dette videre ud af dit mareridt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Virker underligt. Da jeg skulle flytte sammen med min kæreste på den adresse hvor han i forvejen boede, fik han brev fra folkeregistret og skulle sige god for at jeg også måtte have adresse samme sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

   Det virker meget mærkeligt det hele. Samtlige gange jeg har flyttet adresse, hvor der allerede har boet andre – kvag den tilhører dig, burde det logisk set være det samme, tænker jeg – er der kommet besked til dem på e-boks, hvor de skal godkende, jeg ønsker at have adresse ved dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Boligen er uden bopælspligt – stor forskel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

   Jamen hvordan kan nogen overhovedet bare tage adresse på en lejlighed du ejer? Er helt lost

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Ej men kommer der ikke post til ham ? Så bliver det da afsløret der? Sikke noget lort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Mattsson

  Hej Mascha
  Da vi flyttede sidste år, og jeg flyttede vores adresse, så havde de tidligere ejere ikke flyttet deres adresse endnu. Derfor satte systemet vores anmodning om adresseændring på hold, mens de spurgte de forrige ejere om tilladelse. Altså, man kan ikke bare flytte sin adresse til en hvilken som helst adresse, hvis boligen er ejet af en anden. Samme regler MÅ gælde i Københavns Kommune også, og det må være deres fejl, at en anden overhovedet er blevet registreret på adressen.
  Kan handlen ikke annulleres, hvis de forudsætninger, du har købt under, ikke længere er til stede?
  Håber du finder en løsning hurtigt, så du kan begynde at nyde dit nye sted. Held og lykke.
  Hilsen Cathrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Mægleren har ansvaret for de oplysninger der er angivet i salgsmateriale/købsaftale, så henvend dig til din advokat, så vil han formentlig gi dig ret i at du kan kræve erstatning fra mægler. Har du oplysning om bopælspligten direkte fra sælger, er det ham du formentlig kan kræve erstatning fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

   Selvfølgelig er mægleren ikke erstatningsansvarlig for, at en eller anden mand har tilmeldt sin adresse i lejligheden, hvis det er sket EFTER salget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AM

  Købte et gammelt hus, og kunne ikke få lov at skifte adresse hertil, fordi dem der boede på adressen skulle give lov. Manden var så død nogle år tidligere, og det var ikke lige blevet registreret 😱.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Inde på borger.dk kan man søge om boligstøtte (ved godt det ikke er aktuelt) men der kan man se alle der bor på adressen – jeg havde pludselig også en uvedkommende boende og opdagede det på den måde.. Der stod både navn og de første cifre i CPR nummeret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Præcis. Det var også der jeg fandt yd af at der boede 5 italienere på min adresse 🤯

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Men Mascha har jo ikke selv adresse der så når hun logger ind på borger.dk er hendes adresse jo i Kolding🤔

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Friis

  Hvis jeg var dig ville jeg se om jeg kan “tørre” den af på 🤔🤔 folke registret måske. Vi har prøvet det flere gange ,- ejer af ejendommen SKAL give tilladelse til “en” må flytte ind. Så det burde ikke kunne lade sig gøre,- når du er ejer. 🤔 Håber det løser sig for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Mascha,
  Når du ejer lejligheden, så kan du ringe til folkeregistret og bekræfte at ingen bor på adressen eftersom det er dig, der ejer lejligheden. Så SKAL folkeregistret sende et brev til vedkommende og bede vedkommende flytte adresse. Gør vedkommende det ikke selv (svarfrist er vidst nok 7dage), bør han registreres på det der kaldes “ukendt adresse”. Det her bør på ingen måder have konsekvenser for dig – jo hvis du får boligstøtte, men i sådanne tilfælde tilbageføre udbetaling dk dit tab, såfremt vedkommende aldrig har boet på adressen. Jeg har selv arbejdet hos bl.a. folkeregistret og kender proceduren. Sagen lader til at være håndteret fuldstændig forkert af folkeregistret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mic

  Hej Mascha
  Folkeregisteret har pligt til at undersøge det. Og i dir tilfælde er det ikke nok at de flytter pgl på Ukendt Adresse, for der betyder jo at der så vil være en “historik på den adresse og det vil se ud som om der har boet nogen på adressen (hvilket der jo ikke har!) Så folkeregisteret skal som alle andre folkeregister i DK undersøge det og ANNULLERE denne adresse i CPR systemet. Jeg ville presse på det folkeregister hvis det var mig der stod i den situation. Håber det løser sig hurtigst muligt for dig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi kæmper efter 2 1/2 år stadig med et firma der har valgt vores adresse. Vi har fundet ud af hvem det er via alle de rykkere osv der kommer med posten. Alle offentlige myndigheder vi ringer til kan ikke hjælpe- håbløst system!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Det er jo en fuldstændig vanvittig situation.
   Og ubegribeligt at ingen kan gøre noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Ca. 2 uger efter, at man melder flytning modtager man sit nye sygesikringsbevis. Det bliver sendt til din nye registreret adresse. Altså må din nye indflytters sygesikringkort komme i din postkasse. Selvfølgelig må du ikke åbne brevet, men det fulde navn vil stå på brevet. Så finder du da ud af hvem det er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Nemli’ ja 😎

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Gud ja!! Det er snart 2 uger siden, så jeg holder øje som en ninja – tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille Mortensen

   Men hvis navnet ikke står på postkassen/brevsprækken må postmanden vist ikke levere brevet

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sam Madeleine Athena Conradsen

   De må ikke smide breve i postkassen hvis navnet ikke står derpå eller brevet er adresseret til en CO der står på postkassen, men .. Det gør de dog oftest alligevel .. i dette tilfælde er det måske heldigt nok, hvis der kommer et sygesikringskort til idioten. Jeg får stadig ofte breve i min postkasse, rigtigt nok adresseret til min adresse, men navnene er personer der slet ikke bor i min lejlighed og noglegange ikke engang dem der boede der før mig (som jeg kender fornavn på, da de fremviste mig lejligheden), så altså personer der ikke har haft adresse her i mange år!. Har både fået breve jeg formoder er p-bøder og mere anonyme kuverter, men hver gang smider jeg dem i en rød postkasse med “Ubekendt på adressen og navnet står IKKE på min postkasse” skrevet på kuverten 😅

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maschavang

   Jeg har ikke haft navn på postkassen de sidste 3-4 år 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne B

   Fordi man skifter adresse, behøver man ikke skifte læge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne Annet

  Åh hvor jeg føler med dig! Der er en meget vigtig og afgørende ting – er personen tilmeldt adressen før du overtog lejligheden eller efter? Har tidligere boet i Brøndby kommune og der skriver man til den der bor i lejligheden for at få bekræftet om det er korrekt at personen flytter ind. Mon det kan hjælpe dig? Rigtig held og lykke med det videre forløb.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alev

  Er du ejer kan du i Aarhus kommune få oplyst, hvem der er registreret på din adresse.

  Du kan anmode om en såkaldt ‘beboerforespørgsel’ på borger.dk.
  Det er underligt, hvis dette ikke kan lade sig gøre i København.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det må da være ulovligt og jeg forstår ikke, at du ikke må vide hvem det er i dit hjem.
  Da jeg fik en lejer oplyste kommunen mig og jeg skulle godkende det.
  Kan det politianmeldes?
  Måske en vil hævne sig på dig, gøre livet surt for dig eller sådan, og en som kender smuthullerne.
  Psykopatisk er det og det bør der kunne sættes ind overfor.
  Jeg forstår til fulde, at du er helt oppe i det røde felt samt bekymret.
  Når man tager adr. et sted skal man vist også have sin postadr der, så måske undersøg med post dk om hvem som er tilmeldt hos dig.
  Måske du kan hyre en hacker???
  Håber der kommer en fornuftig løsning for dig snarest!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg forstår ikke at du ikke har fået besked om at der er en der er blevet tilmeldt adressen, hvor du så skal godkende?🤔 ellers kan enhver jo bare tilmelde sin adresse til hvem som helst😬

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg forstår ikke du ikke har fået noget at vide. Min bror har fået adresse hos os. Men før det gik igennem skulle vi godkende. Vi fik besked i e-boks, hans navn stod der også.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja Hansen

  Åhh søde Mascha det er da ret uhyggeligt for det virker jo næsten som om en person direkte forsøger at gøre livet surt for dig. Sikkert en person der er imod attraktive boliger uden bopælspligt og som er vidende om at der vil blive bopælspligt straks en har haft fast adresse. Det jeg ikke forstår er hvordan en person kan sætte adressen der uden at bo der – han burde jo slettes med det samme du henvendte dig. Og det burde da også være strafbart at genere folk på den måde. Æv æv og æv – jeg håber du kan fortsætte uden bopælspligt når idioten har fået fjernet hans navn fra din bolig – vildt du ikke kan få hans navn oplyst. Jeg sender masser af god karma din vej 💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-christina

  Det lyder jo helt absurd at DU som er ejer, ikje må vide hvem der har taget adresse i DIN bolig. Hvordan kan det lade sig gøre, normalt når man flytter ind, hvor der bor andre, skal man jo godkende det, hvem har godkendt det? (det må man kunne se) Tænker at du 💯 procent får din bolig tilbage uden at miste noget, eller det håber jeg da selvfølgelig, for hvor er vi da ellers henne, rent lovmæssig og sikkerhedsmæssige, hvis alle bare uden videre kan flytte adresse til hvor andre bor. Han er da en kæmpe stor spade, med mindre det er sket ved en fejl. Tro på det bedste for dig, og håber alt løser sig, så du får den bolig DU har købt og betalt tilbage. Sender dig knus og kram. Bh. Ann-christina 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Co. Hans Thorkil Matzen

  Hvis du ejer lejligheden, har du iht. CPR-lovens § 45 ret til at få oplyst navn mv. på de der er tilmeldt din adresse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Øv! Hvor er det bare træls!

  Jeg ved ikke om det løser problemetikken med bopælspligten, men der der en gang en, som havde registreret sig på min adresse uden at jeg anede hvem vedkommende var.

  For at få ham flyttet blev der sendt et brev til vedkommende på adressen, som jeg så skulle sende til retur med besked om at “Modtager var ukendt på adressen”.

  Så vidt jeg husker tog det omkring en måned. Det er selvfølgelig stadig lang til ift. at man gerne vil have løst situationen NU – men det er da hurtigere end fire måneder.

  Håber det bedste for dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bente Flyvholm

  Det er muligt at lave en framelding hos Folkeregistret https://www.kk.dk/artikel/afmeld-person-fra-din-adresse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charles Bechmann

  Du kan godt få oplyst hvem han er. Du kan få en husejer-attest på borgerservice. https://www.kk.dk/husejerattest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Cramer

  Du kan få oplyst, hvem som bor i din lejlighed ved at søge om en husejerattest. https://www.kk.dk/husejerattest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Pligten træder først i kraft når boligen har været “beboet” af ham i 180 dage.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Det er ikke muligt, ejer skal altid godkende indflytter, så tidliger ejer må have godkendt, du må jo så have ret til at få handlen aflyst

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg er aldrig blevet spurgt om eller informeret om noget, da min kæreste flyttede sin adresse til min ejerlejlighed.
   Hvornår skulle den regel være trådt i kraft?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guri

  Formoder at det nok ikke er så ligetil, siden en advokat har skulle hele dagen på det. Spørgsmålet er sikkert om det er sket før eller efter købet/tinglysningen. Håber at du får en hurtig afklaring, og at vedkommende får en rævfuld, hvis det er i ond tro. Forstår så ikke ventetiden hos den der offentlige instans. Det her lyder som en meget atypisk sag, og som derfor også må behandles akut.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Jeg har prøvet det samme. Jeg fik brev fra KBHs kommune om at der var flyttet en person ind på min adresse. Da jeg var enlig mor stod jeg til at miste min økonomiske støtte samt at de ville undersøge om jeg var social bedrager. Jeg blev så ked af det, og ringede rundt. Fik til sidst navnet og det var en mand som var flyttet ind hos sine forældre i min opgang. Han tog ikke rigtig sagen seriøst, men så skældte jeg ham kæmpe meget ud og så tog han ned til borgerservice og ændrede oplysningerne samme dag. Alt er godt i dag! 🙂 Kommunen sagde at det desværre sker ret tit…!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej. Har du prøvet at søge på din adresse i København på 118 eller krak? Måske er vedkommende ikke har hemmeligt nummer. På den måde kan du evt. finde ud af hvem det er og kontakte vedkommende. Jeg tror, at det må være en som har skrevet forkert, selvom det godt nok er mærkeligt. Hvad med post? Modtager lejligheden post til personen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Øv hvor er det ærgeligt!
  Vi prøvede det samme med en lejlighed i Bredgade – efter at have spurgt 8 x fandt ejendomsmægleren dog ud af at der engang havde været erhverv og således en tilmeldt adresse. Så salget blev anulleret – men skuffelsen blev

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Dette stiger fuldstændig over min forstand. – Du kan da bevise, at der ikke bor nogen mand – at en eller anden psykopat har meldt, at han gør det, bliver det da ikke rigtigere af – og hvor er det registrereret? Din advokat må da så let som ingen ting, kunne rette op på dette vanvid.- Hvor jeg føler med dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ulla

  Find dig en bedre advokat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Jeg forstår det ikke 🤔jeg skulle da godkende da min kæreste flyttede ind, man kan da ikke bare beslutte at har bor man nu uden ejeren har sagt god for det 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Tror det mest det er fordi du boede der først, at du skulle godkende. For da min kæreste købte nyt hus var jeg hurtigts om at flytte adressen og da der ikke boede nogen var der ingen der skulle godkende. Tilgængelig skulle jeg godkende ham et par uger efter trods det er ham der ejer huset 🤷🏼‍♀️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Dette er desværre ikke noget nyt. Hvis du er enlig, med f. Eks børn og en laver sammen nummer, mister denne alle deres eks. Ydelser….
  Og man kan INTET gøre.
  Du kunne evt. Søge på din nye adresse på dgs så har du navnet på ham der angiveligt er flyttet ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men når der flytter nogen ind, så skal du da godkende det først? Sådan er det da ihvertfald her.
  Jeg er selv lige flytter ind ved min kæreste og han skulle godkende Med nemid at jeg ville flytte min adresse ind hos ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frode Kristensen

  Hey Troels, jeg er helt enig, Ditte skal klart snakke med hendes veninde om problemet. Jeg tænkte egentlig også at Ditte skulle fortælle læren at det var hendes veninde, men nu har jeg selv en datter, og laver ikke andet end at være sammen med sine veninder og jeg ved at hun selv vil komme ud for lignende problemer en dag.
  Ps. mega fed blog

  Pps. Bruger lige din blog til skolearbejde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marethe knudenberg

  Kære Troels.

  Jeg er ikke sikker på jeg kan sætte mig i Dittes sted, men jeg ville nok være den ansvarlige voksen og fortælle læren at det var min veninde. Pigerne er snart færdige med folkeskolen og burde være gamle nok til at kunne tage ansvar for deres handlinger.

  Mere skole :)))))

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsbobler #5 - Champagnetyperne